Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Στουπής διεκδικεί η Λαμία να ξαναγίνει το επίκεντρο του ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ


 Αλιβέρι   02   / 07 / 2012

ΠΡΟΣ
κ. ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ , Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
ΜΠΕΤΣΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

          Αγαπητοί κύριοι,

         Ο λόγος που σας απευθύνω αυτή την επιστολή είναι ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για οριστικοποίηση ένα σοβαρό γεγονός – παγκόσμιας εμβέλειας -  σημαντικό για την πατρίδα μας,  που δυστυχώς έως σήμερα δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τους διοικούντες. Σας...
μιλώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό, το γνωστό σε όλους τους Έλληνες ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
        Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου στον πλανήτη. Ξεκίνησε όσον αφορά την χώρα μας να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και πλέον αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Θεωρείται από τα πιο απαιτητικά και ανταγωνιστικά Ράλλυ του πρωταθλήματος, με εκατομμύρια μάτια στραμμένα επάνω στην πατρίδα μας  την εβδομάδα διεξαγωγής του.
        Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 - αρχές της δεκαετίας του 2000 έως το 2005, το κέντρο του αγώνα ήταν στην ΛΑΜΙΑ. Το 2005 δε, τελευταία δυστυχώς χρονιά του αγώνα με κέντρο την πόλη της Λαμίας,  ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΑΛΛΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ …. μια διάκριση που ποτέ δεν εκμεταλλευτήκαμε στην Στερεά Ελλάδα. Έκτοτε  το 2006 κατέληξε στην Αθήνα και από το 2009 στο Λουτράκι. 
      Σήμερα που σας αποστέλλω τούτη την επιστολή η σύμβαση της FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου)  με τον Δήμο Λουτρακίου έχει λήξει, με αποτέλεσμα το Ράλλυ Ακρόπολις να είναι «άστεγο» ως προς το επίκεντρο του αγώνα. Εξ όσων γνωρίζω ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Τατούλης έσπευσε ήδη από κοινού με κοινωνικούς φορείς , την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και εμπορικά και  τουριστικά επιμελητήρια της περιοχής, να διεκδικήσουν  να ανανεώσουν αυτή την σύμβαση για άλλα 3 χρόνια.
Κύριε Περιφερειάρχη, Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
        Μήπως είναι η στιγμή να δηλώσουμε  και εμείς σαν περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρόντες σε αυτή την διαπραγμάτευση με την FIA, την ΕΛΠΑ και όλους τους άλλους φορείς που διοργανώνουν το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ώστε να καταφέρουμε τον επαναπατρισμό του στη Στερεά Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας, αν όχι φέτος τουλάχιστον την επόμενη περίοδο;
        Αλήθεια πόσα οφέλη πρόκειται να προκύψουν από μια τέτοια κίνηση για την περιοχή μας; Μήπως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχτούν οι υπέροχοι ταξιδιωτικοί προορισμοί μας, όπως οι Δελφοί, το τρίγωνο των ιαματικών λουτρών της Φθιώτιδας, η Αράχοβα, τα γραφικά μικρά χωριουδάκια στους πρόποδες του Παρνασσού, της Γκιώνας αλλά και του Βαρδουσίων; Ας σημειώσουμε  μόνο ότι γενικά , την εβδομάδα πραγματοποίησης του ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στον νομό  που αποτελεί το κέντρο του αγώνα,  έχει μετρηθεί πως η τουριστική επισκεψιμότητα, ανέρχεται στους  250.000 χιλιάδων επισκέπτες…
          Θεωρώ , ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, επιβεβλημένη την άμεση λήψη από μεριάς σας πρωτοβουλιών συσπείρωσης ανθρώπων και φορέων  για την διεκδίκηση φιλοξενίας αυτού του σημαντικού παγκόσμιου θεσμού.
            Σε ότι μας αφορά, είμαστε έτοιμοι ως παράταξη να σας διαθέσουμε άνθρωπο σχετικό με το θέμα για την προώθηση συγκεκριμένα της ως άνω πρότασης .
      
 Με τιμή και εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ,

Επικεφαλής Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας
                                                               Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου