Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τη Δευτέρα εκδικάζεται η μήνυση της ΕΛΜΙΝ κατά της προέδρου του Ομίλου Φίλων του Δάσους,

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
--------------------------------------------
Λαμία, 11.4.2013

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου εκδικάζεται στη Λαμία η μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ΕΛΜΙΝ κατά της προέδρου του Ομίλου Φίλων του Δάσους, της κυρίας Ράγκου. Η εταιρεία επικαλείται ότι με τις συνεντεύξεις της η πρόεδρος του Ομίλου προκάλεσε τη δυσφήμισή της, επειδή ανέφερε ότι λειτουργεί παράνομα, χωρίς δηλαδή να έχει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια έγκρισης επέμβασης στη δασική περιοχή του «Κοκκινόβραχου», που ανήκει κατά τα 2/3 στον Εθνικό Δρυμό Οίτης....


Την υποχρέωση αυτή της εταιρείας επιβεβαίωσε πρόσφατα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας κρίνοντας ενόχους τους υπεύθυνους του μεταλλείου στη θέση «Κοκκινόβραχος» για τα αδικήματα της φθοράς δασικής έκτασης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Είμαστε στο πλευρό της προέδρου του Ομίλου Φίλων του Δάσους· και σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η επιθετική στάση της εταιρείας εναντίον της, και εναντίον των στελεχών της Δασικής Υπηρεσίας, αποσκοπεί στον εκφοβισμό προκειμένου να σταματήσει ο αγώνας όλων μας για την προστασία του Εθνικού Δρυμού και γενικότερα της Οίτης. Όμως αυτό που πετυχαίνουν είναι το αντίθετο.

Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι τα σχέδια της μεταλλευτικής εταιρείας για επέκταση της δραστηριότητάς της ακόμα και μέσα στα όρια του Εθνικού Δρυμού, είναι απειλή για την Οίτη. Συγκρούονται με το ήδη υπάρχον καθεστώς προστασίας και με την ανάγκη για διεύρυνση και ενίσχυση αυτής της προστασίας. Συγκρούονται με τα όνειρα των κατοίκων των 22 χωριών που έχουν οραματιστεί διαφορετικά το μέλλον του τόπου τους, που θέλουν ήπιες εναλλακτικές παραγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες θα σέβονται το περιβάλλον και θα κρατήσουν τον κόσμο στα χωριά.

Το μέλλον της Οίτης δεν συνάδει με την βαριά εξορυκτική και μεταλλευτική βιομηχανία. Η Γκιώνα που είναι δίπλα μας αποτελεί για μας τρανταχτό παράδειγμα.


Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου