Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συνελήφθησαν οι 2 από τους 4 ληστές στη Ρέρεση από Αστυνομικούς του Ευπαλίου

Το ΙΧ των 4 Αλβανών ληστών της Ρέρεσης
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ευπαλίου οι 2 από τους 4 Αλβανοί που λήστεψαν πριν λίγες ημέρες την 68χρονη ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο ¨Χάνι της Ρέρεσης¨ Δωρίδας, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα , ενώ αναζητούνται και οι άλλοι δύο που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Όπως μας δηλώθηκε από αστυνομικές πηγές οι 4 είχαν συστήσει σπείρα , που ίσως έχουν διαπράξει και άλλες εγκληματικές πράξεις, γι αυτό και η έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. ..

Οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί είναι ηλικίας 33 και 32 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο ομοεθνείς συνεργοί τους, ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι βάσει σχετικών ενταλμάτων αναζητούνται για να συλληφθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Ιουνίου το απόγευμα, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην ανωτέρω τοποθεσία και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο εσωτερικό του εστιατορίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα η 68χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτριά του.

Στη συνέχεια με την απειλή όπλου (περιστρόφου), που κρατούσε ο 31χρονος, φερόμενος και ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας, οι δράστες ακινητοποίησαν την 68χρονη και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος, καθώς επίσης ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια και ένα ρολόι χειρός της παθούσας.

Επιπλέον οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από το χέρι της 68χρονης ένα χρυσό δακτυλίδι και μία βέρα, καθώς και να εισέλθουν στην οικία της, που βρίσκεται κοντά στο κατάστημα, χωρίς τελικά να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και ακολούθως αφού επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στο ανωτέρω εστιατόριο, διέφυγαν με κατεύθυνση προς την ορεινή Ναυπακτία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας για τον εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, σε συνεργασία και με αστυνομικές δυνάμεις από όμορους Νομούς.

Την ίδια μέρα μετά από 3 ώρες περίπου εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, το όχημα διαφυγής των δραστών στο ορεινό χωριό Ελευθέριανη του Δήμου Ναυπακτίας και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου προκειμένου να εξερευνηθεί.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου στην τοπική κοινότητα Δάφνης Ναυπακτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, ο 33χρονος και ο 32χρονος και προσήχθησαν, προκειμένου να εξεταστούν.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και συσχέτιση όλων των στοιχείων, που προέκυψαν από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε η εμπλοκή – συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ληστεία, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία των δύο ομοεθνών συνεργών τους.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Η συγκεκριμένη δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν ο 33χρονος και ο 32χρονος και αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο συνεργοί τους.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 16 Ιουνίου στον Ανακριτή Άμφισσας και αφού ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους εκ νέου σήμερα 19 Ιουνίου ενώπιον του Ανακριτή Άμφισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου