Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

VIDEO- Απεργία πείνας στο Αλουμίνιο της Ελλάδας κατά των περικοπών Μυτιληναίου


 Ο Τάκης Οικονόμου, μέλος του σωματείου εργαζομένων στο Αλουμίνιο (και του αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς) ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή απεργία πείνας μέσα στο εργοστάσιο, στα γραφεία του σωματείου.
Ως μέσο πίεσης ενάντια στις...
περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει ο όμιλος, παρά τα υπερκέρδη και το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται δωρεάν δημόσιο πλούτο και ευνοείται σκανδαλωδώς (http://periferiastereas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2.html) από την Πολιτεία. Ενάντια στα θηριώδη μέτρα του μνημονίου που επιβάλλουν την αφαίμαξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ο αγώνας του Τάκη θα χρειαστεί κάθε δυνατή συμπαράσταση προκειμένου να δυναμώσει η φωνή του, γιατί ο αγώνας κάθε εργαζόμενου είναι αγώνας για όλους.

Απεργία πείνας από εργάτη έξω από το εργοστάσιο από LAMIASTARGR  

Από την σελίδα υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί στο Facebook
Μπείτε στην σελίδα να εκφράσετε την υποστήριξή σας 
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4097482969732.158411.1662615417&type=1#!/ApergiaPeinas?notif_t=fbpage_fan_invite

Το σωματείο των εργαζομένων δεν υποστήριξε τον αγώνα του συναδέλφου του , και διαπραγματεύεται το νέο εξοντωτικό μισθολόγιο μετά την κατάργηση όλων των δεσμεύσεων της εργατικής νομοθεσίας που επέβαλε η ντόπια και ξένη Τρόικα.


Απεργία πείνας από εργάτη έξω από το εργοστάσιο



Από LAMIASTARGR

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας εργάτης συνδικαλιστής στο Αλουμίνιο της Ελλάδας, αντιδρώντας στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο στον ιδιωτικό τομέα.
Η απεργία πείνας που χαρακτηρίστηκε από το σωματείο των εργαζομένων προσωπική επιλογή, έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους του αλουμινίου καθώς βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για την επίτευξη μίας νέας διμερούς συμφωνίας με τη διοίκηση του εργοστασίου.
 
 
 
Συμπαράσταση στον απεργό πείνας εργαζόμενο του Αλουμινίου της Ελλάδος, Τάκη Οικονόμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς, δηλώνει την αμέριστη στήριξή της και την αλληλεγγύη της στον, για πέμπτη ημέρα, απεργό πείνας, εργαζόμενο του Αλουμινίου της Ελλάδος, Τάκη Οικονόμου, και καλεί όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στη στοχοποίηση των εργαζομένων και τη γενικότερη εξαθλίωση της κοινωνίας.

Ο αγώνας των εργατών του Αλουμινίου της Ελλάδος είναι αγώνας όλων μας.
Λιβαδειά 11 Δεκέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου