Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Βόμβα Ομήρου: «Θα επιδιώξουμε λύση έκτος τρόικας όσο επώδυνη κι αν είναι!»


- Για μεθόδευση στραγγαλισμού της κυπριακής οικονομίας μίλησε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου
- Κάποιοι έχουν σχέδια αποικιοκρατίας, είπε
- «Τα μέτρα που θα πάρουμε τουλάχιστον θα διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
- Χάσικος: Τέρμα τα μεγάλα λόγια, η Βουλή πρέπει να κάνει το παν για να σώσει τη χώρα...

- Χωρίζεται σε καλή και κακή τράπεζα η Λαϊκή – Εγγυημένες μόνο οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ
- Για όλα θα αποφασίσει η τρόικα, στο τραπέζι ξανά το κούρεμα των καταθέσεων
- Στις 10:00 συνεδριάζει η Βουλή για να ψηφίσει τα εννέα νομοσχέδια για τη διάσωση της Κύπρου
Βόμβα μεγατόνων από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κύπρος να αναζητήσει λύση εκτός ευρωπαϊκού μηχανισμού!

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της Κύπρου, απειλούν να κλείσουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω της ΕΚΤ και φέρνουν ξανά στο τραπέζι το κούρεμα των καταθέσεων, από την πίσω πόρτα, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής μιλά για λύση εκτός μηχανισμού όσο επώδυνη κι αν είναι.

Ο κ. Ομήρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κύπρος να πάρει επώδυνα μέτρα αλλά χωρίς την «ομπρέλα» της τρόικας. «Δε μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας. Θα εξαντλήσουμε βέβαια κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της λογικής», τόνισε ο κ. Ομήρου.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε τουλάχιστον θα διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Κύπρου από την ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα επιχειρήσουμε ασκώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο διάσωσης, αλλά εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας.

Μίλησε επίσης και για «μεθόδευση που έχει στόχο, αποπροκάλυπτο πλέον, τον στραγγαλισμό της κυπριακής οικονομίας και καταστροφή του τραπεζικού συστήματος», ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι έχει καταφέρει μέσα από τη γεωπολιτικής μορφής επίθεση να καταστρέψει τις κυπρο-ρωσικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου