Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τα παιδικά χορευτικά της Αγίας Ευθυμίας σε δράση…

Με την συμμετοχή και των παιδικών χορευτικών της Αγίας Ευθυμίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στην πλατεία της Κίρρας, η εκδήλωση-αφιέρωμα στη παγκόσμια ημέρα χορού. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Δελφών και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας με τη συνεργασία του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ιτέας «το Χοροστάσι» και Πολιτιστικών Συλλόγων-Χορευτικών Τμημάτων του Νομού Φωκίδας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν:...

  Μουσικοχορευτικόκαι Λαογραφικός Σύλλογος Ιτέας «το Χοροστάσι»
Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας (Χορευτικός Όμιλος Άμφισσας)
Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνος
Πολιτιστικός Σύλλογος Δεσφίνας «Η Πρόοδος»
Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλαξιδίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίων
Λαογραφικός-Ιστορικός Σύλλογος Πολυδρόσου «Η Σουβάλα»
Χορευτικό τμήμα Αγίας Ευθυμίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Δελφών
Σύλλογος Γυναικών Δελφών
Σύλλογος Ξένων Γυναικών «Φίλων» Φωκίδας
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Ομάδα Φίλων της Τέχνης» Ιτέας.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε παρέλαση όλων των χορευτικών τμημάτων στους γύρω δρόμους της Κίρρας. Ακολούθησε χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Γιώτας Λαΐνη-Κολλιαλή, ομιλία της Νάντιας Καζατζοπούλου (Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας) με θέμα «Παγκόσμια ημέρα χορού» και ανάγνωση του μηνύματος της ημέρας από τον Sidi Lardi Cherkaoui.
Τα χορευτικά τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, χορούς από την Αμερική και την Γαλλία, hip hop και αργεντίνικο tango.
Τα νεοσύστατα παιδικά χορευτικά τμήματα της Αγίας Ευθυμίας έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση εκτός χωριού και εντυπωσίασαν. Το τμήμα των πιο μεγάλων παιδιών χόρεψε χασάπικο ενώ τα μικρότερα παιδιά χόρεψαν χασαποσέρβικο. Το θερμό χειροκρότημα των παρευρεθέντων ήταν η καλύτερη επιβράβευση για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην δασκάλα τους Ζέφη Μιχαηλίδη για την μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και οι γονείς για το ξεκίνημα και την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.
Δείτε φωτογραφίες των χορευτικών τμημάτων του χωριού μας από την παραπάνω εκδήλωση και καμαρώστε τα παιδιά.
http://blog.agiathimia.com/?p=975

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου