Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Το "Έκτο Πάτωμα" στο Δίστομο


 Με την συμμετοχή δύο ερασιτεχνών ηθοποιών από την Ιτέα, του Στάθη Καστρίτη και του Αποστόλη Τσιάμη, η πρεμιέρα του Έκτου πατώματος στο Δίστομο.

Λαμπρή πρεμιέρα για το «6ο Πάτωμα»
Στό "ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ"ανεβάζει τον πήχη φέτος το θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου
την Παρασκευή πρώτη Ιούνη 2012 στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό αμφιθέατρο μαυσωλείου Διστόμου!


Λαμπρή πρεμιέρα για το «6ο Πάτωμα»


Πλούσια και χορταστική, με απίστευτο χιούμορ, μουσική, τραγούδι και χορό αναμένεται να είναι η πρεμιέρα της παράστασης «Το 6ο Πάτωμα» που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Παρασκευής πρώτη Ιουνίου 2012 στο ανοιχτό αμφιθέατρο μαυσωλείου Διστόμου.


Απ΄ όλα όσα περιμένει το κοινό της περιοχής...
μας ν` αντικρίσει επί σκηνής, οι ηθοποιοί και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, είναι αλήθεια, ότι θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα, εκπλήσσοντας ευχάριστα και επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι κάθε χρόνο η Ομάδα αυτή ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα ποιοτικά, μην έχοντας - πλέον – να ζηλέψει κάτι από επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις!

H Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου φιλοδοξεί φέτος να κερδίσει το "στοίχημα" στηριζόμενη στην πολυσυζητημένη συνεργασία με την επαγγελματία ηθοποιό Έφη Μεραβογλου που ανέλαβε την σκηνοθεσία και όχι μόνο του « Έκτου Πατώματος» με την συμμετοχή δύο ηθοποιών επίσης από τη θεατρική ομάδα "Πρόζα" του Φ.Ο.Υ.


Η μουσική κωμωδία του Αλφρέντ Ζερυ "ΤΟ ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ" σε μετάφραση της Άννας Παναγιωτοπούλου αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να γιορταστεί αυτή η σπουδαία - για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας συνεργασία ("Θεατροφένειας"-"Πρόζας") αφού είναι η πρώτη φορά που το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ανεβάζει μιούζικαλ!!!

Μια παράσταση ιδιαίτερα επίκαιρη αφού το θέμα της πραγματεύεται τις μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο… «6ο Πάτωμα» μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι και παρά τη φτώχεια τους χαίρονται τη ζωή, ονειρεύονται και ερωτεύονται, μέσα από απίθανες καταστάσεις δοσμένες με άπλετο και ξεκαρδιστικό χιούμορ, μουσική, τραγούδι και χορό.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει ν` αναφέρουμε ότι το τόλμημα του ν` ακουστούν τραγούδια με την φωνή των ηθοποιών της "Θεατροφρένειας" είναι ένα ακόμα στοίχημα που η ομάδα ευελπιστεί να κερδηθεί και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, δίχως ν` αφαιρέσει κάτι από την δυναμική της παράστασης…

Τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που γράφτηκαν από τη Λίνα Νικολακοπούλου για την παράσταση και που διασκεύασε και ενορχήστρωσε ο Πάνος Μακούλης, «συνοδεύτηκαν» άψογα από τις χορογραφίες της πολυτάλαντης Έφης Μεράβογλου και την μουσική επιμέλεια καθώς και τα ηχητικά εφφέ του Λουκά κίνια.
Το «δέσιμό» τους είναι ιδανικό με την πλοκή του έργου αφού αυτή η μίξη του λόγου με το τραγούδι και τον χορό δημιουργεί μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα η οποία απογειώνει το έργο!
Συμπερασματικά, εάν δεν δείτε την παράσταση θα έχετε αδικήσει τον εαυτό σας, στερώντας του ένα απολαυστικό τρίωρο (σχεδόν) θεατρικού θεάματος…
Τα πρόσωπα του έργου…
Ο Στάθης Καστρίτης (Μαξ), η Άννα Σταθά (Ζερμαίν), ο Χρήστος Γιακουμής (Ζονβάλ), η Νικολέτα Μόσχου Μαργαρίτη (Εντβίζ), ο Κυριάκος Τσαμπάς (Οσπώ), η Έφη Κίνια (Ιρέν), η Κωνσταντίνα Βάρδα (Μπέρτ), ο Αποστόλης Τσιάμης (Γιατρός), η Ελένη Ληξουριώτη (Κα Μαρέ), ο Δημήτρης Βουλγαρίδης (Ζοζό), η Έμμυ Καγιά (Ζαν),ο Τάκης Παπαλουκάς (Ρομπέρ & Μπόμπ) και ο Δημήτρης Βλάχος (νέος ενοικιαστής) είναι οι πρωταγωνιστές όλων όσων συμβαίνουν στο… «6ο πάτωμα». Μαζί τους ο Παναγιώτης Κασρίτης,ο Χρήστος Παπανικολάου,ο Νίκος Γαλανός,η Έμμυ Καγιά αλλά και όλη η ομάδα που κατασκεύασε και φιλοτέχνησε τα σκηνικά ,ο Γιώργος Κάλτσας που επιμελήθηκε την αφίσα και τις φωτογραφίες της παράστασης και ο Τάσος Σταθάς που έχει την γενική επιμέλεια της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου