Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Δελφών για το 45ο Βαλκανικό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Γαλαξίδι το 45οΒαλκανικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

         Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γαλαξίδι, από 2 – 8 Σεπτεμβρίου, το 45ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, στο οποίο έλαβαν μέρος 205 ιστιοπλόοι από 9 χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Ρουμανία,....
Σερβία, Τουρκία F.Y.R.O.M και Ελλάδα).
         Οι αγώνες, οι οποίοι αφορούσαν σε όλες τις κατηγορίες σκαφών, διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών και του Ναυτικού και Αθλητικού  Ομίλου Γαλαξιδίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής  Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Ο Δήμος Δελφών στήριξε το Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στο Γαλαξίδι, όπως ανέφερε και στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη των αγώνων ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης, με τη πεποίθηση ότι «μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, αναπτύσσουμε στη φιλόξενη αυτή περιοχή τον ιστιοπλοϊκό και θαλάσσιο τουρισμό που αποτελούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εντάσσονται στον σχετικό σχεδιασμό του Δήμου μας με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής μας ταυτότητας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχής διοργάνωση των  ιστιοπλοϊκών αυτών αγώνων ανέδειξε και την  αποφασιστικότητα όλων των μελών του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαλαξιδίου να  στηρίξουν μια δυναμική πορεία για τον Όμιλο,  ο οποίος ξεκίνησε μόλις πριν δυο χρόνια την επαναλειτουργία του. «Εμπνευσμένοι» όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Μπαρτσώτας «όχι μόνον από την αγάπη μας στην ιστιοπλοΐα αλλά και από την ίδια την ιστορία της ναυτικής πολιτείας του Γαλαξιδίου, καταφέραμε να ξεκινήσουμε πέρσι με 50 αθλητές,  μόνιμους και καλοκαιρινούς και φέτος το καλοκαίρι να ξεπεράσουμε τους  75!»
Ουσιαστική ήταν η βοήθεια και η στήριξη που παρείχε στη διοργάνωση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρός της κ. Α. Αδαμόπουλος.
Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί τον αποκλειστικό χορηγό των αγώνων, την εταιρεία «S. & B. Βιομηχανικά Ορυκτά», καθώς και τον επιχειρηματία κ. Πέτρο Παπαγεωργίου που διέθεσε τις εγκαταστάσεις του για την διεξαγωγή των αγώνων.
Οι αγώνες έκλεισαν με θρίαμβο της Ελληνικής Ομάδας η οποία κατέκτησε 10 χρυσά, 8 αργυρά και 7 χάλκινα μετάλλια.
Συγκεκριμένα χρυσά κατέκτησαν: 10 η Ελλάδα, 2 Βουλγαρία και 2 η Τουρκία. Αργυρά: 8 η Ελλάδα, 4 η Τουρκία, 2  Βουλγαρία και 1 η Κύπρος. Χάλκινα: 7 η Ελλάδα, 4 η Τουρκία, 2  Βουλγαρία.
Φωτογραφίες: Ηλίας Μασσάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου