Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Άμεση λύση για το κτιριακό του Λιδωρικίου

Το Δημαρχείο εκεί που ήταν η ΔΟΥ  Λιδορικίου
Στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας για την άμεση επίλυση της στέγασης υπηρεσιών στο Λιδωρίκι, βρίσκεται πλέον η Δημοτική Αρχή.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος έκανε αποδεκτή την παραχώρηση χρήσης ακινήτου, χωρίς αντάλλαγμα, στο Λιδωρίκι, έπειτα από πρόταση του δημότη κ. Αναγνωστόπουλου Κωνσταντίνου, ο οποίος και παραχωρεί το ακίνητο με σύμβαση χρησιδανείου για δύο χρόνια. Πρόκειται για διώροφο κτίριο εμβαδού 270 τμ, το όποιο στο παρελθόν στέγαζε τη ΔΟΥ Λιδωρικίου....

Το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου στο Λιδωρίκι, έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δημοτική αρχή έχει επανειλημμένως καταθέσει διάφορες προτάσεις και λύσεις ή οποίες δεν ευόδωσαν μέχρι σήμερα λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και κυρίως λόγω της δεινής οικονομικής συγκυρίας.
Παρόλα αυτά η άμεση λύση του προβλήματος αποτέλεσε βασικό στόχο του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη ο οποίος στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε: “Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να παραμένει άλυτο, οι επιπτώσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου είναι αρνητικές. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε λύση με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.”
Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόσφορα, του συνδημότη μας κ. Αναγνωστόπουλου Κωνσταντίνου, εξουσιοδότησε το δήμαρχο για της περαιτέρω ενέργειες και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον δωρητή
Η μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς το κτήριο χρειάζεται ελάχιστες παρεμβάσεις και στόχος είναι τον Ιανουάριο να έχουν μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις οι υπάλληλοι του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή αποτελεί βιώσιμη και οικονομική λύση με θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και στα οικονομικά του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου