Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Θετική απήχηση της πρότασης προς την Αριστερά για κοινή δράση συμβολής σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής




Μετά από δημόσιο κάλεσμα προς κάθε οργανωμένο ή ανένταχτο αγωνιστή της Αριστεράς και του μαχόμενου μαζικού κινήματος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε σε μια σειρά κομμάτων, μετώπων, οργανώσεων και δυνάμεων της Αριστεράς για μια ειλικρινή, ουσιαστική και όχι «επικοινωνιακού» ή προεκλογικού χαρακτήρα συζήτηση, πάνω στην πρότασή της για τη συγκρότηση ενός Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που τη διαχειρίζονται.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτιμά ότι η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλεί ενδιαφέρον και συζητιέται ήδη θετικά σε μεγάλα τμήματα αγωνιστών της Αριστεράς και του πρωτοπόρου μαζικού κινήματος. Ταυτόχρονα, είχε θετική απήχηση σε  οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε πλευρές του περιεχομένου και των μορφών συγκρότησης του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής.

Σε θερμό συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με την ...
Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, την ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ (μ-λ), οργανώσεις με τις οποίες μας δένουν μακροχρόνιοι αγώνες και κοινές προσπάθειες σε πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, αλλά και με το «Ξεκίνημα». Με τις παραπάνω οργανώσεις, υπήρξε συμφωνία για μετωπική κοινή δράση στο μαζικό κίνημα. Παράλληλα, παραμένει ανοιχτή η ιδιαίτερη πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τις προαναφερόμενες δυνάμεις, για μια ευρύτερη μετωπική πολιτική συνεργασία σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική και ανατρεπτική προγραμματική βάση, που θα υπερβαίνει τον κατακερματισμό των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, το οποίο συμφώνησε με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση, καθώς και στο βασικό περιεχόμενο στόχων του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, ενώ έθεσε και τις δικές του απόψεις για τις ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες και μέτωπα της Αριστεράς. H συνάντηση διαμορφώνει δυνατότητες και προϋποθέσεις για βαθύτερο διάλογο και προσέγγιση.

Στην πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρίθηκε θετικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι οι σοβαρές πολιτικές διαφορές, ειδικά στο θέμα της αντιμετώπισης του χρέους, της ΕΕ και του εργατικού ελέγχου, δεν επιτρέπουν μια μετωπική προγραμματική ενότητα, η συνάντηση βοήθησε να ανοίξει ο διάλογος για μια πιο ουσιαστική κοινή δράση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και του λαού από την καπιταλιστική επίθεση των κυβερνήσεων και της τρόικας, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων από τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής, αλλά και από τη δράση των φασιστικών, ρατσιστικών και νεοναζιστικών επιθέσεων.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι οι δυνατότητες αυτές, τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τις άλλες δυνάμεις, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για τη συνέχεια των απεργιών και των καταλήψεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, πριν και μετά τις εκλογές, για να μετατραπούν άμεσα οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε παλλαϊκές διαδηλώσεις, γενικότερα, για την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω, υπερβαίνοντας τα όρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τη λύπη της για τη μέχρι στιγμής άρνηση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας. Πιστεύει ότι η στάση αυτή δεν αναλογεί στην κλίμακα και το βάθος της αστικής επίθεσης ενάντια στους εργαζομένους, το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά,  ούτε στις διαθέσεις των αγωνιστών της Αριστεράς. Δεν απαντά στην ιστορική αναγκαιότητα για υπέρβαση του κατακερματισμού στο ταξικό μαζικό κίνημα και δεν διευκολύνει τον ουσιαστικό θεωρητικό διάλογο για την προοπτική του σοσιαλισμού και κομμουνισμού της εποχής μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι, παρά τη στάση αυτή, θα συνεχίσει την προσπάθεια για κοινή δράση και διάλογο με τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Η πρόσκληση για διάλογο και κοινή δράση συμβολής σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα με τις δυνάμεις της Αριστεράς και ευρύτερα, καθώς και -ιδιαίτερα- με τις μαχόμενες οργανώσεις, συνδικάτα και φορείς του μαζικού κινήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη ταξικής αγωνιστικής ενότητας στο εργατικό κίνημα, σε ρήξη με τη λογική του υποταγμένου συνδικαλισμού. Θα παλέψει για την κλιμάκωση των απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων και θα στηρίξει τις μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης.

Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να πείσει ώστε εκείνες οι αιχμές και οι διεκδικήσεις που σήμερα η ίδια η ζωή ορίζει ως κρίσιμες και αναγκαίες για τη σωτηρία του εργαζόμενου λαού (όπως η παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, η έξοδος από ευρώ και ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις) να αποτελέσουν θέσεις του ίδιου του κινήματος και κοινές διεκδικήσεις της Αριστεράς, χωρίς δογματισμό και μέσα από το διάλογο και τη συνδιαμόρφωση με τους αγωνιστές και τις δυνάμεις της Αριστεράς και της μαζικής πάλης.

Την ίδια στιγμή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει το παρών σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες του άμεσου μέλλοντος για τη νικηφόρα αντίσταση και την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους.
ΑΘΗΝΑ 17 Μάρτη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου