Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας στο πλευρό των φοιτητών- σπουδαστών

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών- σπουδαστών που η συγκυβέρνηση αποφάσισε να τους στείλει ξανά στα σπίτια τους εξαιτίας των συγχωνεύσεων -διαλύσεων τμημάτων και σχολών.

Καταγγέλλουμε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που πανηγυρίζουν για το σχέδιο «Αθηνά». Πανηγυρίζουν για τη δημιουργία νέου τμήματος στην Άμφισσα που το αντικείμενό του θα σχετίζεται τάχα με τις ανάγκες της ντόπιας ...
κοινωνίας (δηλαδή τον τουρισμό;). Αποκρύπτουν ότι με αυτό τον τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του προηγούμενου τμήματος «Τουριστικών Επιχειρήσεων», αυτοί που κέρδιζαν από την υπόθεση ήταν οι μεγαλοξενοδόχοι και οι αντίστοιχοι επιχειρηματίες της περιοχής που εκμεταλλεύονταν τους σπουδαστές για ένα κομμάτι ψωμί κατά την περίοδο της πρακτικής τους. Γίνεται φανερή η μέχρι τώρα θέση τους που είναι καθαρά σε εμπορευματικό επίπεδο θεωρώντας επιπλέον τους σπουδαστές ως «καλό» αγοραστικό κοινό για την ενίσχυση της ντόπιας αγοράς και τίποτα παραπάνω.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους σπουδαστές του ΤΕΙ (παιδιά φτωχών, εργατικών, αγροτικών οικογενειών) που τους αναγκάζουν να αλλάξουν γνωστικό αντικείμενο, να αλλάξουν πόλη, να χάσουν χρόνια από τις σπουδές τους, χρήματα και όνειρα.

Κάνουμε γνωστό ότι το σχέδιο «Αθηνά» είναι η απαρχή της ιδιωτικοποίησης της παιδείας συνολικά, όπως και της υγείας με τη διάλυση του Νοσοκομείου. Σκοπός τους είναι οι όποιες υπηρεσίες παρέχονται να δίνονται έναντι αμοιβής, έτσι ώστε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να πετιούνται στον Καιάδα της αμορφωσιάς και της ψευτοκατάρτισης για να είναι εργάτες των 300 Ευρώ. Τα όποια παζάρια και διαβουλεύσεις γίνονται από τους τοπικούς παράγοντες είναι στάχτη στα μάτια. Οι εδώ παράγοντες είναι το μακρύ χέρι της ανάλγητης συγκυβέρνησης.

Εμείς είμαστε στο πλευρό των σπουδαστών του ΤΕΙ Άμφισσας και των δικών μας παιδιών που σπουδάζουν σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τα οποία αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο «Αθηνά», με τις όποιες τροποποιήσεις του οι οποίες θα εξυπηρετούν τους ίδιους στόχους.

Καλούμε τους σπουδαστές του ΤΕΙ της Άμφισσας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη στις 10:30 πμ, στην πλατεία Λαού, μαζί με το Εργατικό Κέντρο, τους φτωχούς εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου