Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Χαλκίδας

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, Ενημερωθείτε, υπογράψτε και διαδώστε το παρακαλώ.
Εκ των διωκόμενων..


http://www.gopetition.com/petitions/αλληλεγγύη-στους-χαλκιδέους-π.html
  Υπογράψτε και διαδώστε το παντού.


Η ΔΙΚΗ των 5 συλληφθέντων των Θεοφανείων στη Χαλκίδα που δικάζονται για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας
θα γίνει τελικά στις 28 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη ωρα 9.00 πμ...
στο Β' ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (πρώην Ευελπίδων)
 κτίριο 8, αίθουσα 1, στο ισόγειο
Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία με κύρια συνθήματα "ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73" "λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς"και σχημάτισε δικογραφία κατ' αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).

Η δίκη των 5 συλληφθέντων -που είχε οριστεί στη Χαλκίδα για την Παρασκευή 30 Μαρτίου- παραπέμφθηκε τελικά σε δικαστήριο της Αθήνας με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία για την αυταρχική και εσπευσμένη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα,  ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.
Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες, αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας.
Είναι κωμικοτραγικό να μας κάνουν μαθήματα ήθους αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική κακοδιαχείριση που προκάλεσε μέρος της κρίσης, αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία, αυτοί που ρήμαξαν τα νοσοκομεία, αυτοί που δημιούργησαν 1.200.000 ανέργους και τους έκοψαν κάθε πρόνοια και επίδομα, αυτοί που έκαναν δημόσια έργα με μόνο κριτήριο τις μίζες τους, αυτοί που μας ψεκάζουν δηλητηριώδη χημικά κάθε φορά που τολμάμε να διαδηλώσουμε, αυτοί που «δεν είχαν διαβάσει τα μνημόνια» και τα ψήφισαν υποθηκεύοντας το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτοί να έρχονται τώρα να μας συλλάβουν, να μας δικάσουν, να μας φυλακίσουν!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
 
http://www.gopetition.com/petitions/αλληλεγγύη-στους-χαλκιδέους-π.html
  Υπογράψτε και διαδώστε το παντού.

6 σχόλια:

 1. Μπορεί με τους πολιτικούς να τα έχουν και καλά κάνουν.Όμως λυπάμαι που τολμούν και αγγίζουν και το αξίωμα και το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας.Έλεος πια,δεν σεβόμαστε τίποτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατι, τι είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας;; Δε ξέρει τίποτα αυτός για ο,τι συμβαίνει στο λαό μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριε/κυρία είναι ο ανώτερος και πρώτος Έλληνας για να γυρνάς εσύ και οι κάθε κύριοι/κυρίες της γραμμής για να τον προσβάλλετε.Βεβαίως και ξέρει τι περνά ο Ελληνικός Λαός όμως οι εξουσίες του λυπάμαι αλλά είναι ελάχιστες για να αλλάξει κάτι.

  Επειδή όμως ξέρω που το πας,όχι κύριε/κυρία δεν συμφωνώ να ρίξει καμία κυβέρνηση επειδή πολύ απλά δεν σου άρεσαν εσένα τα μέτρα.

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πρώτος έλληνας έχει την ίδια αξία με τον τελευταίο. Και ο πρόεδρος (διακασμητικό ρολο εχει)συμμετείχε ή ανεχόταν όλα όσα έγιναν σε βάρος του λαού . Και επειδή σε σένα αρέσουν τα μέτρα μπορείς να μένεις πάντα στο σκοτάδι γιατι εκει -όπως και οι πολιτικοί μας κυβερνώντες - ξέρεις να ζεις και να ελλισσεσαι

   Διαγραφή
 4. Ένας πρόεδρος δίνει ή παίρνει κύρος απο τον θεσμό ανάλογα τις πράξεις του. Ο πρόεδρος της Ισλανδίας τους τα γύριζε πίσω και έγινε δημοψήφισμα. Ο δικός μας υπέγραψε όλα τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.
  Πάντως παρόλα αυτά στις συγκεντρώσεις εκτός απο τον πρόεδρο υπήρχαν δίπλα του και οι κομματάρχες της καταστροφής. Αυτοί προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από τον θεσμό προκαλούν τις διώξει; κΑΙ απαξιώνουν και τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον ο πρόεδρος απαξιώνει τον εαυτό του δεχόμενος να είναι δίπλα τους

   Διαγραφή