Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Παράσταση θεάτρου μαριονέτας "Λεμονιά"

Η υποκρΙΤΕΑ Θεατρική Συντεχνία παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Λεμονιά», που θα διαδραματίζεται με μία κούκλα φυσικού μεγέθους και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στις 7.00 στο Κυριακοπούλειο στην Ιτέα.
Είσοδος 5 ευρώ

"Να σας πώ πώς γίνεται και στον κόσμο δίνεται, απ΄ το σπόρο το σποράκι, το γλυκό γλυκό ψωμάκι"

Η «Λεμονιά», είναι η ιστορία μιας αξιαγάπητης γιαγιάς, η οποία ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ? αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί. Είναι μία κούκλα που φτιάχνει με το ζυμάρι της άλλες κούκλες και μέσα από αυτή τη διαδικασία γελάει, θυμώνει, παίζει αλλά και ονειρεύεται....Πρόκειται για μια παράσταση, που παίζεται με μία κούκλα φυσικού μεγέθους και συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με την τέχνη της μιμικής. Ταυτόχρονα, η Λεμονιά καταφέρνει να κάνει σύντροφο της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό (το ζυμάρι) που μοιράζεται με τα παιδιά, το οποίο τελικά τη μαγεύει και την ταξιδεύει.

Η παράσταση γεννήθηκε το 2009 κατά τη διάρκεια του ετήσιου εργαστηρίου θεατρικής μαριονέτας του κουκλοθεάτρου Αγιούσαγια, η Λεμονιά έχει ζυμώσει ως τώρα σε πολλές πλατείες, θέατρα και σχολεία, αλλά και σε Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ν. Αφρική και το Καζακστάν.http://ypokritea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου