Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαίρι στην Ελαία Φωκίδος

Αν και με μειωμένους επισκέπτες το χωριό μας φέτος, ο Σύλλογος για άλλη μια φορά κατάφερε και μάζεψε στις τρεις εκδηλώσεις του, όλους τους χωριανούς.
Το Σάββατο 11 Αυγούστου πρωί και απόγευμα οργανώσαμε κάποιους mini αθλητικούς αγώνες με την συμμετοχή όλων των παιδιών της Ελαίας.
Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός και οι ζητωκραυγές τους που σίγουρα θα το επαναλάβουμε και του χρόνου. Πιο οργανωμένα και με περισσότερα αθλήματα...


Στις 15 Αυγούστου στον Παλιοβελενίκο , αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, όλοι μαζί δώσαμε το παρόν κάτω από τον τον πλάτανο.
Η διαμόρφωση του χώρου από τον Σύλλογο ήταν αισθητή και κινηθήκαμε σαφώς πιο άνετα.
Η οικογένεια Βασιλείου και Παναγιώτας Τσόκα προσέφερε το ποσό των 500,00 ευρώ ως ανταπόκριση της υπόσχεσης που είχαν δώσει πέρυσι για την δημιουργία της πίστας.
Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και μακάρι το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν πολλοί.

Στις 16 Αυγούστου την βραδιά που έχουμε καθιερώσει για τα παιδιά προβλήθηκε η ταινία ο "Βασιλιάς των Λιονταριών".
Οι μαμάδες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε λιχουδιές και εδέσματα και έπειτα ακολούθησε χορός από όλα τα παιδάκια.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου στην "γιορτή της πίτας", όλες οι νοικοκυρές του χωριού έδωσαν το παρόν με πίτες και φαγητά.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς διεξήχθη και ο διαγωνισμός μαγειρικής με νικήτρια την Μάγδα συζ.Γιώργου Αριστομένη Πατρινού.
Συμβολικά της χαρίσαμε μια ποδιά κουζίνας καθώς και έναν τσελεμεντέ.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις κυρίες που ασχολήθηκαν και κουράστηκαν για αυτή την βραδιά. Αξίζει μάλιστα να σημειώσω πως είχαμε και δύο άντρες "Chef". Τον Πέτρο Πατρινό και τον Κώστα Κούτρα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς είχαμε επισκέπτες και από γύρω χωριά.
Του χρόνου θα είμαστε σαφώς πιο οργανωμένοι , οπότε τυχόν λάθη μας ή παραλείψεις μας να είστε σίγουροι ότι έγιναν λόγω "ερασιτεχνισμού".
Το σίγουρο είναι όμως πως η πρόθεσή μας ήταν να ευχαριστήσουμε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ευχάριστη και διασκεδαστική νότα ήταν τα ποιήματα και τα δύο θεατρικά που παρακολουθήσαμε κατά την διάρκεια της βραδιάς από τα μικρά παιδιά.
Υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Μαίρης Λυμπούση, πολλά απογεύματα οι μικροί Βελενικιώτες έκαναν πρόβες στα ποιήματα και στους ρόλους τους και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απολαυστικό.

Στο τέλος της βραδιάς εκτός από την τηλεόραση που ήταν προγραμματισμένο να κληρωθεί, βγάλαμε σε κλήρωση και 5 πακέτα ψάρια που μας είχε δωρήσει η εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ.
Την ευχαριστούμε πολύ γιατί εκτός την συγκεκριμένη προσφορά η εταιρεία κάθε χρόνο μας προμηθεύει με πάγο για τις εκδηλώσεις μας.

Να ευχαριστήσω επίσης και όσους βοήθησαν στην μεταφορά πάγου, αναψυκτικών, καρεκλών στον Παλιοβελενίκο καθώς και στην καθαριότητα της πλατείας μετά τις εκδηλώσεις μας.

Καλό φθινόπωρο και έπεται και συνέχεια ......


Κούτρας Γιώργος
Πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου

3 σχόλια:

  1. να ειχατε τα αναψυκτικα σας σε φυσιολογικες τιμες καλα θα ηταν. διψασε ο κοσμος λογω κρισης. τα κουτακια τα αναψυκτικα παντου τα πουλανε 1,5 ευρω. δεν ειμαστε κοροιδα να δινουμε τα διπλα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε μάλλον σε άλλο χωριό ήσουν....
    Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι ανακρίβειες που γράφεις.
    Τα αναψυκτικά πωλούνταν 1,00 ευρώ και οι μπύρες 2,00 ευρώ.
    Για ποια διπλή τιμή αναφέρεσαι πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.
    Θα σε συμβούλευα όμως την επόμενη φορά να κάνεις τις παρατηρήσεις σου και τις ενστάσεις σου επώνυμα και δημοσίως και όχι πίσω από ένα ανώνυμο προφίλ.
    Γιώτα Γεροδήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μονο προβλημα που υπαρχει σε αυτο το χωριο ειναι το ΝΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή