Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ, ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 4ΜΜ.


Αντιναζιστικές διαδηλώσεις οργανώνουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, τοπικές κινήσεις στις 17 Μάρτη διεκδικώντας να μπει τέλος στα πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών  στις γειτονιές αλλά και στις  επιθέσεις κατά αγωνιστών της αριστεράς  και των κινημάτων. ΤΟ  περασμένο  Σάββατο 10 Μάρτη εκατοντάδες διαδήλωσαν στο Πειραιά καταδικάζοντας τις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής κατά μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



Στην Αθήνα ανάμεσα στα συνδικάτα που στηρίζουν την κινητοποίηση είναι το ΕΚΑ, σύλλογοι Δασκάλων και καθηγητών, η ΕΙΝΑΠ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΤΔΕ ΔΕΗ Ρούφ, η Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ, το Σωματείο Εργαζόμενων Ιντρακόμ. Καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων στην Ελλάδα, η Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, η ΑΣΑΝΤΕ, Σύροι μετανάστες. Καλεί η Πρωτοβουλία Φοιτητών σχολών κέντρου της Αθήνας


Η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια στις 2μμ και στη συνέχεια θα γίνει συναυλία ...
στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 4μμ. Συμμετέχουν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Νίκος Τουλιάτος, Ζάκ Στεφάνου, η Ισμήνη Πεπέ, οι Flower Train, οι Στροβίλη Κουϊντέτ. Την εκδήλωση ανοίγει με απαγγελία ο Σταύρος Φονικάκος, απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Πλαισιώνουν εκ μέρους των Καλλιτεχνών ενάντια στους νεοναζί οι ηθοποιοί Β.Κουκαλάνι(«Μια γιορτή στου Νουριάν»), Ν.Χατζηγεωργίου, «Ένα παραμύθι για τους λαούς του Κόσμου», Γ.Μαυραγάνη-Κίνηση «Μαβίλη». Επίσης  συμμετέχει η ομάδα διαδραστικού θεάτρου Ψ. 


Διαδηλώσεις στις 17 Μάρτη θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, Αγ.Βενιζέλου 2μμ , τη Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 12μεσ, τα Γιάννενα Πλατεία .Νομαρχίας 3μμ, τα Χανιά, Αγορά 2μμ, το Ρέθυμνο Δημαρχείο 1μμ, το Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μεσ κα. Στη Θεσσαλονίκη τη στήριξη τους έχουν δηλώσει το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, φοιτητικοί σύλλογοι.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΚΕΕΡΦΑ


                 Μετά τη μαζική αντιναζιστική διαδήλωση το Σάββατο 10 Μάρτη στο Πειραιά, όπου ενωμένοι οι Πειραιώτες είπαν  ένα ηχηρό φτάνει πια με τις φασιστικές επιθέσεις, συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές!


                Είμαστε μαζί στις Πανεργατικές απεργίες για να μην περάσουν τα Μνημόνια της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.


                Είμαστε  στο πλευρό των χαλυβουργών, του Αλτερ, της Ελευθεροτυπίας, του Λουκίσα παλεύοντας ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις. Είμαστε  μαζί  στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δήμους, στις συγκοινωνίες, τις ΔΕΚΟ, τους δημόσιους οργανισμούς δίνοντας τη μάχη για να υπερασπίσουμε  τη δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνία, το δικαίωμα στη κατοικία.


                Βρεθήκαμε στις Πλατείες αγανακτισμένοι με κυβερνήσεις που τσαλαπατούν τη δημοκρατία και τις ελευθερίες για να επιβάλουν την πληρωμή του  χρέους προς τους  Τραπεζίτες και την Τρόικα.


                Είναι ώρα να βρεθούμε μαζί στον αγώνα για να ξηλωθεί το παρακράτος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα με τα καθημερινά πογκρόμ και τις επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών και άλλων αγωνιστών του κινήματος. Είναι ώρα να κλείσουμε το δρόμο σε αυτούς που με τις φασιστικές προκλήσεις και το ρατσισμό βοηθάνε τα αφεντικά να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις δικές τους ευθύνες. Γιατί τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα στις γειτονιές μας τη φέρνουν οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο. Τη προσφυγιά και τη μετανάστευση την γεννάνε οι κρίσεις του καπιταλισμού και οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Την εγκληματικότητα τη φέρνει η φτώχεια και η ανεργία. Αντί γι αυτά οι νεοναζί λένε ψέματα, ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες στηρίζοντας έτσι τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις και χτυπώντας το εργατικό κίνημα και τη αριστερά μαζί με το Σαμαρά.


                Είναι  νοσταλγοί της χούντας που ματοκύλισε το Πολυτεχνείο. Είναι πολιτικά γεννημένοι στη ναζιστική κατοχή σαν κουκουλοφόροι που έστελναν αγωνιστές της Αντίστασης στο εκτελεστικό απόσπασμα, στη Κοκκινιά, το Χαϊδάρι, το Χορτιάτη, τη Κάντανο. Στη μεταπολίτευση ο Μιχαλολιάκος έβαζε βόμβες σε σινεμά και βιβλιοπωλεία.


                Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γερμανοτσολιάδες με πατέντα όσο και να μασκαρεύονται  σαν αντίπαλοι του Μνημόνιου.  Λένε ψέματα και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία συνεργάτες της Αστυνομίας και της ασφάλειας υπέρ του κεφαλαίου και κατά των αγώνων και της αριστεράς. Χτύπησαν τους απεργούς  χαλυβουργούς στο Βόλο και τον Ασπρόπυργο για λογαριασμό του Μάνεση σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου. Χτύπησαν τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έστειλαν προβοκάτορες στις 29 Ιούνη 2011 στη Γενική Απεργία που αφού επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ, η Αστυνομία τους φυγάδευσε μέσα στη Βουλή!


                Όπου ανοίγουν Γραφεία, τα κάνουν ορμητήρια θανάτου για επιθέσεις και μαχαιρώματα. Στο Περιστέρι μαχαίρωσαν αγωνιστές. Στη Νίκαια, τους Αγίους Αναργύρους, τον Ασπρόπυργο, το Νέο Κόσμο οργάνωσαν επιθέσεις .Πυρπολούν με  εμπρηστικούς μηχανισμούς θρησκευτικούς χώρους λατρείας των μουσουλμάνων όπως οι ομογάλακτοι τους στη Γερμανία. Έχουν το ίδιο μίσος με το δολοφόνο Νορβηγό νεοναζί Αντερς Μπρείβικ που εκτέλεσε 76 νέους. Ο ίδιος ανέφερε την συμμορία της Χρυσή Αυγής ως σύμμαχο οργάνωση στην Ελλάδα.


                Στη προηγούμενη δεκαετία έκαναν πλάτες στη ΝΔ του Μητσοτάκη και του Σαμαρά και έφτασαν σε απόπειρα δολοφονίας του Δ.Κουσουρή, φοιτητή της Φιλοσοφικής. Χάραξαν σβάστικα στο μέτωπο μιας μαθήτριας. Μαζί με τους φασίστες με γραβάτα του ΛΑ.Ο.Σ θέλουν  να αλώσουν Δημοτικά Συμβούλια και τη Βουλή, παριστάνοντας τα καθωσπρέπει κόμματα ενώ είναι σφηκοφωλιές δολοφόνων έτοιμων να τσακίσουν τα συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς και τα κινήματα αν βρεθούν στην εξουσία. Καμιά ελευθερία σε αυτούς που χρησιμοποιούν τους θεσμούς για να καταργήσουν τη δημοκρατία και τις ελευθερίες όλων μας!


                Γι αυτό κάθε απεργιακή επιτροπή, κατάληψη, γενική συνέλευση απεργών και φοιτητών, λαϊκή συνέλευση, κίνηση αυτοδιαχείρισης ελεύθερων χώρων μαζί με τον αγώνα κατά της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών πρέπει να δώσει την μάχη ενάντια στους φασίστες που καραδοκούν να στρέψουν τη οργή κατά των απεργών, κατά των μεταναστών , κατά της αριστεράς και της αντίστασης.  


ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΊΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ .ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 4ΜΜ


                Το τελευταίο διάστημα ζούμε κυριολεκτικά στον πετσί μας την αδικία και τον εξευτελισμό κάθε δημοκρατικής έννοιας. Ανεχόμαστε –όχι για πολύ ακόμα – μια παράνομη και μη εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία εκτός από την αντιλαϊκή και καθαρά καπιταλιστική πολιτική της προσπαθεί να νομιμοποιήσει το φασισμό, την  τρομοκρατία και το φόβο. Τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποσιωπούν συστηματικά τις εγκληματικές ενέργειες  και τις μεθόδους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής  και του ΛA.O.Σ , τα πογκρόμ, τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών, ενώ αντίθετα σπεύδουν να υπερθεματίσουν στις δημοσκοπήσεις τους για τα ποσοστά των παραπάνω .


                     Περίοδοι οικονομικής κρίσης σαν και αυτή αποδεικνύονται σε όλη την ιστορία  ιδανικές για τις ρατσιστικές πρακτικές τους καθώς καταφέρνουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά αίτια αυτής της κατάστασης φορτώνοντας όλα τα προβλήματα στους «μετανάστες» και μετατρέποντας την ουσιαστική πολιτική σκέψη σε μικροπολιτική μικροπρέπεια και άγνοια.


                  Εμείς  οι καλλιτέχνες λοιπόν σύσσωμοι κατεβαίνουμε και στηρίζουμε την κίνηση ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό γιατί δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε και αδυνατούμε να καταπιούμε  το «κουτόχορτο» που με πάθος και μίσος προσπαθούν να ταΐσουν την κοινή γνώμη  οι δήθεν  προασπιστές της εθνικής μας ταυτότητας. Γνωρίζουμε καλά πως το μίσος γεννά μίσος και η άγνοια φόβο και εκμετάλλευση. Είμαστε εκεί ενάντιοι σε κάθε ρατσιστική απειλή και θα είμαστε εκεί κάθε φορά μέχρι να κηρυχτεί παράνομη και αντισυνταγματική η ύπαρξη και  η λογική τους .


                Σας καλούμε να υψώσουμε μαζί φωνή διαμαρτυρίας με μουσική, θέατρο και ποίηση, με τα συνθήματα μας, να είμαστε όλοι και όλες στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη


Επικοινωνία με: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου