Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΥΚ" ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ!

ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
Μετά από συμπαιγνία Προεδρείου της Βουλής, κυβέρνησης και Ευ. Βενιζέλου πέρασε στη Βουλή η πρόταση «τρυκ» του Ευ. Βενιζέλου για να στηθούν τελικά τέσσερις κάλπες, με βάση τα ονόματα όσων περιέχονται στις διάφορες προτάσεις για ενδεχόμενη παραπομπή στην προανακριτική, χωρίς όμως να είναι...
υποχρεωτική για κάθε βουλευτή η ρίψη ψηφοδελτίου και στις τέσσερις κάλπες, πράγμα που καταργεί κατάφωρα τη μυστικότητα της ψήφου. Και την καταργεί διότι η προσέλευση του βουλευτή σε κάλπες των οποίων τα πρόσωπα δεν προτείνονται για παραπομπή από το κόμμα του, τον καθιστά αμέσως ύποπτο «κομματικής απειθαρχίας»!
Έτσι, η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε, μετά χειροκροτημάτων, την ευθεία και κυνική καταστρατήγηση, τελικά, της μυστικότητας της ψήφου των βουλευτών και επομένως την κατάφωρη καταστρατήγηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Στο «τρυκ» με τις τέσσερις κάλπες , χωρίς υποχρεωτικότητα της ψήφου και στις τέσσερις από κοινού, κατέληξαν οι κυβερνητικοί συνεταίροι για να πέσουν, υποτίθεται στα «μαλακά», μετά την πρόταση φαρσοκωμωδία, την οποία έκαναν αρχικά στη Βουλή, για τρείς ψηφοφορίες και επτά κάλπες!!!
Η αθλιότητα, όμως, βρίσκεται στο γεγονός ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εμφάνισαν αυτήν την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου, την οποία μεθοδευμένα στήριξαν ο Πρόεδρος της Βουλής και η ΝΔ μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, ως, δήθεν, υπαναχώρησή του και ως πρόταση, τάχα, που διασφαλίζει το αδιάβλητο της ψήφου.
Ο Ευ. Βενιζέλος, προτείνοντας τις τέσσερις κάλπες, χωρίς οι βουλευτές να έχουν υποχρέωση να ψηφίζουν και στις τέσσερις, έκανε μια επίπλαστη αναδίπλωση «τρυκ» για να «παραπλανήσει» μόνο όσους θέλουν να «παραπλανηθούν»: τα διαπλεκόμενα μέσα επικοινωνίας, ενώ την ίδια στιγμή ο Ευ. Βενιζέλος με τους συνεταίρους του έστηνε έναν «κάλπικο εκβιασμό» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού μπλοκ, που θα πήγαιναν να ψηφίσουν και σε άλλες κάλπες, πέραν αυτής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι μοναδικοί τρόποι που θα μπορούσε να διασφαλίσει τόσο την απόλυτη μυστικότητα της ψήφου των βουλευτών και την ελεύθερη κατά συνείδηση έκφραση της βούλησής τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής ήταν δύο:
Πρώτος: Να στήνονταν τέσσερις κάλπες με τα τέσσερα διαφορετικά ονόματα, των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και τις αντίστοιχες σε κάθε όνομα κατηγορίες και οι βουλευτές να υποχρεώνοντο να ψηφίσουν κατά την επιλογή τους (θετική ψήφο, λευκό, άκυρο) και στις τέσσερις διαδοχικές κάλπες.
Δεύτερος: Να στήνονταν μία και μόνο κάλπη με τη διανομή στους βουλευτές τεσσάρων ψηφοδελτίων, ένα για κάθε όνομα με τις αντίστοιχες κατηγορίες και φυσικά με την παράλληλη διανομή λευκού ψηφοδελτίου.
Αν δεν έγιναν από την κυβερνητική πλειοψηφία οι παραπάνω επιλογές αυτό οφείλεται σε ένα μόνο πράγμα: θέλουν να μαντρώσουν τους βουλευτές για να βγάλουν λάδι τον Ευ. Βενιζέλο και όχι μόνο, προκειμένου να διασώσουν, όπως-όπως, την κυβέρνηση της μνημονιακής εξαθλίωσης και κυρίως τις χιλιάδες άλλες λίστες Λαγκάρντ ανά τον κόσμο, μέσα στις οποίες αντιπροσωπεύεται η ελληνική κεφαλαιακή ολιγαρχία, τα υπερκέρδη και οι αμαρτίες της, μαζί με το σύστημά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου