Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κλέψιμο ψευτιά και θράσος, η κυβέρνηση προετοιμάζει κλίμα αυταρχικής επίθεσης

Όταν θα δείτε την βουλευτή Φωκίδας ή τους εκπροσώπους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να θυμηθείτε το παρακάτω δελτίο τύπου. Ιδιαίτερα όσοι τους αντιμετωπίζατε με σεβασμό. Έχουν ξεκινήσει τον πόλεμο εναντίον της κοινωνίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού, σχετικά με την πρόσφατη επέμβαση στη Βίλλα Αμαλίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα “κλαψουρίζουν”, επειδή η ΕΛ.ΑΣ. εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία.
Για ένα μπορούν οι υπερασπιστές της ανομίας να είναι βέβαιοι: ‘Ότι η τρομοκρατία, σαφώς και δεν θα περάσει”»....


Μάσκες για δακρυγόνα και τα
ανταλλακτικά τους, τα ευρήματα στην Βίλα Αμαλίας
Είναι γνωστό σε όλους ότι η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κουκουλοφόροι, εκτός και αν τους βλέπει η κυβέρνηση σαν τέτοιους μετά από κάθε  λούσιμο τους με τα χημικά της αστυνομίας που εφαρμόζει σε κάθε πορεία. Προφανέστατα επίσης ποτέ δεν κάλεσε έμμεσα ή άμεσα να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων, όσο για τα άλλα ηλίθια ανέκδοτα περί στρατηγείων που κατέλαβε η αστυνομία μόνο χαζοί άνθρωποι και υπερήλικες που βλέπουν MEGA μπορούν να τους πιστέψουν.
Ο κατήφορος της δεξιάς είναι τόσο μεγάλος που φτάνει μέχρι την χούντα. Για να μας κάνουν σκλάβους και αυτήν θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν. Η απροκάλυπτη χρήση της γλώσσας του τσεκουράτου Βορίδη και του χυδαίου φασιστικού τρόπου απαντήσεως προμηνύει επίθεση ενάντια σε όλη στην κοινωνία. Στην Αγροτική Τράπεζα, στην φορολόγηση των εφοπλιστών και στην λίστα Λαγκάρντ η κυβέρνηση μαζί με τους φασίστες.


Ο "εξοπλισμός" των φασιστών και οι επιθέσεις τους
δεν ενοχλούν την αστυνομία, υπηρετούν τους ίδιους.
Η ανακοίνωση της  Νεολαία Συνασπισμού  στην οποία απάντησε η ΝΔ.

«Το σκιάχτρο του ολοκληρωτισμού, έβαλε... ξανά τα καλά του για να προστατέψει την κοινωνία από την ανομία και τους ταραξίες», τονίζει η Νεολαία του ΣΥΝ. «Για την ΕΛΑΣ,το πρόβλημα στις γειτονιές του κέντρου δεν είναι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τα κακοποιημένα κορμιά των μεταναστών,ούτε οι μελανοχιτώνες που κυκλοφορούν με εξοπλισμό μάχης,στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Για την ΕΛΑΣ,το πρόβλημα είναι η ύπαρξη κοινωνικών χώρων σαν τη Βίλλα Αμαλίας,που βάζουν φραγμό με την ύπαρξη τους,στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί,εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή,της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διελεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Aπ'ότι φαίνεται ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή,οι “χάρες” επιστρέφονται», σημειώνει η ανακοίνωση.

2 σχόλια:

  1. ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ VILLA AMALIAS ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ
    Η Κατάληψη Villa Amalias εδώ και 23 χρόνια αποτελεί έναν ανοιχτό πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, καθώς και στεγαστική κολεκτίβα. Όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες όπως: θεατρική ομάδα, συναυλιακή ομάδα, studio, ομάδα βιτρώ, παιδικό στέκι, ομάδα χορού, γυμναστικής, ξένων γλωσσών, Η/Υ, τυπογραφική κολλεκτίβα, ομάδα προβολών,δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλακτήριο δισκων και cd και επίσης έχουν φιλοξενηθεί πολιτικές και πολίτιστικές εκδηλώσεις άλλων ομάδων. Επιπλέον, η Κατάληψη Villa Amalias, πέραν των εσωτερικών δραστηριοτήτων έχει συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων της γειτονιάς, συμμετέχοντας τόσο στη συνέλευση κατοίκων πλατείας Βικτωρίας, όσο και πραγματοποιώντας ανοιχτές και εξωστρεφείς δράσεις στην περιοχή, όπως μικροφωνικές παρεμβάσεις,χαριστικά παζάρια, συλλογικές κουζίνες και παιδικές εκδηλώσεις στην πλατεία.

    Όλα αυτα τα 23 χρόνια, η Καταληψη Villa Amalias, μέσα από την πολύμορφη σύνθεση των υποκειμένων και των ομάδων που την απαρτίζουν έχει διαμορφώσει πολιτικά χαρακτηριστικά εξίσου πολύπλευρα, που πηγάζουν απο το ευρύτερο κίνημα των καταλήψεων, απο τον Αναρχικό και Αντιεξουσιαστικό χώρο και απο το κίνημα του ταξικού και εργατικού ανταγωνισμού. Χαρακτηριστικά τα οποία έχουν αποκτήσει υλική υπόσταση μέσα απο τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε πορείες, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, που αφορούν σε εργατικούς, αντιφασιστικούς -αντιρατσιστικούς αγώνες, αλληλεγγύη σε διοκώμενες καταλήψεις, στους μεταναστες΄και σε διοκωμενους συντρόφους, σε φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες καθώς και για την επανοικιοποιηση ανοιχτών δημόσιων χώρων.

    Το κτίριο της Κατάληψης ήταν εγκαταλελλειμενο απο το 1973 και σε άθλια κατάσταση. Απο το '90 που καταλήφθηκε, ζει και συντηρειται απο την οικονομική συνεισφορά και την προσωπική εργασία τόσο των ίδιων των καταληψιών όσο και όλων των αλληλέγγυων συντρόφων.
    Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του κτιρίου, δήμος αθηναίων, ο οποίος είναι κάτοχος τεράστιας ακίνητης περιουσίας, καθώς και ο οργανισμός σχολικών κτηρίων είναι γνωστοί για υποθέσεις απαλλοτριώσεων ιδιωτικής περιουσίας και παράνομων αποχαρακτηρισμών, με αποκορύφωμα την περίπτωση του μεγαθηριου κτιρίου Χαραγκιώνη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, που εν μια νυκτί, απο οικόπεδο με σκοπό την ανέγερση σχολικού κτηρίου μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αντίθεση με αυτούς, που βλέπουν κτήρια και χώρους ως ενα ακόμη τρόπο κερδοσκοπίας, η Κατάληψη Villa Amalias και η δράση της είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα του προτάγματός της για τη δημιουργία ελεύθερων κοινωνικών χώρων, αντιθετικών προς κάθε ειδους οικονομική εκμετάλλευση, βασιζομενοι σε αντιεραρχικές, αυτοοργανωμένες, αλληλέγγυες και οριζόντιες δομές, σεβόμενοι τον άνθρωπο και στηρίζοντας πάντα τους απο κατω της ταξικής πυραμίδας, των οποίων κομματι αποτελούμε και εμείς.
    Για αυτό και η συντήρηση του κτηρίου, όπως προαναφέρθηκε, γίνεται από τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους, ιδίως τα τελευταία 4 χρόνια έπειτα από τις δύο δολοφονικές εμπρηστικές επιθέσεις που δέχτηκε η Κατάληψη από παρακρατικούς έμμισθους ή μη. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις προκάλεσαν μεγάλες υλικές φθορές που δεν αποτέλεσαν όμως εμπόδιο στο να συνεχίσει η Villa τη δράση της ως εγχείρημα, αλλά αντιθέτως ενδυνάμωσαν το ηθικό των ανθρώπων που την απαρτίζουν και με τη βοήθεια όλων των συντρόφων ανακαινίστηκε η πρόσοψη του κτηρίου από την οδό Χέυδεν και ξεκίνησε η αποκατάσταση και η περαιτέρω βελτίωση εσωτερικά του κτηρίου με τη συμβουλευτική βοήθεια αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών.

    Οι συνεχόμενες επιθέσεις δεν είναι οι μόνες που έχει δεχτεί το εγχείρημα, όλα αυτά τα χρόνια. Η Villa και λόγω της τοπογραφικής της θέσης αλλά και λόγω των αξιακών και πολιτικών της χαρακτηριστικών, έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο επιθέσεων από το κράτος και το παρακράτος. Σε όλες τις επιθέσεις απαντούσαμε πάντα με το λόγο μας, δημοσιοποιώντας τα γεγονότα και προπαγανδίζοντας τις θέσεις και τις αρχές μας μέσα από ανοιχτές κοινωνικές παρεμβάσεις.

    Στις 20/12/12 και ώρα 7.00 πμ, εισέβαλαν στην Κατάληψη άντρες της κρατικής ασφάλειας με το πρόσχημα της διενέργειας έρευνας "περι ναρκωτικών" και "εκρηκτικών υλών" κατόπιν μιας δήθεν ανώνυμης καταγγελίας και συνέλαβαν 8 άτομα που βρίσκονταν εντός της Κατάληψης, εκ των οποίων οι τρεις ηταν φιλοξενούμενοι.Απο την Κατάληψη κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία η κρατική ασφάλεια χρησιμοποίησε ως πειστήρια για την κατασκευή κατηγοριών πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες τις οποίες δεν αποδεχόμαστε. Πόσο μάλλον όταν η κακουργηματική μας πράξη στηρίζεται σε κενές φιάλες μπύρας και σε ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε δίπλα σε σόμπα.

    Για εμάς, αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή του κράτους αυτή η κίνηση. Σε καιρο οικονομικής και συστημικής κρισης, το κράτος εξαπολύει επιθεση προς πασα κατευθυνση υποβαθμίζοντας τη ζωή των απο κάτω και προσπαθώντας να εξαφανίσει κάθε πυρήνα αντίστασης και δημιουργίας αρνήσεων. Είτε αυτο μεταφράζεται σε καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων ειτε στην προπαγάνδιση ρατσιστικων ιδεωδων που προαγουν τον κοινωνικό εκφασισμό ειτε στη δημιουργια συνθηκών ανασφαλειας με σκοπο την αποδοχή της διαρκους επιτηρησης των ζωών μας, ειτε στη διωξη και σπίλωση πολιτικών χώρων και υποκειμενων αντιτιθεμενων σε όλα αυτά.

    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
    ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

    ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ:
    "ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΜΑ..."

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ)

    22/12/12

    ΑπάντησηΔιαγραφή