Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Η ίδια εικόνα εδώ και χρόνια και οι ίδιες ανακοινώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Υπέγραψε χθες η ανάδοχος εταιρεία «ΣΜΙΛΗ Α.Τ.Ε.» τη σύμβαση για την αποπεράτωση εργασιών του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας, το οποίο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας του Ε.Σ.Π.Α.
Έτσι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ενός σημαντικού έργου για την Άμφισσα και την περιοχή, ενός έργου που έχει επενδύσει πολλά η κοινωνία της...
Φωκίδας γιατί θα συμβάλει η λειτουργία του σε μια ισόρροπη και ήπια ανάπτυξη του Νομού.
Το έργο βρισκόταν σε ημιτελή κατάσταση από το 2004, μετά από σειρά περιπετειών, ωρίμανσης μελετών, καθυστερήσεις κ.λ.π. υπογράφτηκε από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη και εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α . Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό 7 εκατ. € περίπου, τον Απρίλιο του 2011.
Είχε δημοπρατηθεί από τις 20 Σεπτέμβρη 2011 ύστερα από διεθνή διαγωνισμό από τον Ο.Σ.Κ. αλλά λόγω ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Κ. κος Ηρακλής Δρούλιας υπέγραψε την κατακύρωση της δημοπρασίας στις 9 Ιανουαρίου 2012. Εν συνεχεία δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εξεταστούν τυχόν προσφυγές και ο φάκελος του έργου εστάλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, ο οποίος διήρκησε περίπου δυο μήνες.
Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο, στις 11 – 05 – 2012 η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε την σύμβαση του 1ου υποέργου με τίτλο: «Αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας στην Άμφισσα», της ομότιτλης πράξης με κωδικό ΟΠΣ 277520 συνολικού ποσού 3.960.000€ με την ανάδοχη εταιρεία «ΣΜΙΛΗ Α.Τ.Ε.».
Η διαδικασία εγκατάστασης του εργολάβου έπρεπε να γίνει με την απαραίτητη κατάθεση εγγυητικών επιστολών από την εταιρία. Η καθυστέρηση όμως που υπήρξε οφειλόταν στο μεγάλο ύψος αυτών για την έκδοσή τους καθώς και στον μετέπειτα έλεγχο που επιβάλλεται για την γνησιότητά τους.
Με την υπογραφή της σύμβασης δίνεται απάντηση και σε όσους αμφισβητούσαν την εκτέλεση του έργου και έγραφαν ότι απεντάχθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν θα υλοποιηθεί. Και βέβαια απεντάχθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έχει δυσκολία εκταμίευσης πόρων και με συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. για να είναι σίγουρη και δεσμευτική η χρηματοδότησή του.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι η ανάδοχος εταιρεία (Σμίλη Α.Τ.Ε.) του έργου αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων Τ.Ε.Ι. Άμφισσας υπέγραψε χθες, Τετάρτη 29.08.2012, τη σχετική σύμβαση στα γραφεία της επιβλέπουσας υπηρεσίας (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.). 
Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση που έχουμε από τους υπεύθυνους της εταιρείας, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και μάλιστα με στόχο να ...
τελειώσουν σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που συμβατικά προβλέπεται.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που δικαιώνει τους κόπους και τις αγωνίες πολλών ανθρώπων που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για το θέμα αυτό, δηλαδή τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, πρώην Δήμος Άμφισσας και νυν Δήμος Δελφών), τους βουλευτές του Νομού μας, αλλά -και κυρίως- την τοπική κοινωνία που (δια των συλλογικών φορέων της) ενώθηκε και αγωνίστηκε επί μια εξαετία για τον σκοπό αυτό, που στη διαδρομή του χρόνου απέκτησε επιπλέον έναν ιδιαίτερο συμβολισμό σε σχέση με την πορεία του τόπου μας.
Σε κάθε περίπτωση, οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει και δε χωρά καμία επανάπαυση. Το Τ.Ε.Ι. της Άμφισσας (Παράρτημα Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας) έχει ακόμη πολύ ανηφορικό δρόμο να διανύσει για να πετύχει την εδραίωσή του, να αποκτήσει την ακαδημαϊκή θέση που όλοι προσδοκούμε και να ξεπεράσει τους πολλούς κινδύνους που κρύβει η κακή οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας.
Ο Δήμος Δελφών θα σταθεί αρωγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου και μέχρι την τελική παράδοσή του, ώστε να ξεπεραστεί κάθε δυσχέρεια που τυχόν παρουσιαστεί. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με στόχο να διασφαλισθεί ο ρόλος του πολύ σημαντικού για το Δήμο μας εκπαιδευτικού αυτού τριτοβάθμιου ιδρύματος.  
--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 30.08.2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου