Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΧΟΙΚ στην Ποτιδάνεια

Νέοι του χωριού σε μονοπάτι της Ποτιδάνειας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ 
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 7/10/2012 διασχίζουμε το ορεινό μονοπάτι από
ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ - ΤΡΙΚΟΡΦΟ
Αρχή διαδρομής Ποτιδάνεια υψόμετρο 850 μ .Υψομετρ .διαφορά 700μ. μέχρι Τρίκορφο 1550 μ. Ώρες πορείας 5 Β.Δ 2 .
Αναχώρηση από τον Σύλλογο 6.45΄ .
Δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ στον Σύλλογο τηλ. 2265032100 ....

……………………………………………………………………………..

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ
ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ , ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ .
…………………………………………………………………………………………………..
Σακίδιο 40 έως 60 λίτρων ,αδιάβροχες αρβύλες , κάλτσες μάλλινες , γκέτες , αδιάβροχη μπέρτα ,γάντια αδιάβροχα , σκούφος , γυαλιά ηλίου , φαρμακείο ,
Φακός σπίρτα αδιάβροχα , ξηροί καρποί , σοκολάτα , σουγιάς , σφυρίχτρα .

Α Π Ο ΤΟ Δ . Σ . . 

Το μονοπάτι της Ποτιδάνειας
Πολλοί χωριανοί έχουν δει την μεγάλη ταμπέλα που υπάρχει στην κεντρική πλατεία του χωριού μας που δείχνει το διάγραμμα του μονοπατιού, αλλά και τα ταμπελάκια που σε καθοδηγούν στο μονοπάτι. Ελάχιστοι το περπατούν όμως αν και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. και η σήμανση δεν σε αφήνει να χαθείς. 
Η πεζοπορική διαδρομή ΕΥ3 ξεκινά απο το χωριό Ποτιδάνεια (850 μ.), διασταυρώνεται δύο φορές με δασικούς δρόμους περνάει από το εξωκλήσι του Αγίου Κων/νου, συνεχίζει σε πυκνό δάσος ελάτης φτάνοντας σε γυμνή ράχη μέχρι να καταλήξει στη ... κορυφή του βουνού Τρικόρφου (1549 μ.). 
Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή με όμορφη θέα προς την Γκιώνα, τα Βαρδούσια και τον Κορινθιακό κόλπο από το εξωκλήσι του Αγίου Κων/νου και την κορυφή. Είναι πολύ ευχάριστη καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της κινείται μέσα σε πολύ όμορφο δάσος ελάτης και στο φυτώριο του δασαρχείου.
ΕΥ3 Αρχή: Ποτιδάνεια και Τέλος: κορυφή Τρίκορφα. Έχει μήκος 5,2 χλμ. Χρόνος να διανυθεί, 2ώρ. 15, ανήκει στην κατηγορία Ορεινή Πεζοπορία, η Υψομετρική διαφορά της διαδρομής είναι 758 μ με χαμηλότερο στο χωριό μας 850 μ. και υψηλότερο την κορυφή σε υψόμετρο 1549 μ. Τα 3850 μ. είναι μονοπάτι, τα 900 μ. είναι χωματόδρομος και 200 μ. άσφαλτος. Καλό είναι να συνδιάζουμε την βόλτα στο χωριό με μιά μικρή βόλτα από το μονοπάτι προς το βουνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου