Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν πρωθυπουργό τον Σαμαρά

Με κεντρικό άρθρο στα ελληνικά (!) η γερμανική έκδοση των Financial Times προτρέπει τους Έλληνες να μη ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!
Όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι μαθητές του Κ. Σαμαρά διότι όπως φαίνεται έχουν τρομοκρατηθεί απόλυτα στην προοπτική της Κυβέρνησης της Αριστεράς την Δευτέρα.
Σήμερα το πρωί οι Γερμανικοί Financial Times σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αυτό που ούτε η τελευταία κίτρινη φυλλάδα δεν έπραξε. Προέτρεψε ευθαρσώς τους Έλληνες «να αντισταθούν στους δημαγωγούς(του ΣΥΡΙΖΑ)» και να προτιμήσουν τη Νέα Δημοκρατία, ως την καλύτερη από μια σειρά καλές επιλογές. Για να γίνει ακόμη πιο σαφές και απέριττο σε ποιόν απευθύνεται το δημοσίευμα της εγκρίτου και τεχνοκρατικής εφημερίδας, το άρθρο της είναι γραμμένο στα ελληνικά, όχι από σεβασμό στην ωραία γλώσσα μας, αλλά για να πάρουμε στα σίγουρα το μήνυμα.
Είναι γνωστό πλέον ότι για την Γερμανική οικονομία το ζήτημα της Ελλάδας είναι κομβικής σημασίας για να μπορούνε να συνεχίζουν ακάθεκτοι την προώθηση νεοφιλελεύθερων...
πολιτικών λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, εξυπηρετώντας με τον πιο άμεσο τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι “Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της  δημοκρατίας στη  χώρα μας.» Προσθέτει ότι «Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο  και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις,   σπέρνουν  με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο  τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι.» Όπως σημείωσε και ο Δ. Παπαδημούλης σε σημερινές του δηλώσεις επί του θέματος, πρόκειται για μια χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας που εκφράζεται παγίως από την γερμανική έκδοση των Financial Times. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι δεν υποχωρεί και δεν τρομοκρατείται, διεκδικώντας πρώτα από όλα μια αξιοπρεπή ζωή αλλά και το θεμελιώδες δικαίωμα να ορίζει ό ίδιος τα του τόπου. Δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν.

5 σχόλια:

  1. Το Γερμανικό οικονομικό κατεστημένο δείχνει τον φόβο του που δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Ο φοβος του είναι ο ενωμένος Ελληνικός λαός και η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να τους τελειώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τα αίματα μεγάλε...

      Ξέχασες το κκε μλ - μλ κκε, αυτούς τους 'τι θέλουν και κατεβαίνουν τώρα αντί να μας δίνανε τις ψήφους τους'. Βασικά τι θέλουν και βάζουν υποψηφιότητα όλοι πλην Σαμαρά-Τσίπρα δεν μας είπες ακόμα.

      Μην αγχώνεσαι όμως, οι Μέρκελ, Σόιμπλε και FTD στις 28-29 Ιούνη θα στείλουν μ' αυτά που κάνουν τον αρχηγό σου σαν πρωθυπουργό στη σύνοδο κορυφής 'να τους τελειώσει'. Έπειτα θα έχουμε άπλετο χρόνο να συζητάμε το μνημόνιο 3...

      Αλήθεια, από Σεπτέμβρη να 'μαστε καλά, στις πορείες και τις απεργείες για να 'πιέσουμε την κυβέρνηση και τους συνασπιστές απ' τ' αριστερά' και να 'κρατήσουμε άμυνα' θα είσαι ή θα μας λές παρέα με τους νέους φίλους σου στις ομοσπονδίες να δώσουμε 'λίγο χρόνο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας';

      Πριν βιαστείς όμως να 'τελειώσεις' τους γερμανούς και άλλους εχθρούς του λαού, ρίξε μια ματιά στις ευρωσυνθήκες, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια που ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΛΕΟΝ και αποφάσισε αν είσαι έτοιμος για πραγματική ρήξη. Αποφάσισε με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.

      Η ηγέτες σου το έχουν ήδη κάνει, εσύ;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε
      Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας.
      Το περιμένουν τόσο οι κυρίαρχες οικονομικές τάξεις όσο και οι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται.
      Αυτήν την μάχη κάνουν πως δεν την βλέπουν κομμάτια της ελληνικής αριστεράς.
      Μερικά κάνουν και ένα βήμα παραπάνω εμφανίζουν σαν βασικό εχθρό το ΣΥΡΙΖΑ.
      Οι επιθέσεις ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς και σε καθημερινή βάση απο τις ηγεσίες τους.
      Χθές το ΚΚΕ αφισοκόλλησε την Ιτέα και σαν σύνθημα στην αφίσα είχε "μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ"
      Απο τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασιστεί και δεν απαντούν σε αυτές τις προκλήσεις όμως η επίθεση συνεχίζεται.
      Χωρίς να αλλάξει κανείς υποψήφιος του κόμματος σε σχέση με τις πρώτες εκλογές βάπτισαν βιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία για να συνεχίζουν να τον βρίζουν πιο έντονα.
      Αυτοί που το 1981 στην πραγματική σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ παρακαλούσαν να γίνουν συγκυβέρνηση.
      «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ,» φώναζαν και «αλλαγή – αλλαγή δεύτερη κατανομή» για να επιβάλουν αν μπουν στην δεύτερη κατανομή με τις επιπλέον έδρες την συγκυβέρνηση.
      Αυτοί που συγκυβέρνησαν με την δεξιά και έστρωσαν το χαλί στον Μητσοτάκη, τώρα το παίζουν επαναστάτες και απομακρύνονται από την διάθεση και τις προσδοκίες του κόσμου.
      Αυτή η αριστερά τελείωσε , δεν έχει να προσφέρει τίποτα και σε κανένα.
      Όσο συνεχίζουν τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ , όσο συνεχίζουν να αδυνατίζουν την αριστερή κοινωνική συμμαχία, όσο αδρανοποιούν τα μέλη τους στην μάχη που δίνεται τόσο περισσότερο αποκαλύπτεσαι ο ρόλος τους.
      Την κρίσιμη ώρα διαλέγουν στρατόπεδο και πετροβολούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αυτό που η οικονομική ελίτ καταλαβαίνει και την τρομοκρατεί. Μια νίκη στις 17 Ιουνίου του ελληνικού λαού δεν διαχειρίζεται εύκολα από κανένα, δεν μπαίνει σε καλούπια, απασφαλίζει το κοινωνικό δυναμικό σε ολόκληρη την Ευρώπη και κάνει το οικονομικό περιβάλλον τρομερά ασταθές για τα συμφέροντά τους.
      Ποια συμφέροντα πρέπει να υπερασπίσει η αριστερά και μάλιστα αυτή που θέλει να λέγεται και επαναστατική, της οικονομικής ελίτ ή του ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  2. Ας τα σπάσουμε λοιπόν με τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους που είναι φίλοι του Σαμαρά.

    Ας τα σπάσουμε με τους Γάλλους και τους συμμάχους τους που είναι φίλοι του Βενιζέλου.

    Κανένα πρόβλημα.

    Ας τα σπάσουμε όμως και με τους Αμερικάνους και την ευρωζώνη συνολικά:

    "Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, το κίνημά μου – ο ΣΥΡΙΖΑ – είναι δεσμευμένο για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

    Ο πρόεδρος Barrack Obama είχε δίκιο όταν είπε την Παρασκευή: «Ας κάνουμε ότι μπορούμε για ανάπτυξη τώρα, ακόμη κι αν εξετάζουμε το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την σταθεροποίηση των χρεών και των ελλειμμάτων και ξεκινάμε τη μείωσή τους με ένα σταθερό και λογικό τρόπο». Αυτό αρμόζει και για τη δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί μία ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ."

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΟΥΣ FT, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΡΥΦΟ; ΝΤΕΠΕΣΤΕ; ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΑΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε ένα άρθρο στους financial times δεν γράφτηκε για να κρατηθεί κρυφό. Να ήταν μια επιστολή να πω ότι αυτή γράφτηκε για να μείνει μυστική η ύπαρξή της.
      Όσο για το απόσπασμα του άρθρου που παρουσιάζεις δεν καταλαβαίνω τι το μεμπτό έχει.

      Διαγραφή