Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Χρυσαυγίτες ήρθαν στην Ιτέα για να προκαλέσουν και κατέληξαν κυνηγημένοι στο αστυνομικό τμήμα.

Η Χρυσή Αυγή κινείται για να καταλάβει κενό πολιτικό χώρο. Ο τρόπος παρέμβασης είναι γνωστός τρομοκρατία και λαϊκισμός.
Μια τέτοια παρέμβαση προσπάθησε να κάνει και χθες το βράδυ στην Ιτέα.
Μια ομάδα με έναν αρχηγό που είχε μεγαλύτερη ηλικία γύρω στα 30 και από πίσω του 5-6 πιτσιρίκια εφήβους, εμφανίστηκαν με μπλούζες της Χρυσής Αυγής στο μώλο της Ιτέας με σκοπό να προκαλέσουν.
Οι αντεγκλήσεις με νεολαίους την περιοχής μας δεν άργησαν να δημοσιοποιηθούν και στην υπόλοιπη νεολαία της πόλης μας. 
Στην διαδρομή από τον μώλο μέχρι την παιδική χαρά της παραλίας μαζεύτηκαν 20 άτομα μαθητές λυκείου της περιοχής και τους περικύκλωσαν.
Εκεί οι φασίστες υποστηρικτές του Χίτλερ ...
αποδοκιμάστηκαν μαζί και απο μαθητές αλλά και από θαμώνες των παραλιακών καταστημάτων.
Το ύφος αφ υψηλού που είχαν μετατράπηκε γρήγορα σε δειλία και αποχώρηση που συνοδεύτηκε με τρέξιμο μέχρι το αστυνομικό τμήμα της Ιτέας όπου κατέφυγαν και ζήτησαν προστασία κυνηγημένοι από την νεολαία της πόλης μας.
Η ανάγκη δημιουργίας αντιφασιστικής πρωτοβουλίας στην περιοχή μας αλλά και σε όλες τις περιοχές είναι καθοριστικής σημασίας.
Οι φασίστες διεκδικούν τους δρόμους και τον έλεγχό τους. Οι αυθόρμητες αντιδράσεις της νεολαίας μας δείχνουν τις δυνατότητες, αλλά οι οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας έχουν χρέος να κάνουν ένα βήμα παραπάνω να οργανώσουν την αυτοπροστασία μας.
Αποστόλης Τσιάμης Φωκίδα

12 σχόλια:

  1. TΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑΡΘΟΥΝ ΔΥΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Cris τι έγινε το Iteanews,
      Εσύ είσαι αυτός που έγραφε τα φασιστικά με τα κεφαλαία γράμματα;

      Διαγραφή
  2. Άσε μας ρε Χρήστο, τόσο πολύ φοβήθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ... ΦΟΡΑΓΑΝ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΦΑ Κ.Λ.Π. ΜΕΤΑ ΕΦΕΡΑΝ 30 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΜΕ ΛΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ 1 ΠΡΟΣ 1 ... ΟΙ Χ.Α. ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΟ Α.ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΓΙΝΑΝ 50.. ΤΟΤΕ ΕΝΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΦΙΛΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΑΝ ΜΕ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ : ΦΩΝΑΞΑ ΜΟΝΟ 2-3 ΑΤΟΜΑ,ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΣΑΚΟΜΩ Κ.Λ.Π.. ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να μαζευτούν τόσα άτομα, δεν το περιμένανε. ...Έστι είναι οι αναρχικοί εκατομμύρια...
      Παιδάκια αφήστε την φαντασία σας πιο ελεύθερη, δεν ήταν αναρχικοί αυτοί που μαζεύτηκαν, ήταν απλοί άνθρωποι που δεν χωνεύουν τους φασίστες , τους υμνητές του Χίτλερ, αυτούς που εμφανίζονται με τις ομοιόμορφες στολές τους για να πουλήσουν νταβατζηλίκι. Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν αποβράσματα, το πρόβλημα για σας θα ξεκινήσει όταν επιλέξετε να αναλάβετε αυτόν τον ρόλο. Αλήθεια σου το έχουν πει εσένα ότι είναι με τον Χίτλερ ή σου το κρατούν ακόμη κρυφό. Αν το αρνείσαι και θες να σου στείλω μερικά λίνκ να ξεστραβωθείς.

      Διαγραφή
  4. Άσε μας ρε φίλε...
    Όταν κάνατε παρεούλα πάνω και κάτω του Συντάγματος, ακομμάτιστα πάντα, ήταν καλά έτσι;
    Όταν παίρνατε μαζί τις ψήφους των αγανακτίστας, ήταν καλά έτσι;
    Τώρα τί σας χάλασε;
    Τώρα σας πείραξαν οι φασίστες;
    Νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα δεν είναι ή κάνω λάθος;
    Αυτοί και οι καμμένοι, γιατί τους ξεχνάτε, επιλεκτικά;
    Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα δεν λέγατε μετεκλογικά;
    Νόμιμα κάνουν ότι κανουν, όπως νόμιμα ξεπουλιέται η Αγροτική Τράπεζα, το Τ.Τ., η ΔΕΗ και ότι άλλο...
    Τί πρόβλημα έχετε;
    ΕΕ κανόνες ακαολουθούνε, αμφισβητείτε την ορθότητα της ΕΕ; Εσείς δε μιλάτε για ευρώ-εε και ξερό ψωμί;
    Στις Βαλτικές χώρες της ΕΕ σας, απαγορεύονται τα σφυροδρέπανα και οι αναφορές στον κομμουνισμό, ενώ επιτρέπονται οι νεοναζί και τα σύμβολά τους. Οι ήρωες τους είναι ήρωες της ΕΕ σας...
    Κι εδώ σας πείραξαν οι απόγονοι των ταγματαλητών μας;;;
    Και ζητάτε αντίφα μέτωπο, υποκριτές, ε υποκριτές;

    Αΐ, μικροαστός φαντασιακά κι εσύ είσαι, παρέα με αυτούς μπορείς να κάνεις άνετα, μην τους απορρίπτεις έτσι.
    Που ξέρεις, μπορεί να τους χρειαστείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. subutai red,

    εσύ κάνεις κάτι;
    είναι αναγκαίο κακό του συστήματος της ΕΕ, οπότε έως την αποδέσμευση από αυτή ας τους ανεχθούμε ώσπου να καταλάβουμε τι εστί βερίκοκο;

    "Νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα δεν είναι ή κάνω λάθος;" ωρέ να χαρώ κάτι νομιμόφρονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον πουλο και τρεχοντας οι ψευτοελληναραδες χαχα και την επομενη κλωτσηδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. subutai red,
    Θα μπορούσα να σου απαντήσω πολύ σκληρά για το σχόλιό σου, δεν το κάνω όμως, αφήνω να σε νουθετήσουν οι σύντροφοι σου.
    Ένα πράγμα να θα σου πώ μόνο , το δηλητήριο που σε έχουν ποτίσει για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλοιώσει τα βασικά πολιτικά αντανακλαστικά σου. Εμφανίζονται φασίστες και τους απαντά η νεολαία που πιθανόν να μην έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και εσύ βρίσκεις αφορμή να επιτεθείς στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Τι να σου πω φαίνεται ...δεν έχει όρια.

    Όσο για τα πλανημένα δεκαπεντάχρονα που από την πλύση εγκεφάλου των Χιτλερικών δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται και γιατί αντιδρά η κοινωνία απέναντί τους, τι να τους πω, αν θα πρέπει να πλακωθούν ένας με έναν ή ποιος είναι ο δυνατότερος;
    Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται να αποδείξει στον δρόμο αν είναι πιο δυνατός απο έναν άλλο. Αυτό που θέλουν όλοι οι άνθρωποι είναι την ησυχία τους και την ελευθερία τους και να μην αισθάνονται ότι απειλούνται.
    Οι φασίστες δημιουργούν αίσθηση απειλής της κοινωνίας γιατί είναι το οπλισμένο χέρι των οικονομικά κυρίαρχων, γιατί σηματοδοτούν το τέλος της ελευθερίας για την κοινωνία.
    Δεν είναι η επανάσταση της κοινωνίας αυτό που εκπροσωπούν αλλά η αντεπανάσταση αυτών που κυβερνούσαν μέχρι τώρα και για να συνεχίσουν να κυβερνούν θέλουν να καταργήσουν όλες τις ελευθερίες της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σελίδα μας δεν δημοσιεύει προκλήσεις. Αν θέλετε να γράψετε κάτι για να διαβαστεί κάντε το, αν όχι δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε τέτοια σχόλια και να μετατρέψουμε την σελίδα μας σε γήπεδο του μποξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ομογένεια διώχνει τη Χρυσή Αυγή από την Αυστραλία . Αναρχική και η ομογένεια;

    «Παράρτημα στη Μελβούρνη» επιχειρεί να δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, με τίτλο «Neo-Nazis open local branch: Fringe group in Melbourne’s Greek community», αλλά η κοινωνία της Αυστραλίας αντιδρά και επισημαίνει πως «αυτές οι ιδέες δεν έχουν καμία θέση». «Όχι στους νεοναζί» γράφει στον τίτλο άρθρο της εφημερίδας της ομογένειας Νέος Κόσμος.

    «Η προσπάθεια προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής και της εβραϊκής κοινότητας στην Αυστραλία», αλλά και του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων το οποίο έχει τονίσει ότι «οι θέσεις της ακροδεξιάς δεν είναι ανεκτές», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», το εν λόγω παράρτημα έφτιαξε και σελίδα στο Facebook αλλά μετά την δημοσίευση του σχετικού άρθρου από την εφημερίδα The Australian η σελίδα του δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

    Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», Κώστας Νικολόπουλος, τόνισε ότι «πρόκειται για μια μικρή ομάδα ατόμων του περιθωρίου που προσπαθούν να “ναρκώσουν” την κοινότητα», ενώ ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας Νίκος Κότσιρας τόνισε ότι «πρόκειται για παραπληροφορημένους και αδαείς ανθρώπους. Η αυστραλιανή κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή στη μισαλλοδοξία και οι Έλληνες της Βικτώριας θεωρούν αποτρόπαιες τις απόψεις της Χρυσής Αυγής».

    «Επιχειρούν να φτιάξουν ένα πυρήνα εκτός Ελλάδας στην Μελβούρνη. Είναι αποκρουστικό», δήλωσε ο Jeremy Jones, επικεφαλής του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων.

    Σε παλαιότερο θέμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», με τίτλο «Όχι στους νεοναζί», ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας Νίκος Κότσιρας κατήγγειλε «την πολιτική του ρατσισμού της Χρυσής Αυγής και την άρνηση του ολοκαυτώματος». «Στην πολυπολιτισμική Βικτώρια δεν υπάρχει καμία θέση για τις απόψεις της Χρυσής Αυγής», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αυτές οι απόψεις δεν είναι μόνο μεγάλη προσβολή για τους κατοίκους της Βικτώριας, αλλά και για όλους τους Έλληνες που πολέμησαν εναντίον των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».
    Μόνο στην Ελλάδα κάνουν τους ανήξερους οι φασίστες. Δεν ντρέπονται να υποστηρίζουν τον Χίτλερ που μακέλεψε τον τόπο μας και θέλουν να αποκτήσουν την δόξα των Γερμανοτσιλιάδων προδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα φασιστικά περίπολα και ο έλεγχος των δρόμων δεν θα περάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή