Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ομόφωνα από Επιτροπή Περιβάλλοντος

του  Παύλου Δωριάδη

Οριστικό όχι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη πεδιάδα του Μόρνου ,για δημιουργία αιολικού πάρκου, είπε η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στη σημερινή της συνεδρίαση στη Λαμία.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη , και όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής στηρίχτηκε στην τεκμηριωμένη εισήγηση του Δημάρχου ∆ωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη.

Ο Δήμαρχος αφού ανέφερε ότι αρνητικές είναι οι αποφάσεις για μια τέτοια επένδυση και των Τοπικών Συμβουλίων Μαλαμάτων και Μανάγουλης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδας, τεκμηρίωσε την εμπεριστατωμένη αρνητική του εισήγηση αναφέροντας τους λόγους, που ουσιαστικά ...
αφορούν,

1. Τον αναδασμό της πεδιάδας του Μόρνου που είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής του
2. Την ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής
3. Στις κατοικίες πολιτών που είναι διάσπαρτες στη πεδιάδα με κύριες εστίες στους οικισμούς Μαλαμάτων, Αγίου Πολύκαρπου, Μανάγουλης , Λόγγου και Χιλιαδούς.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο επικεφαλής της Επιτροπής, η τεκμηρίωση των εισηγήσεων του Δημάρχου δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να παρθεί κάποια διαφορετική απόφαση και γι αυτό η Επιτροπή ομόφωνα έκρινε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση στο συγκεκριμένο χώρο.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρευρέθηκαν ακόμα και ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κώστας Αντωνόπουλος , ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαλαμάτων Πάνος Καραδήμας , ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Καλαντζής που είχε ασχοληθεί παλαιότερα με την τοποθέτηση από άλλη εταιρία αιολικού πάρκου σε ορεινά τμήματα της Δωρίδας , εκπρόσωποι της Ισπανικής Εταιρίας που προωθούσαν την επένδυση και άλλοι πολίτες.
 http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου