Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σύλληψη 39χρονου αστυφύλακα, ρατσισμός λαθρεμπόριο και εκβιασμοί

Είχε εξαναγκάσει έναν αλλοδαπό να πουλάει λαθραία τσιγάρα
Υπηρετούσε στο Τμήμα Αλλοδαπών αλλά... τις υπόλοιπες ώρες αναλάμβανε «δουλειά» στο κέντρο της Αθήνας εκβιάζοντας και απειλώντας αλλοδαπούς εκτός υπηρεσίας. Ενας 39χρονος αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα χθες ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις εκβίασης, λαθρεμπορίας και απάτης που διέπραττε σε βάρος κυρίως αλλοδαπών υπηκόων. Η αποκάλυψη προέκυψε ως αποτέλεσμα προκαταρκτικής εξέτασης για καταγγελία της κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» η οποία τόνισε ότι «κύκλωμα αστυνομικών πλουτίζει συστηματικά τους τελευταίους έξι μήνες μπαίνοντας σε σπίτια και αρπάζοντας ό,τι προλάβει».
Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έδειξε ότι η καταγγελία ευσταθούσε και πως στις αρχές Νοεμβρίου, ο 39χρονος, μαζί με συνεργό του, εισέβαλε φορώντας πολιτικά σε ...
διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και επικαλούμενος εκβιαστικά την ιδιότητά του απαίτησε από τους αλλοδαπούς ενοίκους το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, απειλώντας τους ότι θα τους συλλάβει. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει 1.145 ευρώ. Εκβιάζοντας, εξανάγκασε έναν από τους αλλοδαπούς να πουλάει παράνομα λαθραία τσιγάρα τα οποία του προμήθευε ο ίδιος.
Η ΕΔΕ που διατάχθηκε θα διαπιστώσει και τυχόν συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Τελικά, το απόγευμα της Τρίτης ο αστυφύλακας συνελήφθη. Μαζί συνελήφθησαν και δύο γυναίκες ρουμανικής καταγωγής ως συναυτουργοί. Στην έρευνα που έγινε σε δύο διαμερίσματα που διατηρούσε στη Γλυφάδα βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- μεγάλος αριθμός διαβατηρίων αλλοδαπών, δεκάδες βεβαιώσεις και βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών, μία μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί το 2008, ακόμη και ένα πιστόλι CZ που κατείχε παράνομα.
http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου