Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Λιβαδειά και κείμενο για τις εργατικές κινητοποιήσεις.



 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αντιφασιστική – αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς καλεί όλους τους συμπολίτες σε Αντιφασιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.00, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.
Να σταματήσουμε την εκμετάλλευση της ανάγκης που γεννά η κρίση για να  προωθήσουν τα φασιστικά τους σχέδια. ...
Να μην τους αφήσουμε να μας χρησιμοποιήσουν και να εξαγοράζουν συνειδήσεις για λίγα τρόφιμα. Να δηλώσουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. 



Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΕΕ κ ΔΝΤ, συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης.
Η τρί-κομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, μεθοδευμένα αποδιοργανώνει, καταργεί και κλείνει, τις Δημόσιες υπηρεσίες ώστε απαξιωμένες να τις προσφέρει στους ιδιώτες. Στην προσπάθεια αυτή δεν διστάζει ακόμα και αν πρόκειται να καταστρέψει τις απαραίτητες οργανωμένες υποδομές για την ζωή των πολιτών. Νοσηλεία, εκπαίδευση, νερό, σκουπίδια τα φιλέτα της πίτας που οι διεθνείς και ντόπιοι δια- πλεκόμενοι θέλουν να μοιραστούν.
Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, η κυβέρνηση παίζει για πολλοστή χρονιά το έργο που και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είχαν ανεβάσει «την σωτηρία της χώρας», σε σκηνοθεσία ΕΕ και ΔΝΤ.  Έτσι έχουμε μια αναγνωρισμένα πασιφανή πλέον φάρσα, εν μέσω  της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που μαίνεται να μας απειλούν για τα δεινά που μας περιμένουν αν τυχόν και δεν τους επιλέξουμε να μας σώσουν και από την άλλη να αντιμετωπίζουμε μια ελλεεινή και τρισάθλια τραγωδία όταν νομοθετούν την καταστροφή της ίδιας μας της ζωής για να σώσουν τον ντόπιο και διεθνή καπιταλισμό.
Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν στον Δημόσιο τομέα έρχονται ακριβώς μετά από την οριακή ψήφιση στην βουλή από μια τρεκλίζουσα κυβέρνηση, του τρίτου κατά σειρά καταστροφικού (όπως έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των ΕΕ και ΔΝΤ) πακέτου μνημονιακών μέτρων, προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια για την «αμφίβολη σωτηρία των τραπεζών».  Αυτές οι απολύσεις απαιτούνται για να πείσουν τις αγορές ως προς την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να κυβερνά σε έκτακτες συνθήκες. Απαιτείται δε σαν διαπιστευτήριο ικανότητας από την κυβέρνηση της Ελλάδας, πως μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή των κανιβαλικών προγραμμάτων, για την εξόφληση από την εργαζόμενη κοινωνία των νέων απόκοσμων και βάρβαρων μέτρων που θα ακολουθήσουν την νέα «σωτηρία», που ετοιμάζει να εφαρμόσει το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο στην χώρα.
Η σοβαρότητα της κατάστασης από την αδυναμία αυτής της κυβέρνησης, επέβαλε  για την νομοθέτηση των μέτρων, την απροκάλυπτη  πλέον χρησιμοποίηση από μεριάς της, των εργατοπατέρων συνδικαλιστών, κύρια της ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, που ολοφάνερα πρόδωσαν την μάχη ενάντια στα μέτρα, αρνούμενοι να κηρύξουν μέσο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την γενική απεργία διαρκείας.  Την γενική απεργία διαρκείας που χιλιάδες διαδηλωτές στις πορείες και τα συλλαλητήρια απαιτούσαν, αναγνωρίζοντας την σαν το μόνο όπλο στα χέρια των εργαζόμενων που μπορεί να παραλύσει αυτό το εχθρικό κράτος και να ανατρέψει αυτούς που κυβερνούν και του καταστρέφουν την ζωή.  
Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού που βρίσκονται σήμερα σε κατάληψη, αρνούμενοι να αποδεχτούν τις απολύσεις. Πιστεύουμε πως η αντίδραση τους, πρέπει να βρει μιμητές σε όλη την χώρα, σαν τον μόνο υγιή τρόπο αντίδρασης ενάντια στην κατάθλιψη της προδοσίας. Είναι η αντίδραση που μπορεί να ενώσει από τα κάτω, τα ρυάκια της αγανάκτησης και της οργής, στο ορμητικό ποτάμι της ανατροπής των μνημονίων και αυτών που τα νομοθετούν.
Συναγωνιστές ο εχθρός είναι κοινός και η λύση στα προβλήματα που μας δημιουργούν οι πολιτικές επιταγές του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, με τα απανωτά μνημόνια, μόνο με τον κοινό αγώνα δημόσιων και ιδιωτικών, εργαζόμενων και άνεργων, μεταναστών και ντόπιων εργατών μπορεί να αντιμετωπιστεί. 
Συναγωνιστές είμαστε στο πλευρό σας ενεργά, συμπαραστάτες σε έναν αγώνα που ξεκινήσατε εσείς αλλά που για να ολοκληρωθεί νικηφόρα θα χρειαστεί να συνδράμουμε δίπλα σας όλοι οι κατατρεγμένοι για να συνδιαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις που θα φράξουν τον δρόμο στην βαρβαρότητα και τον φασισμό, ανοίγοντας την οδό για μια πραγματικά αξιοπρεπή  και ανθρώπινος αντάξια, ελεύθερη κοινωνία.
Ενάντια στην βαρβαρότητα και τον εκφασισμό των από πάνω,     να αντιτάξουμε,
την αλληλέγγυα χωρίς προϋποθέσεις,
μαζικά ενωτική αντίδραση των από κάτω.

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου