Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στέλιος Σχοινάς για την Πολεοδομία του Δήμου Δελφών



Μας στάλθηκε σειρά 3 επιστολών από τον Στέλιο Σχοινά και αφορούν την αυριανή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών για την Πολεοδομία του Δήμου.
Οι επιστολές έχουν καταγγελίες που δεν  γνωρίζουμε την πλήρη βασιμότητά τους μιας και δεν έχουμε τα στοιχεία που έχει ο καταγγέλων
Μιας και είναι επώνυμες τις δημοσιεύουμε αυτούσιες και δηλώνουμε ότι θα δημοσιεύσουμε και ότι άλλο σταλθεί στην σελίδα μας σαν απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά από όσους αισθάνονται ότι έχουν κάτι να απαντήσουν επώνυμα.


Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο

Κύριε Παναγιωτόπουλε σας στέλνω δύο έγγραφα συνολικών σελίδων τεσσάρων, θεωρώντας ότι σας βοηθάω να βελτιώσετε την εικόνα που έχετε για την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου.
Τα γνωστά άσχημα δεδομένα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα για τις Υπηρεσίες αυτές, στην περίπτωση του Δήμου Δελφών έχουν ξεπεραστεί  σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε τα  δημόσια πρόσωπα που ασκούν διοίκηση δεν περιμένουν ολοκλήρωση δικαστικών αποφάσεων για να ενεργήσουν.
Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση των ασκούντων οποιασδήποτε μορφής διοίκηση να μην έχουν κρυφό καμάρι αυτό που όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο.
Εάν συμβαίνει να μην γνωρίζουν αυτό που όλοι οι πολίτες έχουν τούμπανο δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν που και τα δύο  κάθε άλλο παρά τιμούν του διοικούντες:
Ή δεν γνωρίζουν τι διοικούν ή ακόμη χειρότερα το γνωρίζουν και δεν κάνουν τίποτα....
για να το θεραπεύσουν, δηλαδή συγκαλύπτουν επίορκους δημόσιους υπαλλήλους αφήνοντάς τους να βασανίζουν τους πολίτες.
Απευθύνομαι σε σας λόγω της θέσης σας και διότι γνωρίζετε ότι σας εκτιμώ, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι μιλάω ευθέως στους πάντες και δεν συνηθίζω να κομπλιμεντάρω.
{Υ.Γ. Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς να λειτουργήσουν υπηρεσίες, ούτως ή άλλως προβληματικές, όταν επί πέντε συναπτά έτη συγκαλύπτουν, με τον προκλητικότερο τρόπο, τον Πολιτικό τους Προϊστάμενο, σε παρανομίες, διοικητικά τελεσίδικες και μεγέθους που δεν έχει γνωρίσει παρόμοιες ο Νομός.
Με φθηνούς ισχυρισμούς αποφεύγουν να επιβάλλουν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στους πελάτες του ιδιωτικού γραφείου του Πολιτικού τους Προϊσταμένου, όταν οι πολίτες βογκούν από τις οικονομικές συνθήκες που ζουν και όταν ο φτωχός συνταξιούχος των 500 ευρώ βλέπει την πενιχρή σύνταξή του να περικόπτεται ακόμη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, που διαδραματίζεται η υπόθεση του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών στον Παρνασσό,  δεν είδα ούτε άκουσα έστω και έναν Νομαρχιακό Σύμβουλο ή Δημοτικό Σύμβουλο να πάρει δημόσια θέση.
Επαναλαμβάνω ότι Διοικητικά το Θέμα είναι τελειωμένο, οι αρχαιολογικές και Οικοδομικές άδειες έχουν ανακληθεί με την εντολή από το Υπουργείο Πολιτισμού να ακολουθηθεί η διαδικασία των αυθαιρέτων. Τα πρόστιμα αυθαιρέτων είναι μερικών εκατομμυρίων ευρώ για τους δύο πελάτες του Τεχνικού Γραφείου του Πολιτικού Προϊσταμένου της Πολεοδομίας (η υπόθεση εκτυλίχθηκε όταν λειτουργούσε το τεχνικό γραφείο).
Επειδή τόλμησα να δημοσιοποιήσω το θέμα, όχι ως απλός πολίτης που θα είχα κάθε δικαίωμα, αλλά ως θεσμικό εντεταλμένο όργανο, έχω δεχθεί πρωτοφανή επαγγελματικό πόλεμο από τους επίορκους υφισταμένους του σημερινού κ. Δημάρχου. Δεν διστάζουν ακόμη και να παρασύρουν δικαστικές αρχές με ψευδείς και παραπλανητικές καταθέσεις εις βάρος μου, οι οποίες έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δείχνουν όμως το κατάντημα της διοίκησης και του κράτους σε τοπικό επίπεδο.

Τα συνημμένα που σας στέλνω είναι για να δείτε ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και στον γιό μου.

Θα προσπαθήσω να ενημερώσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους διότι πιστεύω ότι η εντιμότητα των περισσοτέρων δεν τους επιτρέπει να φανταστούν ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν Πολιτικά Πρόσωπα με υψηλότατες θέσεις που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες των παρανομιών τους προσπαθούν να εκφοβίσουν και καταστρέψουν όποιον τολμήσει να τις δημοσιοποιήσει.}

Ιτέα 17 Σεπτεμβρίου 2012
Με εκτίμηση

Στέλιος Σχοινάς





Αρ. Πρωτ. 28279/18-09-2012
Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Καραϊσκάκη 103 Ιτέα Τ.Κ. 33200
Τηλ. 22650-32101  ΦΑΞ 22650-34159
Email: sschi@tee.gr



ΠΡΟΣ
Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών

Σας υποβάλλω και επισήμως, μέσω του πρωτοκόλλου του κ. Δημάρχου, την επιστολή που σας έστειλα με email, μαζί με τα συνημμένα που την συνοδεύουν και παρακαλώ να τα κοινοποιήσετε σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου εισάγοντας το θέμα, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το προς συζήτηση αντικείμενο είναι οι παρανομίες που έχουν διαπραχθεί εντός του Αρχαιολογικού Χώρου του Δήμου Δελφών από τον κ. Δήμαρχο με την ιδιότητα του ιδιώτη Πολιτικού Μηχανικού και η εν συνεχεία, υπό την ιδιότητα του Νομάρχη Φωκίδος και Δημάρχου Δελφών, προσπάθεια των υφισταμένων του, αρμόδιων υπηρεσιών να μην εφαρμόσουν τον νόμο στους δύο πελάτες του, καταδιώκοντας όχι μόνον εμένα αλλά και τον νεαρό γιό μου Πολιτικό Μηχανικό.
Είναι ασύλληπτες,  στον κοινό νου,   οι μεθοδεύσεις που έχουν οργανωθεί από επίορκους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να ψευδομαρτυρήσουν ενώπιον των δικαστηρίων και να καταθέσουν  παραπλανητικά ψευδή στοιχεία, αναμφισβήτητης παρανομίας, προκειμένου να παρασύρουν διοικητικές και δικαστικές αρχές.
Παράκληση κατά την συζήτηση του θέματος να με καλέσετε για να δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις για όσα εννοώ, χωρίς ίχνος υπεκφυγής, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμικό ρόλο του Δημάρχου και με πλήρη ευθύνη της σοβαρότητας των καταγγελιών μου.

Άμφισσα 18 Σεπτεμβρίου 2012
Με εκτίμηση


Στέλιος Σχοινάς



Συνημμένα
1.      Η από 17/09/12 Επιστολή που στάλθηκε με email
2.      Τα συνημμένα που συνοδεύουν την παραπάνω επιστολή
2α.  Η 3061/17-09-12 αίτηση προς την Δ/νση Δόμησης του Δήμου Δελφών
2β.  Η 3062/17-09-12 αίτηση προς την Δ/νση Δόμησης του Δήμου Δελφών
3γ.  Η 1879/14-06-12 αίτηση προς την Δ/νση Δόμησης του Δήμου Δελφών




Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Ιτέα
Email: sschi@tee.gr

Σας στέλνω αντίγραφο της αίτησης και της επιστολής που έστειλα προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών σχετικά με τα σοβαρά διοικητικά προβλήματα που δημιουργεί, σε ευαίσθητες υπηρεσίες του Δήμου, το γεγονός της μη ανάληψης των ευθυνών του κ. Δημάρχου από τελεσίδικες (διοικητικά) και παράνομες ενέργειές που διαπράχθηκαν  κατά την άσκηση του επαγγέλματος του ελεύθερου επαγγελματία Πολιτικού Μηχανικού, πριν αναλάβει Νομάρχης Φωκίδας.
Για τις παράνομες αυτές ενέργειες η υφιστάμενη του κ. Δημάρχου Πολεοδομία αποφεύγει να εφαρμόσει τον νόμο με προφάσεις που δεν μπορούν να σταθούν ούτε σε παιδιά του δημοτικού σχολείου, προστατεύοντας τους πελάτες του ιδιωτικού γραφείου του κυρίου Δημάρχου από πρόστιμα αυθαιρέτων εκατομμυρίων ευρώ.

Μερικά τυπικά παραδείγματα χονδρών παρανομιών της Πολεοδομίας και γενικότερα των Υπηρεσιών του Νομού που διαχειρίζονται θέματα που άπτονται σοβαρών οικονομικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών και του δημοσίου.
Είναι προφανές ότι ο τρόπος διοίκησης του κ. Δημάρχου έχει εξωθήσει τα προβλήματα των υπηρεσιών αυτών μακρύτερα από τα γνωστά που παρουσιάζονται σε παρεμφερείς υπηρεσίες σε άλλα μέρη της χώρας μας,
               Όπως:
1.      Άρνηση υπηρεσιακών παραγόντων  να εφαρμόσουν τελεσίδικες αποφάσεις είτε ανώτερων δικαστηρίων (Εφετείων) είτε πρωτοκόλλων αυθαιρέτων με την δικαιολογία ότι ο θιγόμενος προσέφυγε στο ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι η προσφυγή στο ΣτΕ δεν αναστέλλει, από μόνη της, την εκτέλεση της απόφασης. Μόνον το ΣτΕ μπορεί να δώσει αναστολή εκτελέσεως. Χωρίς να δοθεί αναστολή εκτελέσεως από το ΣτΕ η Πολεοδομία χορηγεί αυτή, σε κατ΄ επιλογή δική της περιπτώσεις, δίκην ανωτέρας του ΣτΕ Αρχής, την αναστολή εκτελέσεως!   
2.      Άρνηση σύνταξης πρωτοκόλλου αυθαιρέτου, σε οικοδομική άδεια που έκδωσε ο κ. Δήμαρχος, δείχνοντας την θέση της εκτός αρχαιολογικού χώρου Δελφών ενώ είναι μέσα σ΄ αυτήν.
3.      Άρνηση εφαρμογής νομίμων διαδικασιών και χορήγηση άδειας κατεδάφισης, χωρίς να καταδέχονται να απαντήσουν σε σχετικά έγγραφα.
4.      Γενικά δεν απαντούν καθόλου ή απαντούν με ασάφεια, μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε αιτήσεις πολιτών ή μηχανικών.
5.      Σιωπηρή αποδοχή μεθόδων που ακολουθούν άνθρωποι της νύχτας (καταγγελίες άγνωστων πολιτών που χρησιμοποίησαν κλεμμένη ταυτότητα υπόδικου) για να πετύχουν, χωρίς έλεγχο και χωρίς να δώσουν ποτέ απάντηση, εκβιαστική αποσιώπηση παρανομιών οικοδομής πελάτη γνωστού τεχνικού γραφείου.
6.      Σύνταξη ψευδών τοπογραφικών διαγραμμάτων από τα οποία εξαρτάται η δημόσια περιουσία. Τα τοπογραφικά αυτά διαγράμματα κυκλοφορούν ως επίσημα δημόσια έγγραφα.
7.      Έκδοση ψευδών βεβαιώσεων με τις οποίες εξαφανίζονται καταγεγραμμένοι χείμαρροι.
8.      Ψευδείς βεβαιώσεις απαλλοτριώσεων οδών από τις οποίες αφαίρεσαν χείμαρρους και έβγαλαν εκτός δρόμου γέφυρες, δηλαδή τα πλέον αναμφισβήτητα και ακλόνητα στοιχεία κατάληψης του δρόμου.

Για τις περιπτώσεις αυτές είμαι στην διάθεση του κάθε αρμοδίου προκειμένου να δώσω αναλυτικές εξηγήσεις.

Ιτέα 22 Σεπτεμβρίου 2012
Με εκτίμηση
Στέλιος Σχοινάς
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου