Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τα Κάλαντα και οι εορταστικές εκπλήξεις από τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας

Τα Κάλαντα από τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας

Πέρυσι τα Χριστούγεννα μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους (μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες) πέρασαν τις εορτές στην Αγία Ευθυμία. Τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας και κάποιοι από τους γονείς που τα στηρίζουν γύρισαν το χωριό και είπαν τα Κάλαντα μοιράζοντας ταυτόχρονα μικρά χειροποίητα δώρα. Ήταν μια πρωτοβουλία που σχολιάσθηκε πολύ θετικά και ενθουσίασε τους συγχωριανούς μας και τους επισκέπτες του χωριού.
‘Ετσι, για φέτος όλοι ήταν “υποψιασμένοι” και ανέμεναν ανάλογη συνέχεια. Πράγματι, ανήμερα των Χριστουγέννων, ένα πλήθος παιδιών πέρασε από τα περισσότερα σπίτια του χωριού κι είπε τα Κάλαντα. Αν και αφιέρωσαν πολλές ώρες ήταν αδύνατο να ...
προλάβουν να περάσουν από όλα τα σπίτια και ειδικά φέτος που τα περισσότερα σπίτια είχαν κόσμο. Τα παιδιά έγιναν παντού δεκτά με ενθουσιασμό. Η φετινή έκπληξη ήταν το ημερολόγιο του 2013, που ετοίμασαν η Λένα Λαλλά-Δρόλαπα και η Αθηνά Μηλιώτη, με φωτογραφίες από προηγούμενες δραστηριότητες των παιδιών. Από όποιο σπίτι πέρασαν έδιναν και το ημερολόγιο κι αυτός που το έπαιρνε πρόσφερε ό,τι ήθελε. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για ενίσχυση των δραστηριοτήτων των παιδιών (όπως για ενοικίαση στολής για εμφάνιση του χορευτικού).
Για ακόμη μια φορά η Λένα, η Αθηνά και τα παιδιά μας εξέπληξαν ευχάριστα. Και έπεται συνέχεια…
Οι φωτογραφίες της Φωτεινής Λύτρα-Σολτάτου που δημοσιεύουμε είναι από τα φετινά Κάλαντα.     

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, εορταστική εκδήλωση στην Αγία Ευθυμία

Οι εορταστικές εκπλήξεις από τα παιδιά της Αγίας Ευθυμίας συνεχίζονται. Έτσι, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου και από ώρα 6η απογευματινή, στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Ευθυμίας, θα λάβει χώρα εορταστική εκδήλωση ενόψει της αλλαγής του χρόνου.
Με τη καθοδήγηση της Λένας Λαλλά-Δρόλαπα, τα μικρά παιδιά του χωριού θα μας παρουσιάσουν τρία εορταστικά σκετσάκια. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την εμφάνιση των παιδικών χορευτικών της Αγίας Ευθυμίας.
Τα παιδιά και οι γονείς τους μας προσκαλούν στην πολύ όμορφη εκδήλωσή τους. Όλοι πρέπει να δώσουμε το “παρών” για να ενισχύσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν και που κάνει την Αγία Ευθυμία να ξεχωρίζει και σ’ αυτές τις εορτές. Δείτε τη σχετική πρόσκληση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου