Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Α.Π.Ε.

Αγαπητοί συμπατριώτες μετά από ένα χρόνο ενημέρωσης αρχικά των αρμοδίων αρχών και συνεχώς τη δική σας  είτε μέσω διαδικτύου με σύγχρονη διανομή εντύπων ανακοινώσεων στο Γαλαξίδι , Άγιους Πάντες και Πεντεόρια , είτε με τη δημοσίευση ανακοινώσεών μου στην εφημερίδα το Γαλαξίδι , γνωστοποιήθηκε  από τον Γ. Γραμματέα του Δήμου Δελφών κ. Γιάννη Τζαβάρα προς την Τ. Κοινότητα του Γαλαξιδίου το ποσό που δικαιούται η τελευταία μέχρι τις 30/6/2012 , έστω και με δέκα μήνες καθυστέρηση όσον αφορά τα έσοδα του έτους 2011.
Με τη γνωστοποίηση αυτή δόθηκε έμμεσα απάντηση σε όλους εκείνους ,  οι οποίοι  όλο αυτό το διάστημα είτε με χλεύαζαν πίσω από την πλάτη μου δίνοντάς μου πολλές φορές και αντιφατικούς χαρακτηρισμούς , αφελή , γραφικό ,εξυπνάκια, μέχρι και τρε-λό επειδή διένειμα συνεχώς έντυπα ερχόμενος μάλιστα...
με λίγους σε έντονες προφορι-κές διενέξεις είτε είχαν επιλέξει έναντι του προσώπου μου επιδεικτικά ειρωνική συμπεριφορά και άλλοι  αδιαφορία μέχρι αποστροφή την οποία και συνεχίζουν.
Θα ήταν παράλειψή μου όμως να μην αναφερθώ και σε όλους εκείνους , οι οποίοι με στήριζαν και με ενδυνάμωναν στη συνέχιση των αναζητήσεών μου.
          Από την πλευρά μου σαν οραματιστής σας γνωρίζω ότι μοναδική επιδίωξή μου ήταν και είναι η μέσω της συνεχούς και επίμονης δουλειάς  ενεργοποίηση των αρμοδίων οργάνων που ασκούν την εξουσία καθώς και η πιστή τήρηση των νόμων.   Εξ άλλου καθήκον όλων μας , λίγο έως πολύ , είναι να ασχολούμαστε με τα κοινά και υποχρέωση των …κυβερνόντων να μας ενημερώνουν συνεχώς  και λεπτομερώς .
Σχετικά με το θέμα μας αν και...το νερό μπήκε στο αυλάκι δεν έχω εφησυχάσει τελείως επειδή η προσεκτική ανάγνωση του εγγράφου του κ. Γ. Γραμματέα
 αφενός δεικνύει το συνεχιζόμενο μη σωστό  τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης και αφετέρου αφήνει σε εκκρεμότητα άλλο θέμα , που θα πρέπει να θυμίσω και να τονίσω.
    1)  Ο Λ.Α.ΓΗ.Ε. Α.Ε. μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2012 είχε παρακρατήσει από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος R.E.D.T.  S.A. το ειδικό τέλος για το Δήμο Δελφών συμπεριλαμβανομένου και του Νοεμβρίου του 2012 .
Ο Δήμος δε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και στο μέλλον να ασκεί συνεχείς τηλε-φωνικές ή και προφορικές οχλήσεις μέχρι και ένδικα μέσα προς τον Λ.Α.ΓΗ.Ε.  ΑΕ για την αν όχι άμεσα τουλάχιστον τη συντόμευση του χρόνου πίστωσης με τα αναλογούντα ποσά όπως είχαν κάνει άλλοι στο παρελθόν με θετικά αποτελέσμα-τα ; (ανακοίνωσή μου ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Λ.Α.ΓΗ.Ε. Σεπτέμβριος του 2012 )
Για το Γαλαξίδι το ποσό του β΄ εξαμήνου που εκκρεμεί είναι 12.696.00 ευρώ .
   2) Το υπόλοιπο 20% που για τα έτη 2011 και 2012 , συμπεριλαμβανομένου και του β΄εξαμήνου του 2012 , ανέρχεται στο ποσό των 60.000.00 ευρώ περίπου και ανήκει αποκλειστικά στoν τέως Δήμο Γαλαξιδίου σύμφωνα με τα όσα αναφέρω στο υπόμνημά μου προς την Αντιδήμαρχο κ. Μ. Τασίου -Γουργουρή που δημοσιεύ-θηκε στο προηγούμενο φύλο της εφημερίδας μας . Για το ποσοστό αυτό και το σχετικό ποσό δε γίνεται  καμία αναφορά  στο έγγραφο του κ. Γ.Γραμματέα .
       Επίσης θα πρέπει να επενθυμίσω , όσον αφορά στο ποσοστό 1%  που είναι για τη Δ.Ε.Η. προς πίστωση των λογαριασμών των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας , ότι εκκρεμεί η ψήφιση νέου σχετικού νόμου.
      Τέλος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ισχύει για όλες τις Κοινότητες η προφο-ρική δέσμευση του κ. Δημάρχου στην πλατεία των Πεντεορίων στις 21 Αυγούστου 2012 κατά την οποία η οικονομική διαφορά μεταξύ του αναφερόμενου στο μειοδοτικό  διαγωνισμό  ποσού και του , λόγω της τυχόν εκπτώσεως, ποσού που θα έχει δηλώσει ο τελικός μειοδότης  θα επαναχορηγείται στην οικεία Κοινότητα.
Αγαπητοί συμπατριώτες στη δύσκολη περίοδο που ζούμε πιστεύω ότι συντρέχει ένας επί πλέον λόγος για τη άμεση είσπραξη των ποσών που μας ανήκουν και τη σύντμηση των διαδικασιών επίσπευσης  του χρόνου εκτέλεσης των έργων που θα αποφασίζουν τα Τοπικά Συμβούλια.
 Έτσι θα τονωθεί κάπως η οικονομία της περιοχής και θα αναβαθμισθεί ο τόπος μας.
                                                                      2 Απριλίου 2013   
                                                                     Ο ενεργός πολίτης
                                                                 Ευστάθιος Μαρματάκης    
                                                                 smarmatakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου