Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ 
ΤΩΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΑΝ

ΕΨΑΧΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ. 
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ)
Πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμα υπουργεία- κοινό πρόγραμμα για ασφάλεια, υγεία, παιδεία, μετανάστευση, αναθέρωση του Συντάγματος...
Μετά τη συμφωνία Βενιζέλου- Κουβέλη το μόνο που απομένει πλέον είναι μία τριμερής ή μία συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή σημειωμάτων στο τρίγωνο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αποδέχονται τον Αντώνη Σαμαρά ως ...
πρωθυπουργό, ζητούν, όμως, πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμα υπουργεία. Επιπλέον, θέτουν θέμα πολιτικής συμφωνία στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης, της παιδείας, της υγείας και της αναθεώρησης του Συντάγματος. Από την ατζέντα που θέτουν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ γίνεται αντιληπτό ότι θα δώσουν τις ψήφους τους μόνο με ισχυρά ανταλλάγματα. Είναι πιθανό να τεθεί και θέμα εκλογικού νόμου, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.


Τους όρους που έχει θέσει, προκειμένου να μετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το πρωί της Τρίτης στη Βουλή.

Ο κ. Κουβέλης έθεσε ως βασική προϋπόθεση την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, και υποστήριξε ότι η συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μπορεί να προχωρήσει εντός της ημέρας, εφόσον υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και «σύμπτωση» στη φερεγγυότητα των προσώπων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό, αλλά και για την παράλληλη δημιουργία μίας «εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας», στην οποία κάλεσε να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση, «φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, η εθνική διαπραγματευτική ομάδα σύμφωνα με την πρόταση Βενιζέλου θα λειτουργεί παράλληλα με την κυβέρνηση και ως εκ τούτου θα μπορούν να συμμετέχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΘΕΜΑ
Γιάννης Αντύπας
ΠΡΕΖΑ TV
http://prezatv.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου