Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ενοχλημένη η ΟΛΜΕ από την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ-«Είναι κοροϊδία»

Αντί να κηρύξει απεργία η ΑΔΕΔΥ σε συμπαράσταση στους καθηγητές την ημέρα που της ζήτησε  η ΟΛΜΕ , αποφάσισε μετά απο πρόταση του ΠΑΜΕ που ψήφισαν ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ να κάνει μια απεργία αύριο χωρίς καμία προετοιμασία μόνο και μόνο για να μην αγωνιστεί πραγματικά δίπλα στους καθηγητές.
Όταν οι απεργίες από πραγματικές μάχες των εργαζομένων μετατρέπονται σε συμβολικές μάχες κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ήταν ενάντια στην απεργία των καθηγητών οπότε η συμφωνία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ΑΔΕΔΥ δεν άργησε να έρθει.
Ιτεανετ.


Τη μη συμμετοχή των καθηγητών στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος.
«Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές ...
δεν θα μετάσχουν αύριο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», υπογράμμισε ο κ. Παπαχρήστος.
Για κάλεσμα σε απεργοσπασία από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ηλίας Πατίδης. «Καταγγέλλουμε το ανοιχτό κάλεσμα σε απεργοσπασία όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ. Αυτοί που καλούν τον κόσμο να μη δώσει την απεργιακή μάχη ενάντια στην επιστράτευση και να μπει στα σχολεία δήθεν με το κεφάλι ψηλά , δηλαδή με το κεφάλι χαμηλά, είναι εκτεθειμένοι απέναντι στον κλάδο . Όλοι αύριο στην απεργία και στις γενικές συνελεύσεις για την κλιμάκωση του αγώνα» τόνισε.

http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου