Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές και λαϊκό ξεσηκωμό ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα. «Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός», ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον λαό σε «διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα».
«Η σημερινή μας συνεδρίαση δεν είναι μια τυπική καταγγελία των αδιεξόδων του Μνημονίου. Είναι η ουσιαστική αναγγελία των προϋποθέσεων για ...μια νέα πορεία της χώρας. Με την άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης για το τρίτο Μνημόνιο και την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου-πακέτου. Με την ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η οποία θα πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της χώρας μας. Και να λαμβάνει υπόψη της ότι αποτελεί συμφωνία ανάμεσα σε θεσμικά ισότιμους εταίρους στην Ευρωζώνη.Όχι ανάμεσα σε αποικία της πρώην γερμανικής αφρικής και την αυτοκρατορία του Κάιζερ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως δεν διαπραγματεύτηκε και επισήμανε πως για μία ακόμη φορά «εκβιάζουν συνδέοντας τη ψήφιση σκληρών μέτρων με μια από τις δόσεις που έχουν ήδη αποφασίσει να εκταμιεύσουν, κυρίως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων».

«Έφτασε μάλιστα τις προάλλες ο κος Στουρνάρας να πεί ότι αν δε πάρουμε τη δόση θα πάθουμε ασφυξία. Αν εννοούσε τους φίλους του τους τραπεζίτες και τη τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία, μάλλον είχε δίκιο. Αν εννοούσε, όμως, τη κοινωνία και τη πραγματική οικονομία, να του υπενθυμίσουμε ότι την ασφυξία την έχουν ήδη υποστεί. Και αυτό που θα επέλθει, όχι αν δε πάρουμε τη δόση των τραπεζών, αλλά αν πάρουμε και εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα των 19 δις, δε θα είναι απλά ασφυξία. Θα είναι θάνατος», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Και αυτό το ξέρουνε πάρα πολύ καλά, αλλά προτιμάνε να κερδίσουν χρόνο για να σώσουν το τομάρι τους, την εφήμερη εξουσία τους, αδιαφορώντας για το μέλλον του τόπου. Και αυτό είναι το χειρότερο. Το πιο απαράδεκτο, το πιο ανήθικο. Και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που μόνο ξέρουν να κάνουν καλά. Να εκβιάζουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως ούτε ένα ευρώ από τη δόση δε θα πάει για μισθούς και συντάξεις και πως «οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν μόνο από το μνημόνιο και από τη τρικομματική κοινοπραξία του μνημονίου» και όχι από την καταψήφιση των μέτρων». «Αν συνεχίσουν αυτοί να μας κυβερνούν, θα συνεχίσουν να μειώνονται δίχως τέλος, οι μισθοί και οι συντάξεις», συμπλήρωσε.

«Επισείουν το σκιάχτρο της χρεοκοπίας αυτοί που με το τρίτο Μνημόνιο υπογράφουν και επισφραγίζουν τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα συνεχίζουν να παρέχουν ανταποδοτική προστασία στο σύστημα της διαπλοκής στους ξεπεσμένους καναλάρχες, στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και στους κάθε λογής εγγεγραμμένους στη λίστα Λαγκάρντ».

Η συγκυβέρνηση «κυβερνά όχι ελέω λαού, αλλά ελέω δανειστών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε λιγότερο από πέντε μήνες από τις εκλογές, καταρρέουν μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει. Παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή που απέσπασαν στις 17 Ιουνίου. Ξεφτελίζοντας την προγραμματική συμφωνία που με δική τους πρωτοβουλία συνυπέγραψαν μετεκλογικά. Η κυβέρνηση αυτή καταρρέει. Το ζήτημα είναι να σταματήσει να συμπαρασύρει μαζί της και τη κοινωνία. Η κυβέρνηση αυτή εχει περάσει, πλέον, το σημείο μη επιστροφής. Έχει υποστεί τραύματα που δεν μπορούν να γιατρευτούν. Είναι σε διαρκή σύγκρουση με τον ελληνικό λαό. Με την τυφλή προσήλωσή τους στο Μνημόνιο αποσταθεροποιεί τη χώρα. Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Είναι η ώρα να φύγει».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε εκ νέου τους βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας να καταψηφίσουν τα μέτρα και να μη γίνουν «συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος του λαού και του τόπου».

«Ειδικότερα καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Να έχουν στο μυαλό τους ότι τούτες τις μέρες αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου. Είναι μια κρίσιμη επιλογή, αλλά ξεκάθαρο το δίλλημα. Είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του μνημονίου και της εξάρτησης, ως δορυφόροι της νέας μνημονιακής συντηρητικής παράταξης του κου Σαμαρά. Είτε δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη παρουσία τους και τη πολύτιμη συμμετοχή τους στο μέτωπο της σωτηρίας του λαού μας, της δημοκρατίας και της κοινωνίας», δήλωσε.

«Καλούμε τους βουλευτές να αναλάβουν την  πατριωτική τους ευθύνη. Καλούμε το λαό σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Είναι συνταγματική, πατριωτική και δημοκρατική ευθύνη όλων. Για να σωθεί ο τόπος. Να επιβάλει με τη δράση του τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: Εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Εκλογές για να σταματήσουμε τη καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Εκλογές για να σταματήσει η εξαθλίωση του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών. Εκλογές για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη, για να αναλάβουμε την ευθύνη, οι υγιείς δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, να ανοικοδομήσουμε τον τόπο μας».
*Φωτογραφία Άννα Ψαρουδάκη, Fosphotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου