Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων αναθεωρεί τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αναθεωρεί τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία

Πορτογάλοι διαδηλωτές κρατώντας μια ελληνική σημαία διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα μέτρα σκληρής λιτότητας που επιβάλλονται στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου. Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα


Αναθεωρεί τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία
Αναθεωρεί τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία
Έτοιμη να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα, εμφανίζεται η κυβέρνηση της Πορτογαλίας....

"Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών", επισημαίνεται στην ανακοίνωσε της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες.

Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιου, τα οποία προβλέπουν για την επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών των μισθωτών, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλη την Πορτογαλία.
Κύμα διαδηλώσεων
Μετά τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου στην Λισσαβόνα και σε περίπου τριάντα πόλεις, χθες Παρασκευή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Κράτους φωνάζοντας "Κλέφτες, κλέφτες".

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ανήσυχος από το εύρος των διαδηλώσεων συγκάλεσε το Συμβούλιο του Κράτους για να αναλύσει τα νέα μέτρα λιτότητας. Το Συμβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει την "κοινωνική συνοχή" και να προωθήσει "τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο".
Ο Κοέλιου θα ζητήσει την Δευτέρα, από τους κοινωνικούς του εταίρους τις προτάσεις τους για τις εναλλακτικές λύσεις των αυστηρών μέτρων λιτότητας.
 http://www.ethnos.gr/

Για να μην τα περιμένουμε όλα απο τους Πορτογάλους καλό να μην ξεχάσουμε ότι στις 26 Σεπτέμβρη έχουμε ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου