Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΣΤΗ ΓΛΑΣΚΩΒΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

Το 1ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας στα πλαίσια του προγράμματος COMENIUS με το project, που φέρει ως τίτλο: « Healthy me, Healthy you, Healthy us», πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συνάντηση εκπαιδευτικών στη Γλασκώβη της Σκωτίας από τις 25-30 Νοεμβρίου 2012. Σε αυτό το ταξίδι οι εκπαιδευτικοί και των επτά χωρών (Ιταλίας, Ισπανίας, Σκωτίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Πολωνίας και Τουρκίας) είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πρόοδο των ...
εργασιών που έχει αναλάβει η κάθε χώρα, να ανταλλάξουν εκπαιδευτικό υλικό όπως επίσης και να συζητήσουν για διάφορα παιδαγωγικά θέματα. Επιπρόσθετα, ήταν μοναδική η εμπειρία του να παραβρεθούν στο Balornock Primary School της Γλασκώβης και να παρακολουθήσουμε τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 11-15 Μαρτίου 2013 θα έχουμε την τιμή και την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Ιτέα εκπαιδευτικούς και μαθητές από τις άλλες έξι χώρες (μερικοί εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών του σχολείου μας).
Κλείνοντας, μια πολύ συγκινητική στιγμή αυτής της επίσκεψης μας στη Σκωτία ήταν όταν οι μαθητές του Balornock Δημοτικού σχολείου χόρεψαν συρτάκι και σε ένα τοίχο του σχολείου είχαν τους αρχαίους Θεούς της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου