Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ¨ΧΑΡΜΑΙΝΑ¨

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι υπογράφτηκε σήμερα, 10.05.2013, από το Δήμαρχο Δελφών, κ. Νικόλαο Φουσέκη, το συμφωνητικό μίσθωσης των τριών κτηρίων που διαθέτει ο Δήμος μας στην παραδοσιακή συνοικία των ταμπάκηδων της Άμφισσας «Χάρμαινα» με την ανάδοχο – μισθώτρια, κ. Άννα Πότσιου.

Η διαδικασία εκμίσθωσης με δημοπράτηση ...
του άνω συγκροτήματος υπήρξε πολύμηνη και απαίτησε ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο χώρος θα λειτουργεί με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και σύμφωνα με τη γενική στρατηγική του Δήμου για το συγκεκριμένο χώρο και ευρύτερα για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Το γενικό πλάνο για τη συνοικία της Χάρμαινας, απόρροια σχεδιασμού πολλών ετών, προβλέπει τη λειτουργία ενός ιδιαίτερου «θεματικού πάρκου», που θα περιλαμβάνει: α) κέντρο ενημέρωσης και πολιτιστικών δράσεων (το «Τουλασίδι»), β) κατάστημα καφέ-εστίασης και γ) μικρό ξενώνα, τα οποία περιλαμβάνει η εν λόγω μίσθωση, καθώς και την Πινακοθήκη Παπαλουκά που διατηρεί ο Δήμος.

Ταυτόχρονα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων της Χάρμαινας, ενώ ενθαρρύνουμε και άλλους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή με λογικές συμπληρωματικές και πάντα με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του χώρου και των ανθρώπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου