Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Με δήλωσή του ο Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ συμπαρίσταται στον αγώνα των Δημοσίων Υπαλλήλων να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και την ζωή.

«Πριν <αλέκτωρ λαλήσει τρις> και χωρίς να εισπραχθεί ούτε λεπτό από τα <αργύρια-ευρώ> της <προδοσίας> του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ψηφίσει το επαχθές τρίτο μνημόνιο, η τρικομματική Κυβέρνηση της υποτέλειας σπρώχνει χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους στον καιάδα, αρχής γενομένης από τους διοικητικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού δικαίου εκτός ΑΣΕΠ των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν και με την «βούλα» χτες...


Μέσα σε κλίμα αφάνταστου εκφοβισμού, πιέσεων και εκβιασμών το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βασιλικότερο των τροικανών εξωτερικού, σπρώχνει υπαλλήλους σε μετατάξεις χαμηλότερης μισθολογικής κατηγορίας, μεταβάλλει εργασιακές σχέσεις από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Αορίστου Χρόνου, τιμωρεί απουσία φυσικού δικαστή και εφαρμόζοντας αυτοδικία σε περιπτώσεις εκκρεμών διώξεων, απειλεί όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή αυτών των μέτρων και αντιστέκονται, με βαριά χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα και ποινές.

Φτάνει πια! Ντροπή! Όχι άλλη ανεργία! Όχι άλλη εξαθλίωση! Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου. Μόνη λύση το δυνάμωμα της πάλης, αντίστασης και αλληλεγγύης. Σήμερα με τους Δημόσιους Υπάλληλους. Αύριο με τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους. Μεθαύριο με τους Επαγγελματίες που θα μπει λουκέτο στα μαγαζιά και τις Επιχειρήσεις τους. Μην τους αφήσουμε να τραυματίσουν την δύναμη της Ενότητάς μας.

Κάνω έκκληση στην Πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας να εγκαταλείψει το παιχνίδι των έκπληκτων και άφωνων. Να ορθώσει τον λόγο και το ανάστημά της. Να εναντιωθεί σε αυτά τα μέτρα του μνημονίου. Όπως οι Δήμαρχοι που αρνούνται να υπογράψουν τις καταστάσεις «προγραφών».

Ιδιαίτερα καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα να παρέμβει άμεσα και δυναμικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να διασφαλίσει ιδιαίτερα ότι το προσωπικό του Οργανισμού <Δήμητρα> θα παραμείνει στις θέσεις του υλοποιώντας τα προγράμματα κατάρτισης των νέων γεωργών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι δεν θα διακινδυνεύσει εξ αυτού η ομαλή ροή χρηματοδότησής τους με την παροχή της δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης που αναμένουν. Να αποδείξει τουλάχιστον ότι το <καλάθι> που τόσο μόχθησε να πλέξει δεν τρύπησε τόσο γρήγορα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου