Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΦΩΚΙΔΑ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΕΚ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
 


ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ο Ο.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό την στέγαση των εργαζομένων


Δεν επιβαρύνει ούτε με ένα Ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%).

Δεν είναι ζημιογόνος, ούτε ξεπερασμένος, έχει διαρκή προσφορά έργου με ανέγερση ...εκατοντάδων πρότυπων οικισμών σε όλη τη χώρα, με παροχή χιλιάδων δανείων, ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν δική τους κατοικία.

Είναι ένας δυναμικός αναπτυξιακός φορέας τελείως απαραίτητος τώρα που η ανάπτυξη
είναι η μοναδική έξοδος από τη λαίλαπα της καταστροφής.
Κλείνει κατ’ εντολή της Τρόϊκας και χωρίς την αντίδραση των «σκληρά διαπραγματευόμενων με  τις κόκκινες γραμμές» πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την καθοδήγηση κάποιων «κουκουλοφόρων» που βέβαια δεν είναι από την πλευρά των εργαζομένων, αφού πρέπει οι εργοδότες να απαλλαγούν από το 0,75% της εισφοράς τους για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (αλήθεια δεν τους έφθανε η μείωση των μισθών κατά 22%).

Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τη ψήφο ποιας βουλευτή δεν θα ξαναπάρουν άλλη φορά επιδότηση ενοικίου. 
Τώρα όλοι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με ψήφο ποιάς βουλευτή χάνουν και την τελευταία τους ελπίδα να αποκτήσουν δικό τους «κεραμίδι» μέσω του Ο.Ε.Κ.

 Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τη
ψήφο ποιας βουλευτή δεν θα αξιοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα οικόπεδα στο νομό (περίπου 90 κατοικίες ακόμη) για στέγαση αλλά θα πουληθούν για άλλους σκοπούς.

· Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τη ψήφο ποιας βουλευτή ακόμη και οι ήδη υπάρχοντες οικισμοί θα μεταφερθούν στις τράπεζες με ότι αυτό σημαίνει.

· Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του νομού μας θα γνωρίζουν πλέον με τη ψήφο ποιας βουλευτή θα κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις δόσεις των δανείων τους μετά την κατάργηση της επιδότησης επιτοκίου.

· Και όλοι βέβαια θα γνωρίζουν (και θα αναρωτιούνται γιατί ) με τη ψήφο ποιας βουλευτή θα καρπωθούν άλλοι τις εισφορές που επί χρόνια κατέβαλλαν στο ΟΕΚ που στήθηκε με δικά τους χρήματα.


Το έργο του ΟΕΚ στο νομό ΦΩΚΙΔΑΣ μέχρι σήμερα είναι:.

192 εργατικές κατοικίες
392 δάνεια αγοράς – ανέγερσης & ειδ. Κατηγοριών (πολύτεκνοι κ.λ.π.)
984 δάνεια αποπεράτωσης – επισκευής
200 οικογένειες το χρόνο με επιδότηση ενοικίου.

Με την ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή και του εφαρμοστικού νόμου που θα ακολουθήσει όλα αυτά θα σταματήσουν.

Ζητάμε να ρωτήσετε την συνείδησή σας και να κάνετε το αυτονόητο.


Ακόμη δεν είναι αργά.


Σύλλογος υπαλλήλων ΟΕΚ
Οι Υπάλληλοι του ΟΕΚ
Νομού Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου