Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Nεκροί 2 φοιτητές και 3 χαροπαλεύουν στην Λάρισα

Η σπιτονοικοκυρά των φοιτητών στη Λάρισα αποκαλύπτει πως συνέβη η τραγωδία με το μαγκάλι

- Δύο φοιτητές νεκροί, τρεις χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο Λάρισας
- Τα παιδιά που νοίκιαζαν το μοιραίο σπιτι ήταν από τα Χανιά
- Ηταν φίλοι από το νηπιαγωγείο
- Από τη Χαλκίδα ο δεύτερος νεκρός
- Η σπιτονοικοκυρά των δύο φοιτητών αποκαλύπτει πως συνέβη η τραγωδία με το μαγκάλι
-"Δεν περίμενα ποτέ οτι θα το ζήσω αυτό" λέει στο Newsit συντετριμμένη
Κλαίει όλη η Ελλάδα για την ασύλληπτη τραγωδία στη συνοικία ...
της Φιλιππούπολης στην Λάρισα.
Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης, 28/2/2013, σε μία μονοκατοικία  με θύματα πέντε σπουδαστές, από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν εξαιρετικά κρίσιμες τις επόμενες ώρες.
ΦΩΤΟ: ONLARISSA.GR
Ολα τα παλλικάρια ηλικίας 21 και 22 ετών ήταν φίλοι, μια παρέα. Οι δύο που νοίκιαζαν το σπίτι που έγινε το μοιραίο, ο νεκρός Σ.Π και ο σοβαρά τραυματίας Γ.Π ήταν από τα Χανιά και ήταν φίλοι από το νηπιαγωγείο. Ο άλλος νεκρός ήταν απο τη Χαλκίδα και έμενε λίγα μέτρα πιο κάτω από το τόπο της τραγωδίας. Τα άλλα δύο παλλικάρια ήταν φίλοι των φοιητών που είχαν έρθει να τους επισκεφθούν από τα Χανιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Η ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ

Οπως δήλωσε στο Newsit η σπιτονοικοκυρά των παιδιών, Μαρία Κυριακάκη "πήγε η φίλη των παιδιών στο σπίτι και χτυπούσε το κουδούνι και επειδή δεν άνοιγαν φώναξε τη μητέρα μου και μπήκαν στο σπίτι, γύρω στις 5.30 το απόγευμα και βρήκαν τα παιδιά. Η μητέρα μου ειναι σε κατάσταση σοκ, δε μπορώ να την ηρεμήσω καθόλου, είμαι και εγώ χάλια, είμαστε ένα χάλι. Ηταν αγαπητά παιδιά, μας έλεγαν καλημέρα, είχαμε μια καλή σχέση, ήσυχα παιδιά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Τα παιδιά ήταν φίλοι από το νηπιαγωγείο και δυστυχώς το ένα πέθανε και το άλλο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ήταν από τα Χανιά και ήταν φίλοι από το νηπιαγωγείο.
Απο την αρχή που τους είπε φέτος η μητέρα μου για πετρέλαιο, της είπαν κανονίστε εσεις μόνο για εσάς και εμείς θα δούμε πως θα τη βγάλουμε, δε θέλουμε πετρέλαιο. Ζορίζονταν οικονομικά και τα δύο παιδιά. Το μαγκάλι δε το άναβαν συχνά. Αναβαν ηλεκτρικα σώματα και σομπίτσες για να ζεσταθούν. Το μαγκάλι το άναψαν έξω για να ψήσουν, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι και φαγητά και όπως είχαν τα κάρβουνα υπέθεσαν με το μυαλό τους οτι ειναι καλή ιδέα να το πάρουν μέσα να ζεσταθούν.
Δε το περίμενα αυτό το πράγμα να το ζήσω, δε το περίμενα με τίποτα. Μας κάνανε να είμαστε χειρότερα και από του δρόμου άνθρωποι. Οχι οτι του δρόμου δεν έχουν ψυχή αλλά είμασταν αλλιώς μαθημένοι. Εμείς εδώ με τρία παιδιά και εμείς με ξύλα τη βγάζουμε. Ολο περικοπές, περικοπές, που θα φτάσει αυτο; Με τι θα πληρώσουμε αυτά που μας ζητάνε.
Οι γονείς των παιδιών μας πηραν τηλέφωνο αλλά σας μιλάω ειλικρινά δε μπορούσα να μιλήσω, έστειλα τον άντρα μου. Δε μπόρεσα να τους μιλήσω, τρέμω ολόκληρη, τι να πω, χάσαν το παιδί τους" είπε συντετριμμένη η κυρία Κυριακάκη.
Το σπίτι το νοίκιαζαν δεύτερη χρονιά φέτος και τα δύο παιδιά σπούδαζαν ο ένας Λογιστική στο ΤΕΙ Λάρισας και ο άλλος στο τμήμα Εργων Υποδομής.





  • ΙΣΑ: Από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές

    Ο Σύλλογος ζητεί από τον ΥΠΟΙΚ αλλαγή πολιτικής

    Από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με αφορμή τον τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις δύο φοιτητών στη Λάρισα.
    Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο Σύλλογος ζητεί αλλαγή της πολιτικής, η οποία έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας προκειμένου, όπως σημειώνει, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες.
    «Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων και όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», αναφέρει ο ΙΣΑ, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους.
     «Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει ότι το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

    AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
    Χτες το απόγευμα, δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, ενώ άλλοι τρεις χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς.

    Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

    Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών.

    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    1/03/2013

ΚΚΕ για το θάνατο των φοιτητών: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης


Ο χαμός των δύο φοιτητών στη Λάρισα αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης, υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα και επαναλαμβάνει το αίτημά του για κατάργηση του ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές.
ΚΚΕ για το θάνατο των φοιτητών: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης
Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νέους ανθρώπους νεκρούς και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών, υπογραμμίζει το ΚΚΕ στη σχετική ανακοίνωσή του.
Ακόμη χειρότερη, σημειώνει, είναι η κατάσταση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους με τεράστιο κόστος, καθώς οι φοιτητικές Εστίες δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για στέγαση.
Η κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού, έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και πρέπει τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/284257/kke-gia-to-thanato-ton-foititon-egklimatiki-i-politiki-tis-kyvernisis#ixzz2MIV5HSKr

Το μαγκάλι της φτώχειας πρέπει να σβήσει. Να σταματήσουμε τις καθημερινές δολοφονίες
Πριν λίγες ώρες 2 νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή και άλλα 3 δίνουν μάχη να ζήσουν, πνιγμένα από τον καπνό, προσπαθώντας να ζεστάνουν το χώρο τους με πρωτόγονα μέσα, με ένα μαγκάλι, αφού δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο. Έχασαν τη ζωή τους όπως την έχανε η φτωχολογιά τη δεκαετία του 1950, σε μια εποχή που νομίζαμε ότι αφήσαμε πίσω...
Και όμως στην εποχή της ανάπτυξης του Σαμαρά και του νοικοκυρέματος των Μνημονίων οι μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα, οι άνθρωποι αυτοκτονούνε από τα αδιέξοδα, στις πλατείες συνωστίζονται όταν τύχει και μοιραστεί μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα...
Πριν είναι αργά και η ανθρωπιστική κρίση μετατραπεί σε κοινωνική γενοκτονία, μπορούμε να αλλάξουμε τους ρόλους και από θύματα, να γίνουμε θύτες αυτής της πολιτικής που μας σπρώχνει στην καταστροφή και τον όλεθρο.
Το σύστημά τους δεν μπορεί πλέον να εξασφαλίσει ούτε αυτά που μέχρι χτες θεωρούσαμε στοιχειώδη. Γιατί ακόμη προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούν να το διορθώσουν; Τι να περιμένουμε όταν το μόνο που μας επιφυλάσσουν είναι πείνα, κρύο, ανεργία, φτηνά μεροκάματα και αναξιοπρεπή ζωή;
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου και των διεθνών οικονομικών δολοφόνων. Δεν έχει καμία αναστολή να το κάνει σε βάρος δικαιωμάτων και ελευθεριών, θυσιάζοντας και ανθρώπινες ζωές. Γιατί  ζωές κοστίζουν οι περικοπές στα φάρμακα, στα νοσοκομεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές.  Αυτήν την πολιτική στηρίζουν τα απόνερα του ναζιστικού εφιάλτη, δηλωμένου εχθρού κάθε κοινωνικής αντίστασης.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε ούτε από επίδοξους σωτήρες που υπόσχονται λιγότερη εξαθλίωση και βελτίωση της ζωής χωρίς σύγκρουση με τις δομές και τα συμφέροντα που ευθύνονται για την κατάσταση.
Μόνο ένας ασυμβίβαστος λαϊκός και εργατικός ξεσηκωμός μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. Οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό, εάν πρωτοστατήσουν σε ένα ενωτικό κάλεσμα ανατροπής και λαϊκής αντίστασης χωρίς αυταπάτες και χωρίς περιχαρακώσεις. Η νεολαία στον αγώνα αυτό μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής της αθλιότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ευρώ και έξω από την Ε.Ε.
Μπορούμε να διαχειριστούμε τις τύχες, χωρίς μεσάζοντες και επαγγελματίες εκπροσώπους.
Μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλούτο που παράγουμε χωρίς αφεντικά.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί
Ø     στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι σπουδαστικοί σύλλογοι του ΤΕΙ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και
Ø     στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου