Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο, επεισόδια σε Πάτρα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Μέρες χούντας στις παρελάσεις
Η Χούντα Του Σήμερα

Κάποιος από τους προσαχθέντες της ΓΑΔΑ

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας στα κάγκελα...
Στις 09:00 το πρωί στην γωνία Κ.Σερβίας και Φιλελλήνων καθώς περίμενα στην γωνία έναν γνωστό μου 5 μπατσογαλονάδες ήρθαν να μου ζητήσουν την ταυτότητά μου. Την έδειξα και η συνέχεια ήταν να καλέσουν περιπολικό και να με προσαγάγουν στην ΓΑΔΑ. Με πήγαν στον 11ο όροφο και δίχως να μου εξηγήσουν για ποιο λόγο με προσήγαγαν μου πήρανε το τηλ. Στη συνέχεια με οδήγησαν στον 6ο στην κρατική ασφάλεια. Εκεί με οδήγησαν στο γραφείο και γράψανε τα στοιχεία μου, άνοιγμα τσάντας κλπ.κλπ. Όταν ρώτησα το λόγο της προσαγωγής μου η αιτιολογία τους ήταν ότι τράβαγα με το τηλ. μου φωτογραφίες τους μπάτσους. Καθώς περίμενα να δω τι θα γίνει είχα και τα μπατσάκια από το κάθε βλαχοχώρι να γελάνε και να είναι εριστικοί με μένα.Το τηλ. μου ούτε ξέρω που το είχανε πάει,αν και άκουσα ότι πέρνανε τα τηλ. μήπως καταγράψει κάποιος το τι λένε και βρουν και μπελά γιατί την έχουν πατήσει.

Ήμουν η υπ'αριθμόν 1 προσαγωγή τους σ'ενα παγκάκι για 4 ώρες. Φυσικά νομίζω ότι πρέπει να ήμουν μεγάλος δημόσιος κίνδυνος για να περιμένουν να με αφήσουν με την λήξη της παρελάσεως τους. Είχαν γίνει άλλες 20 προσαγωγές που τους περίμεναν από λεπτό σε λεπτό.
Αυτή ήταν η δική μου σημερινή μέρα της ωραιότατης προσαγωγής μου...σε μια ωραιότατη χουντική χώρα.

Την ματαίωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Συγκεκριμένα, διαμαρτυρόμενοι πολίτες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και με πανό και συνθήματα καταφέρθηκαν κατά των πολιτικών και του μνημονίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαν τη δική τους «παρέλαση» διαμαρτυρίας.



Η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα που είχαν ...
συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση να αποχωρήσουν.


Ύστερα από συνεχείς συσκέψεις, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι «λόγω της παρούσας συνθήκης και για την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται».


 Σε αστυνομικό κλοιό αστυνομικών ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές του Νομού.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της παρέλασης στην Πάτρα, όταν κατά την ώρα της δοξολογίας ομάδα περίπου 200 ατόμων κατευθύνθηκε προς τον χώρο της παρέλασης, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και στη συνέχεια επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αβγά και καφέδες.


Δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες έκαναν ρίψη χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.


Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές περίπου 30 ατόμων.


Την παρέλαση στην Πάτρα δεν παρακολούθησε κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ούτε βουλευτής. 


Μετά το τέλος της παρέλασης διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές. 


Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου, ενώ έκαναν λόγο για κλίμα αστυνομοκρατίας.


Η παρέλαση ξεκίνησε τελικά με καθυστέρηση 10 λεπτών.


Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε μπροστά τους και τους εμπόδισε να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων.


Αμέσως μετά την αποχώρηση των επισήμων, οι διαδηλωτές εισήλθαν στην παραλιακή λεωφόρο και έκαναν πορεία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.


Στη διάρκεια της παρέλασης μέρος των μαθητών που συμμετείχε σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επίσημους.


Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια, ενώ δεν επετράπη η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά.


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.


Μικρής έκταση επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της επιτροπής για το «χαράτσι» και της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, επιχείρησαν να περάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να μπουν στον χώρο της παρέλασης. Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, ενώ μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Όσον αφορά στους μαθητές, ορισμένοι δεν έστρεψαν τα κεφάλια τους προς την εξέδρα των επισήμων, ενώ ένας από αυτούς προέβη και σε άσεμνη χειρονομία.


Στις Σέρρες έγιναν οκτώ προσαγωγές νωρίς το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης που περιφρουρούνταν από 200 αστυνομικούς προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών Αβραάμ Βούλτσιος και ο πρώην πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών Κ. Καρτιτζόγλου.


Ένας μόνο βουλευτής από τους επτά του νομού, ο Μιχάλης Τζελέπης, βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων. 


Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων. 


Σε 32 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στη Βέροια, πριν την έναρξη της παρέλασης για προληπτικούς λόγους. Τα άτομα που προσήχθησαν είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1387924
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1387975

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου