Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Λαικής Συσπείρωσης για την νέα σχολική χρονιά



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ερχόμενη βδομάδα ανοίγουν τα Σχολεία, σε συνθήκες ιδιαίτερα οξυμένες και δύσκολες και με ορατό τον κίνδυνο να μην καλυφθούν βασικές ανάγκες των μαθητών.
Με μειωμένη την επιχορήγηση για τα Σχολεία, αναμένεται η χρονιά να είναι ακόμα πιο δύσκολη από την περσινή. Την προηγούμενη σχολική χρονιά εισπράξανε μόνο τη δόση του Φλεβάρη, ενώ εκκρεμεί η καταβολή της επόμενης δόσης, που ...
αναμενόταν τον Απρίλη.
Έγκαιρα είχαμε προβλέψει, ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη», θα δημιουργούσε προβλήματα και θα απαξίωνε ή θα καταργούσε κάθε μορφής κοινωνική δομή των Δήμων (Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, αθλητισμό, κλπ).

Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα της Συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), είναι αδιανόητο να καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ενώ στενάζουν από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και τις απολύσεις.  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για να μπαλώσουν τρύπες και ελλείψεις.
Τα πράγματα στα Σχολεία είναι πολύ σοβαρά και χρειάζεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς οργάνωση της πάλης και διεκδίκηση, ώστε οι μαθητές να μην έχουν βασικές ελλείψεις (π.χ. εξασφάλιση ασφαλούς και αδιάλειπτης μετακίνησης, θέρμανση, γραφική ύλη, συντήρηση σχολικών κτιρίων, κ. ά.).
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, με συμμετοχή και όλων των εμπλεκόμενων φορέων (συλλόγους γονέων, μαθητές και εκπαιδευτικούς), για να εξετάσουμε τη γενικότερη κατάσταση και να οργανώσουμε τη δράση μας ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των Σχολείων του Δήμου μας.
Επίσης καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής καταιγίδας.


Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών

Γιώργος Ιωσηφίδης
Δρόσος Τσελές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου