Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ Η ΠΡΩΤΗ (Α΄) ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ



Ο Δήμος Δελφών παρουσίασε την Τετάρτη 26.03.2013, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της Πολυδρόσου την πρώτη (Α΄) φάση του χωροταξικού  σχεδιασμού (ΣΧΟΑΑΠ), της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών. Η παρουσίαση έγινε από την ομάδα των μελετητών και την παρακολούθησαν: Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού Στάθης Θάνος, ο αρμόδιος...
Θεματικός αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ταγκαλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τζιβάρας και Λουκάς Λύτρας, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Παρνασσού (Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας), στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών και αρκετοί  Πολίτες. Κατά την παρουσίαση έγινε σαφής η εκπόνηση του χωροταξικού σχεδιασμού της Δ.Ε. Παρνασσού, με έμφαση στην Τουριστική Ανάπτυξη με βασικό πόλο το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού αλλά και στην ισόρροπη ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα (παραγωγή) και στην δευτερογενή τομέα (μεταποίηση).
Η μελέτη με τίτλο:  «ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό , (χωροταξικές, πολεοδομικές, γεωλογικές και περιβαλλοντικές μελέτες σε τρία στάδια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του φακέλου του έργου), στη Δ.Ε. Παρνασσού.
Η μελέτη αυτή:
• Χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ/ Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδος,
Δημοπρατήθηκε στις 14.11.2011, με προϋπολογισμό δημοπράτησης 212.148 €,
• Μειοδότης αναδείχτηκε Σύμπραξη μελετητικών γραφείων με εκπρόσωπο τον κ. Δαμιανό Μπάμπο.
Συμφωνητικό με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 23.03.2013, με προϋπολογισμό 99.428 €.
• Χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης: 18 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:
«Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τη χώρα στην οποία η αυτοδιοίκηση πληρώνει βαρύτατο τίμημα με μείωση των διατιθέμενων σ΄ αυτήν   κρατικών πόρων κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 60%, ο Δήμος Δελφών συνεχίζει την εκπόνηση του χωροταξικού του σχεδιασμού. Εκτός από την σημερινή  παρουσίαση που αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό της Δημοτικής Ενότητος Παρνασσού, εξελίσσονται ταυτόχρονα τα χωροταξικά σχέδια των Δημοτικών Ενοτήτων Δεσφίνας, Αμφίσσης, Καλλιέων, Ιτέας Γαλαξειδίου και Γραβιάς. Επίσης έχει ενεργοποιηθεί πλήρως ο πολεοδομικός σχεδιασμός του Δήμου μας. Η εφαρμογή της επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Κίρρας, η αναθεώρηση και η επέκταση του σχεδίου πόλεως Αμφίσσης, η εφαρμογή στο έδαφος των κορυφών των οικοδομικών τετραγώνων της επέκταση του σχεδίου πόλεως Ιτέας, η μελέτη πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλεως Πολυδρόσου, η πολεοδομική μελέτη επέκτασης και η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Δελφών, η πολεοδομική μελέτη επέκτασης και αναθεώρησης σχεδίου πόλεως Χρισσού, η πολεοδομική μελέτη επέκτασης και αναθεώρησης σχεδίου πόλεως Δεσφίνας και η οριοθέτηση του οικισμού του Επταλόφου, ενεργοποιήθηκαν πλήρως και βρίσκονται σε εξέλιξη. Τέλος ο Δήμος μας έχει παραδώσει τις προτάσεις του για τις χρήσεις γης εντός των ορίων του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση, η πρόταση του Δήμου μας που αφορά τις χρήσεις γης εντός της Ζώνης Β΄ προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. Η πρόταση αυτή γίνεται με πλήρη προσδιορισμό με συντεταγμένες, των ορίων των περιοχών που προτείνονται» .



                                                  Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου