Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κ.Ο.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του Κ.Κ.Ε. στους εργαζόμενους στην Αλουμίνιον της Ελλάδας.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, στην Αλουμίνιον της Ελλάδας, ήδη διανύουμε δυόμιση χρόνια που η εργατική τάξη βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προβλέψει και με συνέπεια απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των συνεπειών της κρίσης.
Έγκαιρα αποκάλυψε τις αιτίες που γεννούν την κρίση στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής όταν όλα τ΄άλλα κόμματα ...
(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) παρουσίαζαν σαν αιτία την  «κρίση χρέους», τον «καζινοκαπιταλισμό», την «κακοδιαχείρηση» ή κάποιους διεφθαρμένους του πολιτικού συστήματος.
Όλα τα κόμματα που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα μαζί με τα αριστερούτσικα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ συγκαλύπτουν ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα της στυγνής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από το κεφάλαιο, της υπερσυσώρευσης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, της αναρχίας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που έχει στο κέντρο της προσοχής του το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Είναι κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και αλλού.
Ο πόλεμος του κεφαλαίου ενάντια της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα δεν είναι μπόρα που θα περάσει.  Εξάλλου τα δύο μνημόνια, η υπογραφή του μεσοπρόθεσμου και της δανειακής σύμβασης από ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ και των εφαρμοστικών νόμων που ακολουθούν δελιχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι αυτή η επίθεση, αυτός ο πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ήδη γεύεστε τις πρώτες συνέπειες αυτού του πολέμου. Ο όμιλος Μυτιληναίου προχωρά σε καταγγελία της Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας που σημαίνει μειώσεις μισθών, μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας,  αύξηση του χρόνου εργασίας (κατά δυόμιση ώρες ) την εβδομάδα συνολικό τσάκισμα των μέχρι τώρα κατακτήσεων μας.    
Με λίγα λόγια προχωρά στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο 2 που ψηφίστηκε τον Φλεβάρη του 2012.
Ξεσκεπάστηκαν όσοι επέμεναν και συνεχίζουν να επιμένουν ότι όλοι μαζί (και η εργατική τάξη και τα αφεντικά) μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, να βάλουμε πλάτη, να κάνουμε θυσίες. Αποκαλύπτονται όλες αυτές οι δυνάμεις και τα κόμματα που μιλούν και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για το πως θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.
Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνικά η εργατική τάξη με το κεφάλαιο, ούτε μπορεί να σταματήσει η ταξική πάλη όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση, όσο θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, μια χούφτα καπιταλιστές.
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,
‘Ολα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία της κρίσης  έχετε αποκτήσει μια σημαντική πείρα.
Μπορείτε να εκτιμήσετε και να κρίνετε ποιοί σας κοίταξαν στα μάτια, σας ενημέρωσαν και προσπάθησαν να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων και ποιοί σας καλούσαν σε θυσίες. Δεν μπορεί η ψήφος του εργάτη, να στηρίζει τα κόμματα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ  που είναι κόμματα του Μυτιληναίου, του κεφαλαίου γενικότερα. 
 Σας καλούμε να ψηφίσετε στις 6 Μάη το κόμμα της εργατικής τάξης ,το Κ.Κ.Ε.  έστω και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του. Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.  
 Αν παίρνουν αυτά τα  μέτρα 10 μέρες πριν τις εκλογές, η νέα θύελλα την επόμενη των εκλογών θα είναι σαρωτική στα δικαιώματα σου.
 http://steirida1.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου