Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Χρεοκοπημένοι αρχηγοί.

Γράφει ο Μικρός Φωκίων 
Όλος ο λαός ετοιμάζεται για τις 25 Μαρτίου. Έχουμε κλείσει ραντεβού με την εξέγερση. Ελπίζω να είναι μετά τις 11 το πρωί γιατί νωρίτερα θα κοιμάμαι.
Και να την τελειώσουμε την εξέγερση κατά τις 3 το μεσημέρι. Να πάμε και για κανένα καφέ μετά.
Αυτό το ραντεβού με την εξέγερση μου θυμίζει το ραντεβού του ΠΑΣΟΚ με την ιστορία.
Όπως το ΠΑΣΟΚ πήδηξε την ιστορία θα πηδήξουμε και εμείς την εξέγερση.
Εδώ μας έχουν κλέψει την ζωή και εμείς κλείνουμε ραντεβουδάκια.  Δυο χρόνια μας έχουν πιει το αίμα και έχουν ξεπουλήσει την χώρα και το μέλλον των παιδιών μας και εμείς, πότε ξεσπάμε με καμιά μούντζα και πότε κλείνουμε επαναστατικά ραντεβουδάκια για να ρίξουμε κανένα γιαούρτι....
Μήπως ήταν στημένο το γιαούρτωμα στον Μπένι τον μισθοφάγο; Μα να πηγαίνει σε συνδιάσκεψη με καβάντζα κουστουμιά;
Δεν είναι σωστό και πρέπον, δεν είναι δημοκρατικό, δεν ταιριάζει με τους καλούς τρόπους το γιαούρτωμα, λένε τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας.
Ναι, έχουμε τόση δημοκρατία και σεβασμό στο σύνταγμα που το μόνο που χαλάει την εικόνα είναι το άσπρο του γιαουρτιού.
Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης μας είπε ότι 
αν και λάθος το μνημόνιο 2 το ψήφισε. Και μας ζητά να τον εμπιστευτούμε. Για να ψηφίζει ότι λάθος υπάρχει σε τούτη τη ζωή.
Είναι αυτός που κάνει πράξη το «Συμφωνώ διαφωνώντας»
Απίστευτο θράσος. Να σου ζητάει να τον εμπιστευτείς αυτός που έκανε τον Μαυροκωλοτούμπα να μοιάζει ερασιτέχνης. Μέχρι τώρα οι αρχηγοί των κομμάτων αθετούσαν τις υποσχέσεις τους αφού πρώτα γινόντουσαν πρωθυπουργοί. Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης αθέτησε τις υποσχέσεις του πολύ πριν του δοθεί η ευκαιρία της πρωθυπουργίας.
Εξίσου απίστευτο θράσος   έχει ο Μπένι ο μισθοφάγος. Ο οποίος, αφού μας καταβρόχθισε μισθούς, συντάξεις, παρών και μέλλον, μας ζητάει να του δώσουμε την ευκαιρία να αποτελειώσει το έργο του.
Μας ζήτησε λοιπόν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας. Κάποιος να τον πληροφορήσει ότι το σπίτι μας το έχει κατασχέσει η τρόικα.
Και η απειλή ήταν σαφέστατη: Σας περιμένω με ανοιχτή αγκαλιά.
Πάντως, από εδώ το έφερε, από εκεί το έφερε κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο μιας δεύτερης υποψηφιότητας.
Και έτσι πανηγυρικά θα ψηφιστεί ως ο επόμενος αρχηγός του αποκόμματος του ΠΑΣΟΚ. 
Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα Παπουτσή και Τζουμάκα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν λιγάκι άκομψο να είναι περισσότεροι οι υποψήφιοι από τους ψηφοφόρους.
Αφού υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ τι χρειάζονται; Α! ναι, πρώτα οι δημοκρατικές διαδικασίες.
Ή για να το πούμε πιο απλά, θα μαζευτούν τα λαμόγια μαζί με υποψήφια λαμόγια συν κάτι κάτοικους άλλου πλανήτη να πιουν ούζα.
Μας είχαν ζαλίσει με το πόσο κακό είναι η χρεοκοπία και ότι αν πληρωθούν τα ασφάλιστρα ομολόγων θα ερχόταν το τέλος του κόσμου.
Και τώρα που επισήμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο (που ποτέ δεν θα φτάναμε) η megaλη προπαγάνδα μούγκα στην στρούγκα.
Θα περίμενε κανείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Αντί αυτού ασχολούμαστε για το αν θα φταίει ο καιρός και δεν υπάρχουν πασόκοι που ψηφίζουν ή φταίει ο κακός τους ο καιρός.
Στις εκλογές που θα γίνουν θα αντικατασταθούν και οι πραγματικοί υπουργοί που χάριν ευγενείας τους λέμε ευρωπαίους επίτροπους ή θα παραμείνουν οι ίδιοι;
Οι Ευρωπαίοι χώρισαν ανά κράτος τους τομείς που θα αναλάβουν. Άλλος την υγεία, άλλος τα έσοδα, άλλος τα έξοδα… άλλος τα γέλια, όταν οι έλληνες πολιτικοί μιλάνε για νίκη ή για αυτοδυναμία.
Ο Μπένι ο μισθοφάγος και ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης για το επόμενο διάστημα ως τις εκλογές θα διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος δεν θα τιμήσει τους νόμους που ψήφισε και τις υπογραφές που έβαλε. Και το μότο τους θα είναι: Να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία μας.
Το λυπηρό είναι ότι θα τους ψηφίσουν κιόλας.
Και ο Πασοκοφώτης στον δρόμο του Αντωνάκη του σφουγγαράκη. Θα τιμήσει και αυτός τις υπογραφές της χώρας. Δηλαδή του Γιωργάκη και του Αντωνάκη.
Άρε γατόνι Σόιμπλε. Κατάλαβες ότι δεν θα υπήρχε καμιά εναλλακτική που βολεύει τα συμφέροντα σου αν επέμενες να υπογράψουν όλοι… και δεν επέμεινες.  
Τώρα σου έχουν μείνει καβάντζες…
Μπήκαμε λοιπόν σε προεκλογική περίοδο. Με την τρόικα να έχει εγκατασταθεί στην χώρα και να κυβερνάει φροντίζοντας παράλληλα για την σωστή μοιρασιά του πλούτου της.
Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης θα υποσχεθεί ανάπτυξη που θα έρθει με την βοήθεια του Θεού. Αν ο Θεός για τους δικούς του λόγους δεν βοηθήσει στην ανάπτυξη θα συνεχίσουμε με την ύφεση. Επίσης θα υποσχεθεί ότι θα άρει την αδικία στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Και σύμφωνα με αυτά που έχει υπογράψει θα τις κάνει αόρατες. Έτσι δεν θα τις βλέπει και ο συνταξιούχος για να καταλάβει την διαφορά.
Από την άλλη ο Μπένι ο μισθοφάγος θα υποσχεθεί ανάπτυξη. Αυτός ίσως δεν ζητήσει καν την βοήθεια του Θεού. Οπότε είναι εξασφαλισμένο. Πάπαλα η ανάπτυξη.
Επίσης θα συνεχίσει να μας σώζει. Εντάξει, αν δεν επιλέξουν οι ψηφοφόροι αυτόν, θα μας σώσει ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης.
Ο Πασοκοφώτης θα μας υποσχεθεί υπευθυνότητα, που σημαίνει ότι θα μπει και αυτός στο κλαμπ των σωτήρων μας.
Ο Μαυροκωλοτούμπας θα κάνει διαγωνισμό με την Χρυσή Αυγή για το ποιος είναι πιο ακροδεξιός.
Ο Καμμένος θα δώσει αποκούμπι στους απογοητευμένους δεξιούς (κάτι σαν το Πασοκοφώτη, με την διαφορά ότι δεν στηρίζει και το μνημόνιο 2).
Το ΚΚΕ αγκυλωμένο και συντηρητικό θα πάει στην γωνία του απομονωμένο μπας και κολλήσει καμιά ασθένεια αριστερού τύπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μονίμως μπερδεμένος χωρίς θάρρος για να πραγματική πρόταση διαφορετικής πολιτικής.
Αλλά έχουμε εναλλακτική. Την κόρη του επίτιμου και την Κατσέλη με τον Καστανίδη.
Όμως έχουμε καιρό να τα πούμε για τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου