Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Τ.Κ. Στρώμης - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ

Θα μπορούσε να ονομαστεί ...η Γιορτή του Βουνού, με την διαφορά ότι δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συνηθισμένη εκδήλωση μνήμης.
Με αφορμή λοιπόν τα 70 χρόνια από την πρώτη σημαντική συμβολή της Ελληνικής Αντίστασης στην Συμμαχική Στρατηγική στην εχθροκρατούμενη Ευρώπη με την επιχείρηση "ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ'' το 1942 ,σας καλούμε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 να διανυκτερεύσετε μαζί μας στην ''ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ'', εκεί όπου ....
καταστρώθηκε το σχεδιο Ανατίναξης του Γοργοποτάμου και κατορθώθηκε ο συντονισμός των ενεργειών των δύο κυριότερων Ελληνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Σκοπός της βραδιάς θα είναι να ζήσουμε και να μοιραστούμε τον ίδιο χώρο και κάποιες μνήμες απο εκείνες τις ημέρες που αξίζει γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.
Στην συνέχεια με την βοήθεια σχετικού εξοπλισμού ,που καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας, θα διανυκτερεύσουμε στην Σπηλιά όπου το πρωί θα αναχωρήσουμε αφού πρώτα καθαρίσουμε το χώρο.
Η ''Σπηλιά της Εθνικής Αντίστασης'' όπως λέγεται σήμερα απο τους ντόπιους ,αποτελεί σημαντικό Ιστορικό Μνημείο, σημείο αναφοράς στον αγώνα για την ανεξαρτησία και σύμβολο Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης ''Σπηλιάς της Στρώμης ''
- Παρασκευή 27/07/2012

19:30 μμ • Άφιξη στην Σπηλιά
20:00 μμ • Αφιέρωμα στην προσφορά των ανθρώπων και της περιοχής στην Επιχείρηση ''ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ'' το φθινόπωρο του 1942
• Σιγή Ενός Λεπτού
21:00μμ •Διανυκτέρευση στη Σπηλιά (απαραίτητα υπνόσακοι/sleeping bags, φακοί,εξοπλισμός βουνού κτλ)

Η Πρόεδρος Τ.Κ. Στρώμης
Μαίρη Ανδρεοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου