Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Το Βελιγράδι υποδέχτηκε το «Χοροστάσι» !



      Με ….παγωμένα δάχτυλα αλλά με ζεστές καρδιές επέστρεψαν στην έδρα τους το πρωί της περασμένης Τετάρτης οι χορευτές του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας  « Tο Χοροστάσι » .
      Ύστερα από πρόσκληση που έγινε από την Ελληνική πρεσβεία της Σερβίας , ο μουσικοχορευτικός όμιλος της πόλης μας συμμετείχε σαν επίσημος προσκεκλημένος στη σειρά εκδηλώσεων του φιλανθρωπικού παζαριού που διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά στη ...
πρωτεύουσα της Σερβίας .
     Στα πλαίσια του συγκεκριμένου παζαριού κάθε πρεσβεία του Βελιγραδίου εκτός από τον εξοπλισμό περιπτέρου με τοπικά προϊόντα της κάθε χώρας αντίστοιχα , ανέλαβε και την παρουσίαση τόσο παραδοσιακών όσο και σύγχρονων καλλιτεχνικών εκφράσεων της χώρας που εκπροσωπούσε .
     Το Χοροστάσι εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρουσίασε μέσα σε πάταγο ενθουσιασμού πρόγραμμα λαϊκών χορών ,καθώς και χορούς σε ρουμελιώτικα ακούσματα .
      Δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως το ελληνικό περίπτερο αναδείχθηκε δεύτερο σε έσοδα επιτυγχάνοντας έτσι με το παραπάνω τον στόχο για στήριξη των θυμάτων του δυστυχούς πολέμου που σκίασε τη Σερβία τη προηγούμενη δεκαετία .
      Το ίδιο βράδυ, μετά το πέρας  της παραπάνω εκδήλωσης, ο Έλληνας πρέσβης αυτοπροσώπως, όπως επίσης σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής πρεσβείας,  έκαναν τη τιμή στους χορευτές του Χοροστασίου να τους υποδεχθούν στο μέγαρο της πρεσβευτικής κατοικίας  παρέχοντάς  τους εγκάρδια φιλοξενία .
      Επιπρόσθετα , το Χοροστάσι κλήθηκε να παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας σε ψηφιδωτό μαθητών από πολλές χώρες του κόσμου στο International School του Βελιγραδίου .
     Το τελευταίο βράδυ της παραμονής στη σερβική πρωτεύουσα οι χορευτές του Χοροστασίου χόρεψαν για τους έλληνες επιχειρηματίες της Σερβίας σε ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της πόλης , αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις .   
      Από τα πάτρια  εδάφη τώρα πια , ο μουσικοχορευτικός και λαογραφικός όμιλος της πόλης μας, επιθυμεί από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσει τους έλληνες της σερβικής ομογένειας για την άψογη φιλοξενία . Απέδειξαν, πως οι έλληνες σε όποια γωνιά της γης και αν βρίσκονται, ξέρουν και μπορούν να εφαρμόζουν την έννοια της φιλοξενίας δίνοντάς της ανθρώπινο πρόσωπο και ξεφεύγοντας από κρύες τυπικότητες.
     Θα μας επιτραπεί να δώσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο συμπατριώτη μας Νίκο Κουλουμπούρο , που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βελιγράδι , καθώς ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους της συμμετοχής του Χοροστασίου στους εορτασμούς της πρεσβείας .
   Φίλε Νίκο, σου στέλνουμε για άλλη μια φορά την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα φρόντισες για εμάς .

                                                                                             Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου