Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Το ποντίκι Κύπρου βρυχάται στις γάτες Βρυξελλών. Θα καταστρέψουν την Κύπρο και το Ευρώ η θα ΚΆΝΟΥΝ ΠΊΣΩ;


 


Με αμείωτη προσοχή παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο τα τεκταινόμενα στην Κύπρο. Και όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής, αλλά και σε επίπεδο λαϊκών αντιδράσεων -και κυρίως εκεί. Γιατί οι αντιδράσεις στην Κύπρο, που παίρνουν τη μορφή...
χιονοστιβάδας, θέτουν σε σοβαρή αμφισβήτηση, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, μια απόφαση του διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Απόφαση μάλιστα την οποία προσυπέγραψε όχι μόνο η κυπριακή, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση.
Η σοβαρή πιθανότητα, η κυπριακή Βουλή να μην υπερψηφίσει, υπό το βάρος της τεράστιας λαϊκής πίεσης, το σχέδιο του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων έχει θέσει σε κίνηση όλους τους μηχανισμούς τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στις άλλες ...
πρωτεύουσες των ισχυρών οικονομικά χωρών, στις οποίες μάλιστα εκδηλώνονται πρωτοφανείς αντιδράσεις κατά της Γερμανίας και της "ανίκανης" ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ήδη, πράγμα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος αναζητά εναγωνίως μια λύση που θα μπορούσε να μειώσει τις αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα το κούρεμα των καταθέσεων πάνω από ένα ορισμένο ποσό.
Στην Αθήνα πυρετός επικρατεί όχι μόνο στο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο, αλλά και στα επιτελεία των άλλων κομμάτων. Με δεδομένο το γεγονός ότι στην Κύπρο ασκήθηκε ο ίδιος εκβιασμός που ασκείται επί χρόνια στην Ελλάδα (αν δεν δεχτείτε τα μέτρα θα σας στείλουμε στην κόλαση της άτακτης χρεοκοπίας), τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσδοκούν το αποτέλεσμα της διεθνούς διελκυστίνδας την οποία προκάλεσε η αντίδραση των Κυπρίων. Κι αυτό διότι, σε περίπτωση που το σχέδιο για το κούρεμα δεν γίνει δεκτό από την κυπριακή Βουλή, αναμένουν με ενδιαφέρον την αντίδραση των Γερμανών και των συμμάχων τους. Αν δηλαδή θα υλοποιήσουν τις απειλές τους, τσαλαπατώντας την Κύπρο -και πιθανότατα μαζί και το ευρώ- ή αν θα ελιχθούν αναζητώντας μια λύση στο αδιέξοδο.
Στην περίπτωση που συμβεί το τελευταίο και ανακρούσουν, όπως με το σχέδιο Ανάν, πρύμνα, θα αποδειχτεί ότι ο εκβιασμός με τον οποίο επέβαλαν στην Ελλάδα καθεστώς "κατοχής" έχει όλα τα στοιχεία μπλόφας. Και όσοι πολιτικοί ή πρόσωπα συναίνεσαν και χρησιμοποίησαν αυτό τον εκβιασμό θα βρεθούν σε δεινή θέση. Ενώ η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να επικαλείται μια έμπρακτη απόδειξη ότι η αντίσταση στις ορέξεις των ισχυρών, που από χρόνια υποστηρίζει, δεν οδηγεί εκεί που τόσο η Μέρκελ και οι άλλοι συντηρητικοί Ευρωπαίοι, όσο και οι οπαδοί του μνημονίου στην Ελλάδα, απειλούν -δηλαδή στην άτακτη χρεοκοπία, στη φυγή από το ευρώ και λοιπά.
Επιδιώκοντας μάλιστα μια αντεπίθεση με βάση ακριβώς αυτά τα δεδομένα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής τη σύγκληση της ολομέλειας του σώματος, για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ενώ, κατανοώντας το μέγεθος των αντιδράσεων, Αντώνης Σαμαράς προτίμησε στο μήνυμα συμπαράστασης στους Κυπρίους να μείνει σε γενικές διατυπώσεις για το αύριο του ελληνισμού, αποφεύγοντας -και ορθώς- να υπεισέλθει στην πολιτική της Ευρώπης που συγκλονίζει αυτή τη στιγμή την Κύπρο, αλλά και όλο τον κόσμο.
http://www.kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου