Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γιάννενα: Ξύλο πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη - Εισβολή απλήρωτων κτηνοτρόφων - Η απάντηση της εταιρείας


Γιάννενα: Ξύλο πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη - Εισβολή απλήρωτων κτηνοτρόφων - Η απάντηση της εταιρείας
- Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι έσπασαν την κεντρική πύλη της γαλακτοβιομηχανίας και μπήκαν μέσα- Μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος και χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν την τάξη
- Η διοίκηση της Δωδώνης ζήτησε νέα παράταση για την εξόφληση των οφειλομένων - Τι τους πρότεινε
- ''Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας'' λένε οι κτηνοτρόφοι
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 Η πρώτη δημόσια επιχείρηση πουλήθηκε σε μπαταχτσήδες επενδυτές, φίλους της κυβέρνησης που έκανε πως δεν βλέπει , και τώρα ψάχνουν λένε για δανικά ενώ  οι κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι επί μήνες. Τα ίδια συμβαίνουν με όλους τους κρατικοδίαιτους δήθεν επενδυτές που οικειοποιούνται χωρίς να έχουν δώσει φράγκο την περιουσία του Ελληνικού λαού.  Μανδρέκα και Παπαθανάση ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας σε τέτοιες κυβερνήσεις κάποιοι επωφελούνται από τις αποφάσεις σας και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο λαός της Φωκίδας...


Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» στα Ιωάννινα. Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, που συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας, διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα, έσπασαν την κεντρική πύλη της επιχείρησης, προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ενημέρωσε λίγο νωρίτερα τους κτηνοτρόφους, πως δέσμευση της εταιρίας είναι ο μήνας Απρίλιος που οφείλεται στους κτηνοτρόφους να εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο.
''Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι - Δεν μπορούμε να ζήσουμε''
Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, παραμένουν για τέσσερις μήνες απλήρωτοι, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιβίωσή τους, σε μία περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και ισχνή τοπική οικονομία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μία εβδομάδα ανέφεραν χαρακτηριστικά:''Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση ΟΛΩΝ των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα. Απαιτούμε τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης''.
Επίσης κάλεσαν τα Δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και όλους τους φορείς, «να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους και να παρευρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση, για να ενισχύσουν τον αγώνα για στήριξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή, και να γίνει η “Δωδώνη” μοχλός στήριξης και διάσωσης των κτηνοτρόφων».
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας
Η «Δωδώνη» είναι η πρώτη ελεγχόμενη από το Δημόσιο επιχείρηση, που ιδιωτικοποιήθηκε. Το πλειοψηφικό πακέτο της, ανήκε στη Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και πέρασε ύστερα από διαγωνισμό σε ξένους επενδυτές και στους μεγαλύτερους από του Έλληνες φεσατζήδες πελάτες της επιχείρησης.. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της για το επίμαχο ζήτημα η «Δωδώνη», μεταξύ άλλων, αναφέρει:
Δωδώνη: Κανένας δεν θα χάσει τα χρήματά του
«Εξ αρχής δηλώσαμε και δεσμευτήκαμε ότι κανείς παραγωγός - συνεργάτης μας δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ. Εξηγήσαμε με σαφήνεια και καθαρότητα, ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους κομιστές γάλακτος, οφείλονται αποκλειστικά στην έλλειψη ρευστότητας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της καθυστέρησης στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων πελατών μας προς τη “Δωδώνη”.Ως διοίκηση, καταβάλλουμε επίσης κάθε προσπάθεια, ώστε να αρθούν και τα εμπόδια που υπάρχουν από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να καταβάλλουμε τα οφειλόμενα προς τους παραγωγούς μας».

ΔΩΔΩΝΗ: Απλήρωτοι προμηθευτές, άφαντοι επενδυτές…

Τα προβλήματα της πρώην συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στην Ήπειρο, αναλύει δημοσίευμα στα «Τα Νέα» που αποκαλύπτει ότι μέχρι στιγμής δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες από την πώληση της μονάδας στους Ρώσους επιχειρηματίες.
Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στη στήλη «Στίγμα»:
«Δεν ξέρω πώς εξελίσσεται η επιχείρηση «αποκρατικοποιήσεις» αλλά αν κρίνω από την πρώτη και μοναδική που επιχείρησε – μετά των ανάλογων τυμπανοκρουσιών – η κυβέρνηση Σαμαρά προ μηνών, νομίζω ότι σε λίγο θα γελάει ο κάθε πικραμένος, εκτός από τους υπεύθυνους οι οποίοι προφανώς θα βρίσκονται στον προθάλαμο κάποιου εισαγγελέα. Αναφέρομαι στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Το στόρι είναι λίγο πολύ γνωστό: παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών συνεταιριστικών ενώσεων που είχαν καλύτερες προσφορές για την επιχείρηση, η κυβέρνηση επέλεξε να την δώσει σε ένα fund ρωσικών συμφερόντων, στο οποίο όλως τυχαίως μετείχε ένας από τους διακινητές των προϊόντων της Δωδώνης (όχι γιατί είμαι ηπειρώτης, αλλά η καλύτερη φέτα παγκοσμίως, μιλάμε), ο οποίος όλως τυχαίως επίσης είχε ένα άνοιγμα στην επιχείρηση ύψους… 11 εκατομμυρίων ευρώ! Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;
Οπως μου την περιέγραψε σε ένα απεγνωσμένο τηλεφώνημα χθες κτηνοτρόφος της περιοχής Ιωαννίνων, οι 5.500 κτηνοτρόφοι που προμηθεύουν γάλα τη Δωδώνη είναι στα κεραμίδια, καθ’ ότι απλήρωτοι εδώ και τρεισήμισι μήνες! Οι Ρώσοι που υποτίθεται ότι αγόρασαν την επιχείρηση για να την εξυγιάνουν και να την αναπτύξουν είναι άφαντοι, οι εργαζόμενοι παίρνουν κάτι έναντι, και η Δωδώνη πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα -λέμε τώρα – την ελπίδα. Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι; Το υπουργείο Οικονομικών που ευλόγησε την πώληση της επιχείρησης δεν ενδιαφέρεται για την πορεία της; Την πούλησε κι αυτό ήταν; Και πέρα από την εκπλήρωση των οικονομικών όρων, δεν πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος για το πού πάει μια επιχείρηση από την οποία εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες στην πιο υποβαθμισμένη (και πάλι, δυστυχώς…) περιοχή της Ευρώπης;»
 http://www.bankwars.gr

Έκαναν δώρο τη Δωδώνη σε ξένους επενδυτές και αυτοί την ξεζούμισαν και την έριξαν έξω.

Αφού ξεπούλησαν την κερδοφόρα Δωδώνη σε λαμόγια που χρωστούσαν στην εταιρεία εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, ουσιαστικά την πήραν τζάμπα, τώρα, αφού ξεζούμισαν την εταιρεία χρωστούν στους αγρότες χρήματα εδώ....
και τέσσερις μήνες και ετοιμάζονται για λουκέτο.
Η ΔΩΔΩΝΗ ήταν πάντα υπόδειγμα εταιρείας και ποτέ δεν είχε πρόβλημα οικονομικό παρά την μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Βέβαια ακριβώς επειδή ήταν κερδοφόρα την έκαναν δώρο σε κάποια λαμόγια που χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία!!!!!! Απίστευτο;;; Όμως Ελληνικό!!!!
Είναι ο σοσιαλκαπιταλισμός ηλίθιε… που δεν μπορείς να καταλάβεις πως μία εταιρεία παραγωγική, ναυαρχίδα εξαγωγών και στήριξης της Ηπείρου., πουλήθηκε σε …ξένους που μάλιστα της χρωστούσαν και εκατομμύρια!  
Δείτε αυτοί που πήραν δωρεάν χωρίς ούτε ένα ευρώ που κατάντησαν την εταιρεία σε λίγους μήνες
 http://zouzouniblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου