Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία του ΚΚΕ Φωκίδας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποδεικνύεται περίτρανα ακόμα μια φορά ο ρόλος που παίζουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στους νέους καλλικρατικούς δήμους, σαν οι πιο στυγνοί εκφραστές και υλοποιητές των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών, κυβερνήσεων σαν αυτής του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Άξιος και ο μισθός και ο ρόλος τους.


Πιο συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 17 Φεβρουάριου: Σε πλαίσιο- κείμενο του Εργατικού Κέντρου...


Φωκίδας, που κατέβασε προς ψήφιση η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορούσε την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την παράγραφο που έριχνε την ευθύνη στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και την παράγραφο που καλούσε τον λαό να εναντιωθεί στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Ξεδίπλωσαν σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Φουσέκη - Καραχάλιου την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, ενισχύοντας τον εκβιασμό που δέχεται όλες αυτές τις μέρες ο ελληνικός λαός: «είτε δέχεστε τα μέτρα είτε χρεοκοπείτε».

Η απάντηση από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ ήταν άμεση και σφοδρή. Σαν να μην έφτανε αυτό, αμέσως μετά, πήρε το λόγο ο δήμαρχος προτάσσοντας όλο το αντικομουνιστικό του μένος λέγοντας ότι δεν θα αφήσουμε την χώρα να γίνει χώρα σοβιετικού μπλοκ (το ξέρουμε ότι καημός τους είναι ποτέ οι εργαζόμενοι να μη μπορέσουν να αποκτήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που απολάμβαναν επί Σοσιαλισμού) και ότι δεν θέλουμε το λαό να επαναστατήσει και πρέπει να το αποτρέψουμε. Φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι το ενδεχόμενο ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να σπάσει τα δεσμά των μονοπωλίων και να αποτινάξει τους άξιους υπηρέτες τους από το σβέρκο του. Φοβούνται μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, γιατί ξέρουν ότι σε αυτή δε θα μπορούν να παίζουν με τις τύχες και τις ζωές των εργαζομένων, όπως τώρα..

Φαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος τους σαν τσιράκια της πολιτικής που θέλει να φτάσει τον λαό μας στην απόλυτη εξαθλίωση και πείνα. Καλούμε τον λαό της Φωκίδας, που όλους αυτούς τους μήνες βιώνει στο πετσί του καθημερινά όλα τα νέα μέτρα να τους γυρίσει την πλάτη. Να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Είναι αυτοί που συνεχίζοντας το έργο την κυβέρνησης, εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και θέλουν να τον φτάσουν να δουλεύει για ψίχουλα για τους επιχειρηματίες.


Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους εντολοδόχους της στους δήμους. Να στείλει στον αγύριστο την τρόικα και όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε με μισθούς 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, χωρίς κανένα δικαίωμα.


ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ


ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


Η μόνη λύση είναι να εμπιστευτεί ο λαός το ΚΚΕ, να συμπορευτεί μαζί του στα μετερίζια του αγώνα. Οι κομμουνιστές ήταν και είναι μπροστά σε κάθε αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι οι μόνες που μπορούν να λυτρώσουν τον λαό μας από την εκμετάλλευση των μονοπωλίων και των εκφραστών τους στην βουλή.







Ν.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου