Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνταγές και ...internet στα αγροτικά ιατρεία Ευπαλίου και Ελαίας Φωκίδας

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ"

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΟΠΥΥ εδώ και λίγο καιρό απαγορεύονται οι χειρόγραφες συνταγές. Έτσι λοιπόν σε αρκετά Ιατρεία της περιφέρειας όπου δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός (H/Y internet κλπ) οι γιατροί σταμάτησαν να γράφουν συνταγές.
Σε αυτή την περίπτωση ανήκουν τα ιατρεία της περιοχής του Ευπαλίου. Σε σύσκεψη των εμπλεκόμενων με την ...Δημοτική αρχή εξετάστηκε το θέμα και για αρχή ο γιατρός άρχισε να κάνει ιατρείο στο ΚΕΠ. Κάποιοι άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους γιατί πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν τα δόλια σχέδιά τους περί απομάκρυνσης του ιατρείου από το Ευπάλιο 
Ευτυχώς που βρέθηκαν μερικοί με λίγο μυαλό, ανώνυμα, με πρωτοβουλία τους δόθηκε  ο κατάλληλος εξοπλισμός και πρόσβαση στο internet στον γιατρό του χωριού μας  και το Ιατρείο ξανάρχισε να λειτουργεί στον φυσικό του χώρο και μπορεί και εξυπηρετεί τους ασθενείς.
Τους οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ
 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, από σήμερα άρχισε να έρχεται αγροτικός γιατρός.
Ακόμη δεν έχει βγει το πρόγραμμα για το κάθε πότε θα έρχεται αλλά ο χώρος είναι το κοινοτικό γραφείο, στην πλατεία του χωριού.
Ο χώρος έχει έναν υποτυπώδη εξοπλισμό μετά από την ευγενική χορηγία που έκαναν πέρυσι ο Κώστας Γκαμέρας και ο Ευθύμιος Μαρινόπουλος (κρεβάτι, υγειονομικό υλικό, πιεσόμετρο, θερμόμετρο κτλ)

Δυστυχώς όμως μάθαμε ότι λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έχει ήδη ξεκινήσει, ο γιατρός δεν έχει την δυνατότητα να γράφει φάρμακα, παρά μόνο να εξετάζει.

Ελπίζουμε να ξεπεραστεί το πρόβλημα σύντομα και να αποφεύγουν οι ηλικιωμένοι την επίσκεψη στην Γλύφα ή στν Ναύπακτο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου