Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Τρικυμία στην κυβέρνηση Παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος


Ο Γιώργος Βερνίκος

...αν δεν τους έπαιρναν είδηση θα ήταν ακόμη υπουργός;  Το ξέρατε απο την αρχή ποιούς ψηφίζατε για να μας σώσουν...


Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ.Βερνίκος.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, δεν θα υπάρξει νέος υφυπουργός Ναυτιλίας.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ...
ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ. Βερνίκου ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως, προσθέτει, ο νόμος 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/

1 σχόλιο:

  1. Κυκλοφορεί από πολύ κακές γλώσσες ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, προσω­πική επιλογή του Μπένι, εθεάθη παραμονές των τελευταίων εκλογών οικογενειακώς να ζητάει ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από προεκλογικό περίπτερο του συνδυασμού στα νότια της Αθήνας...A.X.

    http://topontiki.gr/article/37490

    ΑπάντησηΔιαγραφή