Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τελικά και πάλι μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι ακινήτων.

Γράφει ο petrosdiver.

Προεκλογικά το "καταργούσανε" (το χαράτσι), κατόπιν αφού δεν τους το
επέτρεψε η Τρόϊκα έψαξαν για "ισοδύναμο" μέτρο, το οποίο όπως ήταν φυσικό δεν βρέθηκε.
Μετά μας πληροφόρησαν οτι θα το συνεχίζανε το μέτρο αλλά θα πήγαινε στην εφορία και δεν θα είχε καμμία σχέση με την ΔΕΗ.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση με την οποια μας πληροφορούσαν οτι το
χαράτσι θα παρέμεινε μεν στην ΔΕΗ, αλλά θα ερχόταν σε ξεχωριστό λογαριασμό στον ίδιο φάκελο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Και τελικά χθές αυτό άλλαξε και επανήλθαμε στο καθεστώς προ των...

ανακοινώσεων δηλ. ΔΕΗ και χαράτσι ενας λογαριασμός ενας φάκελος και μάλιστα χωρίς καμία διευκόλυσνη!.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή έρχεται κατ’ απαίτηση της τρόικας (η οποία "χέστικε" για όποια δικαστική απόφαση υπάρχει) που δεν θέλει να πληρώνουν το φόρο σε δόσεις οι ιδιοκτήτες.

Πολλά τα ερωτήματα σε περίπτωση που συνδεθεί το χαράτσι με το ρεύμα :

Σε πόσους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα μοιραστεί ο φόρος; Επίσης, με δεδομένη την απόφαση των δικαστηρίων ότι δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι, πώς πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι δε θα υπάρξουν περισσότεροι από τους 500.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν πέρυσι το χαράτσι;

Επίσης, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας για τα ελληνικά νοικοκυριά (!!!) τα οποία θα πρέπει τώρα να πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση για τους φόρους εισοδήματος, αλλά να βρουν χρήματα και για το χαράτσι.

Το κράτος υπολογίζει ότι ο συγκεκριμένος φόρος φέρνει πάνω από 2 δις ευρώ στο κράτος.

Φυσικά ολα αυτά παραμένουν απλοί υπολογισμοί  επι χάρτου και "επιθυμίες" και εκτιμήσεις των τροϊκανών εσωτερικού και εξωτερικού.

Γιατί αν πραγματικά κρίνουμε απο την περασμένη χρονιά, φέτος θα πρέπει να υπολογίζουν οτι σίγουρα θα πάρουν τον τρίτο...τον μ@κρ%τ#ρο.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες και ειδικά τους πολίτες του Δήμου Δελφών, που ανοίκουν στα διάφορα κινήματα και όχι μόνο, να βρίσκονται σε διαρκεί επαγρύπνηση...για το θέμα. Αναμένονται... εξελίξεις...!!!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου