Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σοβαρά επεισόδια στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Σε κατάληψη η Δωδώνη μετά την ολοκλήρωση της πώλησής της

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα ΑΕ. Το τίμημα ανήλθε σε 20,85 εκατ. ευρώ. Μετά την ανακοίνωση της πώλησης, οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε κατάληψη της βιομηχανίας ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης. Προσήχθησαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλης Τσίμας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτσογιάννης. ...
Οι νέοι ιδιοκτήτες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Μιχάλη Κασσή, ο οποίος συμμετέχει στην κινητοποίηση. Με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στην είσοδο γίνονται διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι ωστόσο δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν. Παρόντες είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της Δωδώνη.
Οι κτηνοτρόφοι με την ανακοίνωση της μεταβίβασης των μετοχών προχώρησαν σε κατάληψη της γαλακτοβιομηχανίας. Όπως αναφέρει το epiruspost.gr οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου για λίγο δεν συνέπεσαν με τους Ρωσο-Βρετανούς που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας.

Κι αυτό επειδή την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του Fund επέλεξαν να πάνε στη Δωδώνη, την ίδια ακριβώς ώρα συνεδρίαζε μέσα σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση να μην ζητηθεί από το σώμα η ακύρωση του διαγωνισμού αλλά να ζητηθούν εξηγήσεις για την διενέργειά του και την επιλογή του επενδυτή οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας έντονα τον Περιφερειάρχη. Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης, βρήκαν την είσοδο κλειστή. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπασαν την καγκελόπορτα και εισήλθαν στα γραφεία της εταιρίας.

Νωρίτερα ο Μιχάλης Κασσής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παράσταση «ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ» απέκτησε σήμερα και υπογραφή. Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ «καθαρίζει» τη ΔΩΔΩΝΗ και επιδιώκει να πλήξει βαρύτατα τον παραγωγικό ιστό της Ηπείρου και να ευνοήσει όσους ήθελαν να βγάλουν την Ηπειρωτική Βιομηχανία από το «παιχνίδι» για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα  και σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών,  ο τομέας του Γάλακτος.

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, εάν δεν συμμετέχει , και η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ , αποδεικνύει πως δεν είναι επιλογή του νέου σχήματος της  Διοίκησης της Πειραιώς –ΑΤΕ, αλλά αποκλειστική ευθύνη του Κράτους.

Αδιάφορα σφυρίζει και η Διοίκηση της Περιφέρειας συμπεριφερόμενη σαν κομματικός εγκάθετος. Η  Ήπειρος, όμως, και τα Γιάννενα δε σφυρίζουν αδιάφορα. Αντιδρούν και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μείνει στα χαρτιά.

Όσον αφορά την ανάπτυξη που κάποιοι «ευαγγελίζονται» πως την εννοούν; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και εξαθλιωμένη παραγωγική βάση;Γίνεται ανάπτυξη με ενίσχυση όσων χρωστούν και αποδυνάμωση όσων προσφέρουν;

Είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου